Flere vil opdage hydrogenterapi og dens virkninger på vores mest almindelige sygdomme

www.iwater.dk - hydrogen terapi

Hvad er hydrogenterapi?

Du har måske aldrig hørt om det, men hydrogenterapi er en helt ny og yderst virksom terapiform, som siden 2007 har fået mere og mere opmærksomhed verden over.

Hydrogen er stærke antioxidanter med potentiale til forebyggende og vidtrækkende terapeutiske anvendelse.

En superkort og lidt teknisk forklaring:

Når vi skriver hydrogenterapi, mener vi rent faktisk molekylær hydrogen med den kemiske betegnelse H2. To hydrogenatomer, som er en smagløs, bioaktiv gas, der i den menneskelige krop fungerer som et selektivt antioxiderende antiinflammatorisk antiapoptotisk signalgivende stof.

Hydrogen har vidtrækkende fordele, fordi det diffunderer hurtigt ind i væv og celler. Samtidig er hydrogen er en meget mild antioxidant, der derfor ikke vil forstyrre de metaboliske redoxreaktioner eller signalreaktive oxygenarter, som vi også har brug for.

På grund af sin store effektivitet og ”mangel” på bivirkninger, har hydrogen potentiale til at kunne forebygge og hele.

HYDROGEN ER ANTIOXIDANTEN OVER DEM ALLE

Hver dag producerer vi frie radikaler gennem helt normale stofskifteprocesser. Vi bliver påvirket af udefrakommende frie radikaler som forurening, tungmetaller, medicin, strålinger, psykisk stress etc. Frie radikaler forårsager de fleste sygdomme og sundhedsmæssige problemer.

Frie radikaler mangler en elektron, hvilket gør dem ustabile. Det er det, der kan gøre dem så farlige for kroppen. De stjæler nemlig elektroner fra sunde og raske celler, og en kædereaktion kan opstå. Men en fri radikal uskadeliggøres, hvis den bliver stoppet af en antioxidant, som netop har frie ledige elektroner.

Grøntsager, frugt og kosttilskud er gode antioxidanter, men de kan ikke måle sig med hydrogen, fordi molekylerne ofte er for store til at passere gennem cellevæggen. Derfor først skal ned i tarmen, hvor de kan omdannes til hydrogengas og dermed blive verdens mindste antioxidanter.

For at immunforsvaret kan fungere optimalt, har kroppen brug for effektive antioxidanter. Måske mere end nogensinde har vi brug for antioxidanter til styrkelse af immunforsvaret.

De fleste danskere har brug for at effektivisere deres immunsystem ved at skabe flere sunde vogtere (antioxidanter), som kan udføre kroppens allervigtigste job – nemlig at bekæmpe frie radikaler. Hvis ikke de bliver stoppet, kan de medføre ubalance, infektioner og i værste fald 65 forskellige sygdomme.

I Danmark er der over 1.000.000 danskere, som hver dag kæmper med ubalancer, oxidativ stress og autoimmune sygdomme.

Hydrogen er i stand til at levere den ekstra elektron, som de frie radikaler søger efter. Hydrogen kan neutralisere frie radikaler og oxidativ stress og på celleplan forvandle det til vand.

Hydrogenterapi er derfor utroligt effektivt og fungerer ganske enkelt ved, at man beriger sit drikkevand med fritliggende hydrogen. Hydrogenterapi kan også fungere ved, at man inhalerer hydrogen via H2 pure inhale.

DE 4 VIGTIGSTE GRUNDE TIL AT VÆLGE HYDROGENTERAPI:

 1. STØRRELSE

  Molekylært hydrogen (H2) er det mindste molekyle i denne verden og tilmed det mindste af alle antioxidanter. Molekylært hydrogen er (2,02 g/mol H2) og C-vitamin er (176,12 g/mol), så der er altså langt flere hydrogenmolekyler i en 1,6 mg dosis af hydrogenrigt vand, end der er i 100 mg rent C-vitamin.
  Hydrogen bliver optaget allerede i munden eller næsens slimhinde og kan derfra frit bevæge sig igennem alle kroppens membraner, gennem hele kroppen og selv finde hen til de steder, hvor kroppen har brug for hurtig beskyttelse.

 2. SELEKTIVITET

  Hydrogen er KUN rettet mod skadelige frie radikaler og undgår de gavnlige frie radikaler, som bruges af dine celler til kommunikation.
  De fleste antioxidanter lige bortset fra hydrogen agerer ligesom bredspektret antibiotika. De går efter at udslette alle frie radikaler. Men som med bakterier i kroppen er der både gavnlige og dårlige frie radikaler. Hydrogen er altså unik, fordi den er selektivt neutraliserede over for de grimme cytotoksiske hydroxylradikale OH.

  Hydrogen reducerer altså de grimme frie radikaler også kaldet OH-radikaler. Men der er mere end det. Det kan nemlig ikke helt forklare alle de mange positive kundehistorier. For eksempel havde hydrogen i et dobbeltblindt placebokontrolleret studie med leddegigt en resteffekt, der fortsatte med at reducere symptomerne i fire uger efter endt hydrogeninhalation. Andre studier viser samme tendens, som f.eks. i forsøg hvor man udsatte forsøgspersoner for toksiner, stråling etc. Flere uger efter, at forsøget stoppede kunne man stadig måle en beskyttende effekt.

 3. SIKKERHED

  Kroppen kender allerede hydrogen, som naturligt produceres i tarmen. Alt hydrogen, som kroppen ikke har brug for, vil man helt naturligt udånde med respirationsluften. Det sker uden at forårsage nogen ophobning eller overdosis. I en sund og velfungerende tarm produceres dagligt ca. 12-13 liter helende antiinflammatorisk hydrogen. Hydrogen produceres naturligt af tarmfloraen under fiberfordøjelsen. Bakterielt produceret hydrogen er terapeutisk og 100% identisk med hydrogen, som drikkes i hydrogenrigt vand eller inhaleres. Hydrogen er altså naturligt og genkendeligt for kroppen, netop fordi vi dagligt producerer 12-13 liter – eller burde producere det.

 4. SYNERGI

  Hydrogen kan eliminere de skadelige frie radikaler i sig selv, men endnu mere vigtigt, kan hydrogen og øge den naturlige produktion af hydrogen – det kan altså være dit eget selvhelbredende antioxidantsikkerhedssystem.

HYDROGEN HAR REDOX-POTENTIALE

Reduktionspotentiale betyder, at hydrogen selv har en reduktionsmekanisme til at kunne finde de områder i kroppen, som er størst belastet af skadelige radikaler (hydroxylradikaler). Hydrogen kan altså selv kan finde vejen ud til disse områder af kroppen og fjerne de værste hydroxylradikaler først. Dernæst kan de fjerne næst værste for derefter blot at lægge sig som et forbyggende vagtsystem.

“Hydrogenterapi er den mest spændende og dybt effektive antioxidant”
 Dr. Mercola

Hydrogenterapi og dets terapeutisk potentiale får i disse år betydelig opmærksomhed fra forskere og læger verden over. Men faktisk var der allerede i 1975 et forskerteam, som fandt, at hydrogenterapi var effektivt til at reducere melanom-tumorer hos mus.

Men af uvisse årsager skulle der gå 32 år før den Japanske forsker Dr. Ohtas og hans team i 2007 publicerede deres banebrydende artikel med overskriften: ”Hydrogen acts as a therapeutic antioxidant by selectively reducing cytotoxic oxygen radicals” i Nature Medicin og satte skub i hele den etablerede forskerverden.

HVORDAN SKAL JEG VÆLGE AT INDTAGE MIT HYDROGEN?

Indånding af hydrogen
Til inhalation er en 99.9% hydrogen koncentration almindelig. Der findes hydrogenproducerende enheder, som kan producere fra ganske lidt til 1000 ml/min. Hvis vi sammenligner med din tarms optimale produktion på en god dag, skal du med en maskine på 200 ml/min inhalere 1 time for at opnå de 12 liter, som tarmene optimalt bør producere pr. dag

At drikke hydrogenberiget vand
Koncentrationen/opløseligheden af ​​hydrogen i vand ved standard omgivende temperatur og tryk er 1,6 ppm (1,6 mg/L). Sammenlignet indeholder konventionelt vand postevand flaskevand mindre end 0,0000002 ppm (0,000002 mg/l). Det er et godt stykke under det terapeutiske niveau. Men skal du drikke dig til 12 liter hydrogen, skal du op på ca. 600 liter hydrogenberiget vand pr. dag.

Hydrogenrigt vand er en innovativ funktionel drik, som oppebærer mange fordele for den menneskelige sundhed. Herunder god tarmfunktion og opregulering af tarmmikrobiota af mere end 100 trillioner mikrobielle celler. Det er celler, som påvirker menneskets fysiologi, metabolisme, ernæring og immunforsvar, og som er en støtte til at genskabe en sund og velfungerende tarmmikrobiota. Den kan så igen selv producerer den hydrogengas, som kroppen har behov for. (Journal of Functional Foods 78 (2021) 104360)

Indtagelse af hydrogenrigt vand kan på 5-15 minutter medføre en stigning af hydrogen i plasma og i udåndingsluften. Det er selvfølgelig dosisafhængigt, men faktum er, at en forøgelse af hydrogen i udåndingsluften er en indikation af, at hydrogen diffunderer gennem submucosa.

Det er slimhinderne og bindevævet i tarmen, som regulerer kirtler, blodkar og hormonproduktion. Typisk vil man hos personer med autoimmune sygdomme finde en fortykkelse af det submucosa bindevæv og dermed forringet evne til at optage hydrogen. Symptomerne er oppustethed, smerter, diarre eller forstoppelse, som igen påvirker det autonome nervesystem og din livskvalitet.

ER DER BIVIRKNINGER VED HYDROGENTERAPI?
Der er endnu ikke rapporteret skadelige bivirkninger ved hydrogenterapi udover mindre kortvarige og milde udrensningssymptomer. Ja, det er helt usædvanligt at finde en helingsmetode, der både har et højt terapeutisk potentiale og samtidig en så minimal risiko for bivirkninger.

VIDENSKABLIG ANERKENDELSE AF HYDROGENTERAPI

Siden 2007 er der som sagt sket meget. Hydrogen er i dag bredt accepteret og mere end 1700 forskningsundersøgelser om medicinske og sundhedsfremmende virkninger af hydrogen foreligger allerede – og flere kommer til. Men det har taget tid, fordi det altid er svært at bringe asiatisk viden ind i den vestlige verden.

 ”Jeg hørte om hydrogen første gang i 2010, da jeg søgte efter hjælp til min mands nyresygdom. Her læste jeg, at man på et japansk hospital forskede i at mætte dialysevæske med hydrogen. Det var helt nyt for mig, og jeg forsøgte at finde mere om det, men måtte opgive. Men det vækkede min opmærksomhed og siden 2013, hvor jeg desværre mistede min mand, har jeg været fuldtidsnysgerrig på vand og hydrogen.” — Mette-Marie Linding

HYDROGEN ER IKKE MEDICIN, MEN NATURLIG HEALING UDEN BIVIRKNINGER

Hydrogenterapi er beskyttede mod neurodegenerative ændringer som hjernehindebetændelse forårsaget af traumatisk hjerneskade. Hydrogenterapi reducerer cerebrale ødemer ved at blokere proteiner og opretholde ATP-niveauerne. Hydrogen har dybtgående indvirkninger for hændelser, hvor hjerneskade som hjernerystelse, kronisk traumatisk encefalopati ellers kan være svære at afhjælpe.

Mange mennesker rapporterer fantastiske resultater ved hydrogenterapi. Hurtig smerte- og betændelseslindring, normalisering af glukose- og kolesterolniveauer, reduceret træthed og udbrændthed samt generelt mere trivsel og bedre søvn etc.

Hydrogen er IKKE et lægemiddel.
Hydrogen hjælper kroppen, på kroppens egene præmisser, til at bringe cellen/organet tilbage i balance uden at forårsage større forstyrrelser.

Antiinflammatorisk livsstil

iWater Mini Ionizer TI 3.0

DKK 1.495,00

Antiinflammatorisk livsstil

H2 Pure Inhale -150ml/min Leje

DKK 500,00 / month and a DKK 5.000,00 sign-up fee
Tilbud

Antiinflammatorisk livsstil

H2 Pure Inhale 300 ml/min PLUS

DKK 19.995,00

FORSKNING

Lige nu ligger der 1700 videnskabelige anerkendte forsøg, som tyder på betydelige fordele for en lang række helbredsmæssige udfordringer fysisk som psykisk. Hydrogen har vist sig at kunne hele kroppen indefra og tilføre kroppen de frie hydrogenelektroner, som har manglet for, at kroppens eget energikraftværk kan fungere optimalt.

Molekyler hydrogen som en ny og universel antioxidant:

Nye publikationer påviser, at hydrogen direkte kan neutralisere stærkt reaktive oxidanter smat reducere oxidativ stress ved at regulere negative udvikling af ​​forskellige gener.

Det er ved at regulere den forventede negative udvikling af inflammation, at hydrogen virker som et antiinflammatorisk, antiallergisk og antiapoptotisk molekyle og stimulerer energistofskiftet til en normalisering.

De fleste lægemidler virker specifikt på specifikke mål, men det er anderledes med hydrogen, som agerer ved at virke generelt på alle celler. På grund af sin høje effektivitet og mangel på bivirkninger har hydrogen potentiale til kliniske anvendelser for mange forskellige sygdomme (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25747486/).

Hydrogen og diabetes

Diabetiske kosttilskud med hydrogenrigt vand forbedrer lipid- og glukosemetabolismen i T2DM og IGT

Oxidativ stress er almindeligt anerkendt som værende forbundet med forskellige lidelser, herunder diabetes, hypertension og åreforkalkning og tidlig død. Hos patienter med type 2-diabetes mellitus eller nedsat glukosetolerance (IGT) viste undersøgelse at hydrogenrigt vandindtag positivt påvirkede på lipid- og glukosemetabolisme hos denne gruppe.

Et randomiseret, dobbeltblindt, placebokontrolleret, crossover-studie med 30 patienter med type 2 diabetes, der havde en kontrolleret diæt og træningsterapi, indtog patienterne dagligt enten 900 ml hydrogenrigt rent vand eller 900 ml placebo rent vand i 8 uger.

Adskillige biomarkører for oxidativ stress, insulinresistens og glukosemetabolisme blev evalueret efter 8 uger. Resultatet viste, at indtagelse af hydrogenrigt vand var forbundet med signifikante fald i niveauerne af modificeret low-density lipoprotein (LDL) kolesterol. Hydrogenrigt vandindtag var også forbundet med en tendens til faldende serumkoncentrationer af oxideret LDL og frie fedtsyrer og øgede plasmaniveauer af adiponectin og ekstracellulær superoxiddistase. Hos en mindre gruppe normaliserede indtagelsen af ​​hydrogenrigt vand den orale glukosetolerancetest.

Sammenfattende tyder disse resultater på, at hydrogenberiget vand som kosttilskud kan have en gavnlig rolle i forebyggelsen af ​​type 2 diabetes og insulinresistens (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19083400/).

Hydrogen og Parkinson

Parkinsons er en sygdom, der resulterer i, at mange mister en form for kropslig autonomi. Det er også en sygdom, som forværres på grund af oxidativ stress. Pga. den antioxidante natur af molekylært hydrogen og hydrogenrigt vand lindres denne stress ved at indtage regelmæssige doser af hydrogenterapi. En undersøgelse i Japan fandt, at molekylært hydrogen havde helende og forebyggende fordele hos patienter med Parkinsons sygdom. For det første viste det sig, at indtagelse af min 1 liter hydrogenrigt vand pr dag havde potentiale til at reducere symptomer hos patienter med Parkinson. For det andet reducerede indtagelse af hydrogenrigt vand chancen for, at Parkinson vil udvikle sig og blive værre over tid. Fordelene ved at bruge molekylært hydrogen er derfor utroligt givtige for dem, der lider af Parkinson (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23400965/).

Hydrogen depression og angst

Effekterne af hydrogenterapi på hjernen er uendelige, men blot et eksempel på disse fordele er det faktum, at det har betydelige stigninger i mentalt velvære. Et studie viste signifikant fald i det sympatiske nervesystem og lindrende effekt på mange psykiske lidelser, såsom angst og depression. Den generelle humørforbedring er fantastisk til at opretholde en sund hjerne, da den i høj grad øger livskvaliteten (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29497485/).

Hydrogen øjne og ører

Øjne og ører kan virke lidt sekundære i sammenligning med de andre sygdomme og problemer, men det er vigtigt at huske, at sunde øjne og ører bidrager til din livskvalitet. Undersøgelser har vist, at indtagelse af regelmæssige doser af hydrogenrigt vand potentielt kan forhindre høretab og kan også mindske alderens indvirkning på dit syn. Dvs. at hydrogenterapi begrænser degenerationen af ​​dine øjne og hørelse, hvilket gør det lettere at se langt op i din alderdom (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29223865/).

Hydrogen og cancer

I et cancerstudie brugte forskere hydrogenrigt vand på orale kræftceller og almindeligt vand som kontrol. Mens det almindelige vand ikke havde væsentlige virkninger, undertrykte hydrogenberiget vand succesfuldt væksten af kræftceller. Desuden observerede forskere, at hydrogen søgte kræftceller fremfor sunde celler. Molekylært hydrogen er et ekstremt intuitivt molekyle. Sammen med dets evne til at eliminere oxidation påvirkede det cellesignalering og dermed forbedrede reaktioner fra flere beskyttelsesmekanismer i kroppen (www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3231938/).

Hydrogen og tarmen

Hydrogenrigt vand kan være fremtidens funktionelle drik, der vil kunne finjustere endogen H2 homeostase og regulere tarmmikrobiota.

Hydrogenrigt vand kan anvendes som præbiotikum – altså stoffer der kan sætte gang i vækst og aktivitet af sunde tarmbakterier. Et præbiotikum er typisk en særlig, ufordøjelig plantefiber, der menes at forbedre gæringsprocesserne i tyktarmen ved at være et substrat for Bifidobacteria og Lactobacillus, der beskytter enteriske bakterier, som kan have positiv indvirkning på fordøjelse og immunitet.

Det har vist sig, at hydrogenrigt vand kan modulere tarmmikrobiota, og bør derfor ikke klassificeres som hverken et præbiotikum eller probiotikum. Det virker nemlig til, at hydrogen har en mere kompleks og anderledes adfærd i tarmen. Hydrogenrigt vand vil altså snarere kunne betegnes som et “hydrobiotikum” – et unikt stof, der sigter på at kompensere og stabilisere mængden af H2 i tarmen. Det er en kendt sag, at en ubalance i tarmens cirkulation af hydrogengas udgør en risikofaktor ved forskellige sygdomme, herunder irritabel tyktarm, inflammatorisk tarmsygdom, adipositas og Parkinsons sydom.

I dyremodeller er det allerede videnskabelig påvist, at hydrogenrigt vand kan beskytte mod inflammatoriske sygdomme i tarmsygdom (Shen et al., 2017). 7 dages indtag af hydrogenrigt vand havde lindring af symptomer på inflammatoriske tarmsygdom som følge af toksiner i kosten. Symptomer som blod i afføringen og afføringens konsistens, forbedrede diarré, makro- og mikroskopiske skader på tyktarmen, beskyttede tyktarmsceller mod oxidativ stress og inflammation.

Læs mere om inhalering af antioxidanter her

OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL OM HYDROGENTERAPI

Er hydrogenright vand godt for mig at drikke?

I dag har forskning vist fordelene ved, at molekylært hydrogen bliver udbredt, da det fungerer som en kraftig antioxidant og understøtter kognitiv sundhed og atletisk præstation, fremmer sundt stofskifte og hjælper med at aktivere kroppens naturlige afgiftningssystem.

Hvad er hydrogenrigt vand?
Hydrogenrigt vand betyder ganske enkelt normalt vand (H2O), der indeholder opløst hydrogengas. Det er som fx kulsyreholdigt vand og sodavand, som indeholder opløst kuldioxidgas (CO2), eller iltvand, som indeholder opløst iltgas (O2). På samme måde kan du have vand, der indeholder opløst hydrogen. Du kan producere hydrogenrigt vand ved at tage en beholder med hydrogen (ligesom heliumtanke, der bruges til at fylde balloner eller tanke med ilt, der bruges på hospitaler) og boble det i et glas vand. Men der er også mange andre metoder til at lave hydrogenrigt vand som f.eks. via Mini Ionizer, ioniseringsmaskiner eller ved at tilføre hydrogen direkte ned i vand med en H2 Pure PLUS.

Er hydrogen ikke eksplosivt?
Jo, det er eksplosivt. Hydrogen er det mest energitætte molekyle i masse. Men når gassen er opløst i vand, er den slet ikke eksplosiv længere, ligesom hvis man blandede krudt i vand, ville den heller ikke være eksplosiv. Selv når hydrogen er i luften, er det kun brandfarligt over en volumenkoncentration på 4,6%

Hvor meget hydrogenrigt vand skal jeg drikke for at få sundhedsmæssige fordele?
Dyre- og menneskestudier har påvist en terapeutisk effekt, hvis der gives minimum 0,5 til 1,6 mg H2  pr. dag. Disse doser viser statistisk signifikante fordele. Så hvis dit vand har en koncentration på 1 mg/L (svarende til 1 ppm, dele pr. million), så vil 2 liter give dig 2mg H2. Selvom den effektive koncentration for nogle mennesker og visse sygdomme kan være lavere og/eller højere, er disse doser det, der har vist sig at have terapeutiske effekt.

Får jeg flere sundhedsmæssige fordele, hvis jeg drikker mere hydrogenrigt vand?
Der er naturligvis et minimumskrav for at kunne mærke de sundhedsmæssige fordele, som kan variere fra person til person afhængig af stofskiftet. Men kroppen starter naturligt med at reparere indefra og langsom bygge dig op.

Du kan ikke får for meget hydrogen, da det ikke opbygges i dit system – du puster det bare ud!

I mange tilfælde er der en dosisafhængig effekt, hvilket betyder, at jo mere hydrogen, jo bedre eller større effekt.

Er der nogen bivirkninger ved at drikke hydrogenrigt vand?
Hos nogle mennesker rapporteres det, at brint kan føre til løs afføring – og i sjældne tilfælde hos diabetikere kan det føre til hypoglykæmi, som kontrolleres ved at reducere niveauet af administreret insulin.

Behøver alle mennesker at drikke hydrogenrigt vand?
Svaret er både ja og nej. Hvis du har det godt i kroppen og er i balance, behøver du ikke drikke hydrogenrigt vand, og hvis du kender dine blodværdier og ved, at de er sunde og raske.

Er det godt for mine nyrer at drikke hydrogenrigt vand?
Svaret er JA. Vasopressin (Vasopressin regulerer toniciteten af ​​kropsvæsker) og en af ​​årsagerne til at nyrerne belastes, når man drikker for meget vand. Men til gengæld ved man, at hydrogenrigt vand reducerer oxidativ stress og har en god effekt på nyreskader.

Påvirker hydrogenrigt vand min hud?
Hydrogenvand blev vist at fremme type 1 kollagensyntese og reducere ødelæggelsen af ​​keratinceller og hjalp med at reducere rynkedannelse.
Disse fordele kan opnås uden bivirkninger, brugen af ​​hydrogenrigt vand kan derfor være en sikker og effektiv måde at bremse din ældning af din hud.

Kan hydrogenrigt vand virke som anti-age?
Hydrogen er anti-age! The Free Radical Theory of Aging påviser, at hydrogen forbedrer enzymet telomerase til i højere grad at kunne forhindre kroppens telomer i cellens DNA i at blive forkortet. Telomer er det, vi kalder levetidsindikatorer, da det er længden på disse telomer, som afslører vores biologiske alder. Telomerne forkortes ganske enkelt af oxidativ stress, og derfor kan hydrogen altså indirekte hindre telomerne i at forkorte sig, ældes og dø.

Læs mere om et mindre stressfyldt liv med antioxidanter her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons