Hvad er hydrogenterapi?

Hydrogenterapi er en terapiform baseret på indtagelse af molekylær hydrogen H2. I behandlingsøjemed vil hydrogen typisk inhaleres. Det vil booste din krop med sprudlende antioxidanter, der har mange gode kvaliteter. Hydrogen kan også indtages via drikkevand eller gennem huden.

Molekylær hydrogen er ikke et lægemiddel — det produceres naturligt i den menneskelige krop. Hydrogenterapi tilføjer ekstra antioxidanter, der kan klare den stigende mængde af udfordringer, kroppen er udsat for i dag. Hydrogen er nemlig en helt særlig antioxidant, der er kraftigere og mere effektivt end andre antioxidanter, som du eksempelvis indtager gennem kosten.

Hydrogenterapi er et relativt nyt fænomen i Vesten. I Østen har det dog været brugt som behandlingsmetode i mange år og bruges i dag også på flere hospitaler.

Siden 2007 har hydrogenterapi fået mere og mere opmærksomhed verden over. Universiteter over hele verden er begyndt at forske i hydrogenterapis egenskaber. I 2013 blev et amerikansk institut oprettet med fokus på at fremme viden, forskning og uddannelse i hydrogen som medicinsk gas.

I Japan i 2016 blev hydrogeninhalation godkendt som en avanceret medicinsk behandling i et treårigt klinisk forsøg. I dag er der mere end 1500 videnskabelige undersøgelser og publikationer om molekylært hydrogen som en medicinsk gas — og der udgives hele tiden ny forskning!

Hvorfor er molekylær hydrogen så effektivt?

Molekylær hydrogen H2 er en naturlig antioxidant, der blandt andet produceres i kroppen og i naturlige kilder – det er den mindste og kraftigste antioxidant, der findes. Det betyder, at den kan trænge helt ind i mitokondrierne i blandt andet hjernen, hvor andre antioxidanter ikke kan nå. Den kan altså nå alle celler i kroppen.

Molekylær hydrogen kan som antioxidant sænke niveauet af oxidativ stress i cellerne. Oxidativ stress i cellerne er medvirkende til en lang række fysiske og psykiske udfordringer. Derfor kan hydrogenterapi blandt andet booste humøret og energiniveauet samt forbedre din generelle sundhed og velvære – heriblandt en bedre søvn og fordøjelse samt styrkelse af immunforsvaret.

Hydrogenterapi skaber balance i kroppen samt en forbedring af kroppens naturlige funktioner, som du vil kunne mærke. Derfor er hydrogenterapi også velegnet til præstations- og restitutionsoptimering.