iWater: Vand er superfood no.1

Det stod ikke skrevet i kortene, at Mette-Marie Linding skulle blive danmarks første vandsommelier. Eller som hun måske hellere vil kalde sig; “vandnørd”. Egentlig var hun ejer af Be-you Healthcare, et center for fysisk og psykisk sundhedsfremme og indiensrejser.dk. Men med tabet af sin mand og forretningspartner gennem 13 år, så tog det hele en drejning.

Mette-Maries mand døde af kræft i 2013. Han fik aldrig ioniseret vand med antioxidanter. Mette-Marie troede endnu ikke rigtig på det og kendte heller ikke meget til det — endnu. Men det var i søgen efter helbredelse til hendes mand, at hun læste om noget vand, der vakte hendes interesse.

Som professionsbachelor i sport, health and science, NLP psykoterapeut, choktraumeterapeut og 25 års arbejde som sundhedsformidler af det gode sunde liv, gik det op for Mette-Marie, at der slet ikke er fokus på vand i sundheds- og forebyggelsesdebatten. Tænk, at vi har overset det. Tænk, at vi slet ikke har fokus på kroppens vigtigste superfood nemlig vand.

Syg eller tørstig?

Det blev en øjenåbnen! Efter Mette-Maries mands sygdomsforløb og død, helligede hun sin tid og ikke mindst penge i at undersøge mere om vand. Siden har hun været 100% vandpassioneret og kalder i dag sig selv for “professionel vandnørd”.

Sådan startede det hele! Mette-Marie begyndte at forstå, hvor vigtigt vand er for den menneskelige krop og hvor vigtigt rent vand er. Ikke mindst at vand er meget mere end bare vand. Det kan nemlig være basisk vand, ioniseret vand, hydrogenrigt vand, struktureret vand etc. Men det kan også være så rent eller surt, at det rent faktisk bliver aggressivt vand.

70 % af den menneskelig krop er vand —  eller rettere burde være.
99% af alle celler er vand.

Mette-Marie rejste ud og besøgte kilder, læste om gamle kilder, og hvordan mennesker gennem historien har fundet lindring ved at drikke vand fra kilder. Hun besøgte gamle klostre og kursteder, som “tilfældigvis” altid ligger placeret ved kildens udspring. Hun læste om Hunza-folket, som er verdens sundeste folkeslag, der drikker vand, der kommer direkte ud fra bjergene, og som har vist sig at have særlige egenskaber.

Jeg tror, at vi kunne sænke antallet af danskere med autoimmune sygdomme med 50%, hvis alle danskere hver dag drak 2-3 liter rent vand. En tese som den afdøde læge Dr. F. Batmanghelidj brugte 20 år af sit liv på at forske i. Han skrev bl.a. flere bøger. Den mest kendte er: You’re Not Sick, You’re Thirsty!

iWater – intelligent vand

Der begyndte at opstå flere og flere interessante observationer. Mette-Marie købte agenturet på Chanson Danmark. Her blev efter 8 år i Danmark med primært Chanson-produkter i 2021 skiftet navn til iWater – intelligent vand.

De første år med Chanson var primært indsamling af viden om vand. Samtidig købte flere og flere Chanson ioniseringsmaskiner. Mette-Marie Linding lavede hundredevis af forsøg og tests. De første år havde Chanson ca. 50 ioniseringsmaskiner kørende som forsøgsmaskiner. Her målte man over 3 måneders intervaller på forsøgspersonernes subjektive oplevelser. Det var bl.a. en dolotest, som senere blev afløst af testen imotu.dk— en subjektiv holistisk sundheds markør på, hvordan det enkelte menneske oplever sig selv.

Hvad er det, som sker med vandet, når det har passeret en Chanson ioniseringsmaskine? Hvad er det. der sker i den menneskelige krop, når man begynder at drikke ioniseret basisk vand med antioxidanter? Hvorfor oplever mange nærmest mirakuløse forbedringer? Hvad er forskellen på alle disse betegnelser, man bruger om vand? (struktureret vand, rørt vand, ioniseret vand, vortex vand, basisk vand, surt vand, hydrogenrigt vand, hypoklorsyre osv.). Spørgsmål som langsomt blev besvaret, og som du gerne skulle kunne finde svarene på her på hjemmesiden. Se alle vores artikler her.

Vand er van(d)vittig vigtigt!

Mette-Marie Linding vidste fra starten, at hun havde fat i noget van(d)vittig vigtigt! Selvom forskerne nærmest hånede hende, blev hun ved. Hun blev ved med at undersøge læse og teste og søge i udenlandske tidsskrifter. Hun gjorde sig klogere på vandet kemi, biologi og de fysiologiske og psykologiske forandringer, som sker hos de mennesker, som drikker ioniseret basisk hydrogenrigt vand eller bruger surt vand til hudens udfordringer. Alt imens kom flere og flere testamonials fra den voksende kundeskare. Feedback fra kunder og interviews fra kunder kan du finde her.

I Østen og særlig Japan har man længe vidst, at ioniseret hydrogenrigt vand er superfood no. iWater bygger på en vision om at bringe rent, ioniseret vands mange kvaliteter ud til alle danskere. iWater forhandler Chanson-produkter, som har været kendt i Japan i mere end 32 år. Det blev stiftet af en japaner bosiddende i Taiwan, som siden 1979 har produceret vandionisering apparater og vandfiltre.

Vand kan forbedre folkesundheden

IWater ApS har hovedkontor i København, Frederiksberg. Derfor kan vi også herhjemme opleve den sundhed og antioxidantseffekt, som forskere og undersøgelser fra store dele af verden peger på, at ioniseret vand giver og har. Vedvarende stress er en af ​​hovedårsagerne til de fleste livsstilsrelaterede sygdomme, kræft og aldringsprocessen idet oxidativ stress forårsager alvorlig skade på væv.

Forskerne i nedenstående artikel mener, at molekylær hydrogen (H2) har potentiale som en “novel” antioxidant med forebyggende og terapeutiske anvendelser (Ohsawa et al., Nat Med. 2007). Vand med H2 har en række fordele som en potentiel antioxidant, fordi H2 diffunderer hurtigt ind i væv og celler. Det betyder også, at den ikke forstyrrer de metaboliske processer, der fungerer i cellesignalering. Derfor er det ganske få, som oplever bivirkninger ved at indtage ioniseret vand med H2. Læs mere om, hvorfor antioxidanter er så vigtige her.

I 2007 kom den første videnskabelige artikel om vand med molekylær hydrogen, eller som man også kalder det; hydrogenrigt vand (HRW). Artiklen blev bragt i Naturmedicin i 2007, hvor de fremlagede biologiske virkninger af H2. Siden er der ​​mere end 38 sygdomme, fysiologiske tilstande, som via kliniske tests har bekræftet dette. Disse er tilmed publiceret i ledende biologiske /medicinske tidsskrifter. Flere grupper verden over har senere lavet kliniske undersøgelser. I dag finder man mere en 1500 videnskabelig artikler på hydrogenrigt vand, men også undersøgelser omkring inhalering af hydrogen samt hydrogenbade. Se mere om hydrogenterapi her.