Brev fra en iWater-kunde: Bente blev fri af modermærkecancer

Hydrogen støttede Bente under sit kræftforløb

Bente inhalerede hydrogen under sit bedringsforløb

Her fortæller hun sin historie.

I slutningen af december 2021 fik jeg diagnosen modermærkecancer. Det startede i foråret 2021 med et lillebitte modermærke på den øvre ryg, som voksede ganske langsomt. Jeg plejer ikke sådan at fejle noget og kom til at observere for lang tid, inden jeg fik fjernet modermærket.

Mellem jul og nytår 2021 blev jeg ringet op af Sundhedsvæsnet, fik diagnosen modermærkecancer og kom i forløb via kræftpakken med scanninger, biopsier og kontrolbesøg på Roskilde Sygehus. Ved den første PET-scanning fandt man metastaser et enkelt andet sted i min krop, men der var heldigvis ikke noget at finde i lymfeknuderne.

Ved den opfølgende samtale efter operationen oplyste de, at de havde fjernet alt cancer. De ville dog tilbyde mig adjuverende immunterapi på Herlev Hospital. Immunterapien var forebyggende. Jeg besøgte Herlev H. for at høre om denne terapi, og valgte at takke nej – da den var forebyggende.

Hvordan var min situation i juni 2022?

Desværre var alt cancer ikke fjernet, og der opstod nye metastaser i et operationsar. Jeg kontaktede Roskilde Sygehus i maj 2022. De tog en biopsi, og lavede en ny PET-scanning, som viste, at canceren i løbet af et par måneder desværre havde spredt sig til 5 steder i min krop. Der sad 2 mindre på frontallappen i hjernen og 2 på leveren.

I starten af juli 2022 takkede jeg ja til immunterapi på Herlev H, og fik en enkelt behandling. Det er skrappe midler, som dog er ret effektive i behandlingen af modermærkecancer. Immunterapien udløste en voldsom diarré. Efter 4 dages indlæggelse på Herlev H. i starten af august 2023 kom jeg hjem med stor træthed i bagagen.

Hvordan var min prognose?

Jeg var meget bekymret for mit helbred, og begyndte at overveje at gøre noget alternativt for at hjælpe min krop med at bekæmpe canceren. Jeg googlede, og landede flere gange på iWaters hjemmeside, hvor jeg fandt information om hydrogenterapi.

Man får ikke som sådan en prognose af onkologerne, men jeg var selv meget bekymret, og tænkte, om livet snart ville få en ende. Det fik det heldigvis ikke. Jeg valgte at leje en hydrogeninhaleringsmaskine hos iWater, og den har jeg brugt ca. 2 timer dagligt siden august 2022.

Ved modermærkecancer bliver man scannet hver 3 måned, og allerede ved scanningerne i oktober 2022 var metastaserne på vej retur. I december 2022 var metastaser i frontallappen ikke længere synlige. Et par måneder senere var levermetastaserne også forsvundet. Det var en kæmpe lettelse, og jeg er helt sikker på, at hydrogenterapien har været en støtte for mig under mit forløb.

Hvad har hydrogenterapi gjort for mig?

Jeg er sluppet af med de fleste metaser. Efter 500 timers hydrogenterapi på lejebasis har jeg valgt at købe en maskine, og ser det som en vigtig investering i mit helbred. Hydrogenterapien har for mig været en vigtig hjælper det sidste år i min egen bekæmpelse af min modermærkecancer.

Mvh.
Bente M.

Læs også jans historie om sit bedringsforløb her

Skriv et svar