Hvad er hydrogenrigt vand?

Hydrogenrigt vand (H3O2) er vand (H2O), som indeholder opløst hydrogengas (H2). Hydrogen bliver dannet i vandet gennem en protonudvekslingsmembran mellem en katode og anode. Når du starter for maskinens ioniseringsproces, vil katode-elektroden, som er negativ ladet, tiltrække hydrogen og fordele det i det øvrige H2O vand. Der skal være en minimumkoncentration på 1000 ppb (1,0 ppm) H2 i vandet, for at det har en virkning. Eftersom H2 er en gasart, som hurtigt forsvinder, er det vanskeligt at opbevare. Det anbefales at drikke hydrogenrigt vand, når det er nylavet.

Stationære vandhaner og transportable iWater-generatorer kan producere hydrogenrigt vand, og nogle af disse kan samtidig ionisere vandet og producere basisk hydrogenrigt vand med H2. Hos iWater forhandler vi både større Chanson ioniseringsmaskiner samt kander, vanddispensers og mindre flasker, såkaldte Ionizers, som er nemme at have med på farten.

Hvad er hydrogeninhalering?

Inhalering af molekylær hydrogen H2 (hydrogenterapi) er den hurtigste og mest effektive måde at indtage hydrogen. Derfor er det også hydrogeninhalering, der i størst grad bliver brugt som terapi på klinikker, sundhedscentre og hospitaler. Med en inhaleringsmaskine kan du inhalere hydrogen derhjemme i stuen. H2 kan indåndes ved at slutte et næsekateter til en hydrogeninhalator, der frigiver H2. Herfra går hydrogen direkte ind i kroppen og bevæger sig legende let over alle cellemembraner, og hen til de steder i kroppen hvor behovet er. Hydrogen, som du får fra en hydrogeninhaleringsmaskine, er magen til den hydrogen, som du naturligt producerer i kroppen. Når du inhalerer hydrogen, kan du indstille maskinen til at frigive den mængde hydrogen, som du har behov for.

Destilleret eller demineraliseret vand tilføres maskinens hydrogengenerator. Maskinen deler herefter hydrogen og oxygen. Du inhalerer 99.9% rent hydrogen og oxygen samtidigt.

Hvordan virker hydrogen?

Vi producerer naturligt selv molekylær hydrogen i tarmen. Molekylær hydrogen spiller en stor rolle i at opretholde balance i kroppens naturlige oxideringsproces – det er nemlig antioxidant. Men dårlig livsstil fører til overdreven oxidering, der opstår oxidativ stress i cellerne, og kroppen kan ikke længere følge med. Derfor kan man tilføre ekstra hydrogen for at opretholde kroppens balance. På samme måde som vi kender det fra antioxidante fødevarer. Molekylær hydrogen vil dog kunne give dig mange flere antioxidanter, end du nogensinde vil kunne spise dig til.

Samtidig er H2 den kraftigste og mindste antioxidant. Den er en effektiv antioxidant forstået på den måde, at den kun angriber de værste frie radikaler i kroppen såsom hydroxylfrie radikaler (OH). Den enkelthed hvormed H2 eliminerer frie radikaler kan ikke overdrives. H2 neutraliserer de usikre hydroxylholdige radikaler og ændrer formen på dem, så de næsten på magisk vis bliver til vand. Da molekylær hydrogen er så meget mindre, kan den nå ind steder, hvor andre antioxidanter ikke kan. Det gælder fx hjernen. På den måde vil du hurtigere og mere effektivt rense ud i dine celler, udskille de skadelige affaldsstoffer og genskabe balancen i din krop.

Hvad kan hydrogeninhalering og hydrogenrigt vand hjælpe på?

H2 er en gas, som over de sidste 10 år har vist sig at have et stor potentiale og unikke egenskaber på mange af kroppens udfordringer. Molekylær hydrogens mission er, ligesom andre antioxidanters, at genskabe balance i cellerne ved at eliminere oxidativ stress. Når vi har oxidativ stress, så er det en tilstand i dine celler, der påvirker hele kroppen – fysisk og mentalt. Derfor kan molekylær hydrogen hjælpe dig, uanset hvor dine udfordringer og gener måtte sidde i kroppen – uanset om det er fysiske gener eller mangel på mentalt overskud. Oftest vil man opleve, at de to hænger sammen.

Molekylær hydrogen er særlig effektiv i forhold til andre antioxidanter, fordi den både er kraftigere og mindre. Den kan komme ind steder, hvor andre gode antioxidanter som eksempelvis vitamin C ikke kan nå ind – det gælder eksempelvis i din hjerne. Molekylær hydrogen kan altså nå ind til alle celler i hele din krop.

Når du tilføjer hydrogen, så giver du kroppen de allerbedste forudsætninger for at trives. Ved at gøre vilkårene for din krop bedre, så får den mere energi til at opretholde sig selv optimalt. Den kommer ind i god spiral. Hydrogen påvirker alle celler i hele kroppen, og derfor vil du ikke blot kunne mærke færre gener, men også et boost af kropslig funktion, velvære og øget energi.

Hvad er forskellen på hydrogen og molekylær hydrogen?

Hydrogen (brint) (H) er en gasart. Det har atomnummer 1 og en standardatomvægt på 1,008. Det er i sig selv det letteste stof i det periodiske system. Når to hydrogenatomer danner en forbindelse, opstår molekylær hydrogen (H2). Hydrogen findes overalt i naturen. Molekylær hydrogen er til gengæld sjældent i naturen. To af de steder, hvor molekylær hydrogen kan findes er i sjældne kildespring – og i tarmen på hos både mennesker og dyr. Det er molekylær hydrogen, som er et selektivt antioxiderende gas, der kan forebygge og restituere celleskader. H2 vejer 88 gange mindre end C-vitamin, som er den mest kendte antioxidant og H2 tilfører kun kroppen energi. Hos sunde mennesker produceres i fordøjelseskanalen ca. 10 – 12 liter H2, hvis man spiser grønt og fiberrigt. Den H2, som kroppen selv danner, er i reglen ikke nok til mere end opretholdelse af en sund krop.

Når antioxidanter i almindelighed neutraliserer frie radikaler, gør de det ved at donere en elektron til fire radikaler. Problemet er, at disse antioxidanter nu selv mangler en elektron og kan derfor forårsage skade i cellerne, fordi de selv kan agere som en pro-oxidant. Dette kræver, at kroppen selv kan lede de brugte antioxidanter ud ved at neutralisere dem eller udskille dem.

I kontrast til det, agerer molekylært hydrogen H2 sig helt anderledes. Det er en antioxidant imod hydroxyl radikaler (*OH). Det eneste biprodukt, der opstår, er vand: H2 + 2*OH→2H2O”.

Molekylær hydrogen er en selektiv antioxidant, som kan donere elektroner til disse destruktive frie radikaler – uden selv at blive oxiderende. Derved bliver disse oxidative elementer stabiliseret og stopper deres oxidative angreb i kroppen og bliver ledt ud af kroppen.

Molekylær hydrogen reducerer også det toxiske peroxynitrit, som er en anden destruktiv oxidant. Samtidig booster det kroppens forsvar ved at forøge produktionen af naturlige antioxidant enzymer såsom glutathion, superoxide dismutase (SOD) og catalase mm.

Hvilke bivirkninger er der ved hydrogen?

Der er ikke fundet bivirkninger ved at indtage hydrogen. Du kan inhalere så meget, du vil, da det overskydende blot vil blive udskilt. Det skyldes, at hydrogen ikke er et lægemiddel, men naturligt forekommer i kroppen.

Kan man få for meget hydrogen?

Du kan ikke få for meget hydrogen. Hvis du indtager mere hydrogen, end din krop har brug for, så vil du udånde den overskydende mængde hydrogen.

Hvad er udrensning?

Udrensning er ganske enkelt processen at få udskilt affaldsstoffer og andre skadelige stoffer fra kroppen. Disse stoffer har svært ved at blive udskilt, hvis der er høj oxidativ stress. Affaldsstofferne ophober sig, og har en lang række skadelige virkninger, der blandt andet kan føre til sygdomme. Når du begynder at tilføre hydrogen til din krop, sætter du gang i en udrensning helt ind i dine mitokondrier. Affaldsstofferne vil begynde at blive udskilt i din krop, så din krop renses og kan begynde at fungere optimalt igen.

Udrensning vil ofte føles ubehageligt i begyndelsen. Typiske tegn på udrensning er følelsen af at være i en osteklokke, smerter, uro, dårlig kropslugt, sved og udånding, mere afføring og anderledes konsistens, hovedpine, mere ørevoks, puds fra øjnene, udflåd og lignende. Efter en rum tid vil du være udrenset, din krop vil have det meget bedre. Du vil opleve, at du får mere energi, overskud og glæde i dit liv.

Kan hydrogen bruges af børn?

Børn og babyer kan sagtens drikke hydrogenrigt vand. De vil have glæde af hydrogenrigt vand eller hydrogeninhalering præcis på samme måde som voksne. Det gælder særligt, hvis barnet har nogle fysiske eller mentale udfordringer, som de kæmper med. Hvis de eksempelvis har et svækket immunforsvar, har taget medicin eller på en måde har været udfordret. Børn og babyer danner på samme måde som voksne helt naturligt molekylær hydrogen i deres tarm.

Hvad er hydrogenbriller?

I en hydrogenbrille kan H2 ledes via øjenåbningen og hydrogengassen kan optages derigennem. En hydrogenbrille fås også med earplugs, således at man kan få hydrogen ind i kroppen via øregangen.

Hvordan ved man hvor meget hydrogen, man skal inhalere?

Der er ingen formel på, hvor meget hydrogen man generelt skal indtage. En sund og velfungerende tarm vil kunne producere mellem 10 og 12 liter H2 i døgnet. Hvis man ikke har særlige fysiske eller psykiske udfordringer, kan man gå efter at indtage deromkring. Det vil sige, at hvis du inhalerer 200ml/pr. min, så vil du skulle inhalere en time om dagen for at få kroppen normale mængde af hydrogen. Hvis du har udfordringer eller har gener, der indikerer, at din krop er presset, så anbefales det, at man indtager mere. Du kan ikke indtage for meget, da det overskydende hydrogen blot vil blive udskilt.

Hvor hurtigt skal jeg kunne mærke en effekt?

Det vil variere fra individ til individ, hvor hurtigt man kan mærke effekten af hydrogen. Det afhænger af hvor store udfordringer, din krop har. Jo flere frie radikaler, du har, desto mere hydrogen skal der til. Jo flere affaldsstoffer, desto mere omfattende udrensning. Samtidig vil du typisk også kunne mærke en større effekt, desto mere udfordret din krop er. Det er dog vigtigt at huske, at det er individuelt. Cirka tre uger er en god tidsramme at gå ud fra. Hvis du stadig ikke mærker en effekt efter tre måneder, kan du forsøge med en testperiode, hvor du ikke indtager hydrogen. Du kan også kontakte iWater for råd og vejledning.

Hvor meget hydrogenrigt vand skal jeg drikke for at få fordelene?

Det er det samme spørgsmål, forskerne stiller. Derfor er det stadig under videnskabelig efterforskning. Det antages, at der skal være en minimumkoncentration på 1000 ppb (1,0 ppm) H2 i vandet, for at det har en virkning. Undersøgelser, der ligger tilgængeligt nu, viser, at omkring 1-3 mg / l opløst H2 giver betydelige sundhedsmæssige fordele. Så hvis dit vand har en koncentration på 1 mg / l (svarende til 1 ppm, parts per million eller 1000 ppb parts per billion), så vil to liter hydrogenrigt vand give dig 2 mg H2.

Da vi mennesker reagerer forskelligt, kan der dog være forskel på, hvilken koncentration du skal have, før du mærker fordelene. Nogle tilstande kan have brug for lavere eller højere koncentrationer. Det er derfor meget svært at give et entydigt svar på dette. Generelt anbefaler vi, at du drikker, hvad der svarer til 0,03 liter vand x din kropsvægt – eks.: 0,03 x 75 kg = 2,25 liter vand pr. dag.

Er mere hydrogen lig med flere fordele?

Måske, måske ikke. Der er naturligvis en minimumsmængde, som er nødvendig for at give sundhedsmæssige fordele. Som tidligere skrevet, kan denne mængde variere fra person til person. Vigtigst er det dog, at det ser ud til, at du ikke kan få for meget hydrogen, da det ikke ophobes i dit system. Du udånder bare den ubrugte hydrogengas. I mange tilfælde er der en klar dosisafhængig virkning, hvilket betyder, at mere hydrogen desto bedre eller større effekt. Men det kommer an på, i hvor høj grad din krop har brug for rensning.

Er hydrogen sikkert?

Ja. Hydrogengas har vist sig at være meget sikkert ved koncentrationer hundrede gange højere end det, der anvendes til terapi. Her er et par eksempler: Hydrogens sikkerhed blev første gang bevist i slutningen af 1800-tallet, hvor hydrogengas blev anvendt til at lokalisere skudsår i tarmene. Rapporterne viste, at der aldrig var nogen toksiske virkninger eller irritation på selv de mest følsomme væv.

Et andet godt eksempel på dens sikkerhed er, at hydrogengas er blevet anvendt i dybhavsdykning siden 1943 (ved meget høje koncentrationer) for at forhindre dykkersyge. Undersøgelser har vist, at der ingen toksiske effekter var fra hydrogen, selv ved meget høje niveauer og tryk på 98,87% H2 og 1,26% O2 ved 19,1 atm. Endvidere er hydrogengas naturligt for kroppen, som efter et fiberrigt måltid producerer flere liter hydrogen på daglig basis af vores tarmbakterier (hvilket er endnu en fordel ved at spise frugt og grøntsager). Kort sagt, hydrogengas er meget naturligt for vores krop, og anses derfor ikke som et fremmed stof, som kun kan syntetiseres i et kemilaboratorium.

Er det farligt at drikke hydrogenrigt vand?

Det er på ingen måder farligt at drikke hydrogenrigt vand. Der bliver forsket på livet løs i hydrogenrigt vand og hydrogenterapi – og der er stadig ingen bivirkninger fundet.

Er hydrogengas ikke eksplosivt?

Jo, det er yderst eksplosivt. Hydrogen er det mest energitætte molekylemasse, som findes. Men når gassen er opløst i vand, er det ikke længere eksplosivt. Fuldstændig ligesom, hvis du putter krudt ned i vand, så er det heller ikke længere eksplosionsfarligt. Selv når hydrogen er i luften, er den kun brandfarlig over en koncentration på 4,6%, hvilket slet ikke er et problem, når vi taler hydrogen i vand. Hydrogen er brændbar ved koncentrationer 4-70% i atmosfæren og kan kun brænde, hvis der er ild som antændingskilde. Hydrogenrigt vand kan ikke brænde eller eksplodere.

Er der ikke allerede hydrogen i vand, fordi det er H20?

Jo, der er allerede hydrogen i dit postevand. Men er bundet til oxygen og danner en vandmolekyle H20. Vandmolekylet har to hydrogenatomer, som er kemisk bundet til oxygenatomet. Det er vandets kemiske opbygning. Normalt er der ikke frie H2 molekyler i almindeligt vand, da hydrogen altid vil forsøge at binde sig til andre atomer. Så selvom der er hydrogenatomer i næsten alt, er det kemisk bundet til andre atomer. Fx indeholder en sukkermolekyle som glukose 12 hydrogenatomer, som er bundet og tilsammen danner glukosen.

Men i en ioniseringsproces opløser man vandstrukturen og spalter vand til, at der dannes H2 og O2. Der skabes via elektrolyseprocessen en opløst hydrogengas, som er to hydrogenatomer, der holdes sammen af en proton og kaldes for molekylær hydrogen. Men da hydrogen altid vil forsøge at binde sig til andre atomer, vil denne H2 gas forsøge at finde noget at binde sig til. Derfor kaldes H2 også en flygtig gas, som hele tiden er på udkig efter atomer, som har netop mangler hydrogen. Og det er netop denne fordel som man udnytter, når man drikker H2 beriget drikkevand, fordi H2 vil efter det indtaget starte med at lede efter celler i kroppen som netop er i underskud af hydrogen – celler som mangler en elektron.

Hvis vandet er hydrogenrigt, er det så surt?

Nej, det er det ikke. Hydrogenrigt vand ændrer ikke umiddelbart på pH-værdien i vand.
Men det er et godt spørgsmål!

Hvis vandet er rig på positive hydrogenioner (H +)-, ja, så er det surt. Men i dette tilfælde taler vi om neutral hydrogengas, hvilket er to hydrogenatomer bundet sammen. Det kan være forvirrende at høre begrebet “hydrogenrigt vand”, fordi vi normalt tænker på at hydrogen (betyder hydrogen ion, H+) som noget surt. Det er dybest set også definitionen af pH-skalaen.

P står for potentiale eller effekt, hvilket betyder en matematisk eksponent (i dette tilfælde en logaritmisk funktion). H står for hydrogen-ion, som er en proton og ingen elektron. Så pH betyder bogstaveligt talt den logaritmiske koncentration af hydrogen-ion. Men, når vi siger hydrogenrigt vand, taler vi om molekylær hydrogen, som er en neutral gas, der er opløst i vandet.

Hvordan kan hydrogen bruges til huden?

I huden findes bindevævet, der også findes i muskler, sener og knogler samt i alle organer. Når bindevævet har det godt, vil det vise sig i din hud — og omvendt. Hvis ikke bindevævet har det godt, vil kroppens affaldsstoffer og frie radikaler sætte sig i bindevævet og skyde op i den svage hud. Så dannes der blandt andet små fordybninger i huden – det vi ser som cellulite (appelsinhud). Det opstår i bindevævet under huden, hvor der er dårlig cirkulation, dårlig hydrering og ophobning af affaldsstoffer. Cellerne kan altså ikke komme af med de affaldsstoffer, der har ophobet sig. Hydrogenrigt vand har frie elektroner og kan tilføre kroppen rensende antioxidanter, der vil øge udskillelse af affaldsstoffer.

Samtidig er hydrogen let basisk. Miljøet, som vores celler lever i, også kaldet mellemcellevæsken eller celle-lymfevæsken, er også let basisk. Kroppens celler kan ikke fungere optimalt, hvis de er omgivet af syre — altså hvis der er ubalance i kroppens syre-base-balance. Derfor kan man altså frigive affaldsstofferne og stabilisere syre-base-balancen i cellerne ved at drikke hydrogenrigt vand. På den måde får man en smukkere og sundere hud.

Hvordan er hydrogen anti-age?

Hydrogen er anti-age, fordi det forbedrer enzymet telomerase. Telomerase forkorter kroppens telomer over tid. Telomer er det, vi kalder levetidsindikatorer, og det er nemlig længden på disse telomer, som afslører vores biologiske alder. Processen hvor telomerne forkortes bliver forstærket af oxidativ stress.

Oxidationen skaber nemlig frie radikaler, som stjæler hydrogenatomerne fra de stabile celler. Resultatet kan være betændelse, akne og tidlig ældning. Da hydrogen mindsker oxidativ stress, kan det altså indirekte hindre telomerne i at forkorte sig, ældes og dø. Derfor kan hydrogen modvirke ældningsprocessen og virke som anti-age.

Hvordan kan hydrogen bruges til sport og præstation?

Hydrogenrigt vand med masser af antioxidanter kan booste nedbrydelsen af den oxidering og inflammation, som kroppen har været udsat for under træning. H2 vil angribe den akkumulerede mælkesyre, være med til at forbedre og forkorte din restitutionstid og booste din præstation.

Hydrogenrigt vand kan optimere din fysiske præstation fordi:

  • Vandmolekyleklyngerne mindskes, og vandet er derfor nemmere at drikke. Det betyder, at kroppen hydreres mere effektivt — du kan altså drikke mere vand hurtigere
  • Vandet har en basisk pH-niveau, som hurtigere kan neutralisere mælkesyre
  • Hydrogenrigt vand kan afhjælpe skader og mindske muskeltræthed
  • Jo mere H2, du har i kroppen, jo længere kan du performe

Restitution er en af de vigtigste faktorer, når du arbejder på en bedre fysisk præstation. Når du restituerer, giver du kroppen tid og næring til at samle styrke og blive endnu stærkere. H2 har derudover evnen til at skabe hurtigere genopretning fra skader, der normalt ville tage måneder. Når det oxidative niveau i blodet stiger, bidrager det til muskelskader, muskelbrud, træthed og ømhed. Hydrogenrigt vand og hydrogeninhalering kan derfor reducere muskelømhed, træthed samt optimere genopretning fra skader. Læs mere om, hvordan du kan bruge hydrogen til at booste din præstation.

Kan man bruge sin hydrogeninhalator til at lave hydrogenrigt vand?

Du kan sagtens bruge din hydrogeninhalator til at lave hydrogenrigt vandt, hvis du har en hydrogeninfusionsstav. En hydrogeninfusionsstav fungerer ved, at molekylær hydrogen føres ned i staven og presset ud igennem meget små huller og spalter hydrogen i meget små nanobobler.
At hydrogenberige sit almindelige postevand med hydrogeninfusionsstaven kræver 5 min til ½ liter vand.

Kan man sove med hydrogeninhalering?

Du kan sagtens sove, mens du er tilkoblet en hydrogeninhalationsmaskine.

Kan man køre med hydrogen i bilen?

Du kan sagtens køre med hydrogen i bilen. Det kræver dog en omformer, som kan trække tilstrækkelig strøm ud af cigarstikket.

Hvorfor får jeg vand i næsen af inhalering?

Der dannes fugt, når vandmolekyler under varme spaltes til H2 og O2. Sørg for at der er en fugtopsamler på din inhalationsslange, som kan opsamle denne fugt. Efter hydrogeninhalation over lang tid, vil der dannes dug i det grønne fugtopsamlingsrør og eller i det medfølgende glas, som kan monteres mellem maskinen og inhalationsslange. Efter brug trækkes fugtopsamlingsrøret af og hænges op et ventileret og tørt sted for at undgå ophobning af vanddråber i røret.

Rengøring af inhalationsslanger
Hvis silikoneslangerne skal genbruges af samme person, anbefales det at desinficere det med alkohol eller HOCL (hypoclorsyre) inden brug. Brug ikke samme slange/næsestykke til flere personer. Inhalationsslanger med fugtopsamlerinhaleringsslanger uden fugtopsamler samt næsestykker og HOCL (hypoclorsyre) til rengøring kan købes på www.iwater.dk.

Hvad er forskellen på SPE eller PEM?

PEM(SPE) er den nyeste teknologiske udvikling. SPE betyder, at der ikke kun er en PEM byttemembran, men også en oxygenudledning væk fra elektrolyseprocessen, der forhindrer oxygengassen i at komme op i drikkevandet. PEM(SPE)-teknologien leverer det reneste hydrogenrige vand med høje H2-koncentrationer.

PEM-elektrolyse var den første teknologi i de første små ioniseringsmaskiner. PEM-elektrolysen blev udviklet, da man fandt ud af, hvor effektfuld det hydrogenrige vand var, men man ønskede at fraspalte (udlede oxygen). Man ønskede at hydrogenberige vand ved altså kun ved at ændre på mængden af H2-molekyler i drikkevandet.  Det betød, at man fandt PEM-teknologien, som kunne adskille hydrogen og oxygen. Historisk blev PEM-elektrolysen opfundet for at kunne elektrolysere med mindre elektrisk belastning og med lavere strømstyrke og mindre vandspild. At drikke hydrogenberiget vand produceret via PEM-elektrolysemembran kan give en lille smag af klor, men er ufarligt at drikke.

Vil noget af den opløste hydrogengas ikke forsvinde ud af vandet?

Ja, hydrogengassen vil begynde at forsvinde langsomt ud af vandet, men ikke med det samme. Hydrogengassen kan sagtens blive i vandet i et par timer eller mere, inden niveauet er faldet så meget, at det ikke længere har en gavnlig virkning. Du kan sammenligne det med kulsyreholdigt vand eller sodavand, der indeholder carbondioxidgas (CO2), som også bliver “flad” efter, den åbnes.

Hvordan afkalker jeg min maskine?

Der vil være forskel på, hvordan du afkalker alt efter hvilket produkt, du har. Fælles er dog, at det er nemt og enkelt (og vigtigt) at afkalke sin maskine eller maskine.

Du kan finde en video, hvor du kan se, hvordan du afkalker din Chanson ioniseringsmaskine her.

Du kan også finde en uddybende vejledning til dit specifikke produkt i den medfølgende brugermanual og eller finde din brugermanual her https://www.iwater.dk/manualer/

Find vores iWater afkalkningspulver, der virker nemt og effektivt til alle iWater-produkter.

Hvor ofte skal jeg afkalke min maskine?

Det vil variere, hvor ofte din maskine eller flaske skal afkalkes. Det afhænger både af produktet og af vandkvaliteten i dit område. Derudover afhænger det også af hvor meget vand, du og din husstand kører igennem maskinen eller flasken.

Ioniseringsmaskiner tilkalker hurtigt, fordi de spalter calcium, kalium og magnesium frem og det dårlige nitrat og fosfat væk. Vi anbefaler dig, at du tilkøber en cirkulationspumpe, som du kan bruge til regelmæssig afkalkning, da den dårlige smag udelukkende skyldes ophobning af kalk.

Hvad er syrevand (acidic water)?

Det sure vand er oxiderende vand, altså et oxidationsprodukt. Syrevandets kemiske navn er hypoklorsyre og fremstilles via elektrolyse, som bruger strøm til at ændre den kemiske struktur af salt og vand. I elektrolyseprocessen anvendes strøm til at skabe den kemiske reaktion af husholdningssalt og vand. Hvis pH-værdien samtidig er svagt sur, vil frie klormolekyler være domineret af hypoklorsyre. Man kan derfor opleve, at når der laves hypoklorsyre i en dobbeltelektrolyse som Chanson ioniseringsmaskiner eller i en single elektrolyse som i vores iWater HOCL-spray, kan hypoklorsyren lugte af svømmehal.

Hypoklorsyre (HOCL) bliver brugt flere steder, hvor man har brug for rengøring og til særligt er det egnet som et rensende og helende hudvenligt produkt. Hypoklorsyre vinder derfor mere og mere ind i både fødevareindustrien, som rengøring og på skoler, hoteller, private sundhedsklinikker, frisører, yogacentre og selvfølgelig i private hjem, fordi det er så effektivt og samtidig meget mild og hudvenlig.

Hvordan opnår jeg syrevand på 2,5 pH?

Det kræver salt at producere kraftigt syrevand med en pH under 3. Chanson ioniseringsmaskinen tilføres Himalayasalt. Kurven fyldes med ca. 2/3 Himalayasalt. Vandtryk reduceres til under 0,1 l pr min. Jo længere tid, vandet får på pladerne, jo stærkere ionisering. Når vandet skal ned og nå en pH under 5,5, anbefaler vi at skrue ned for vandtrykket, så vandet får lov til at køre langsommere gennem elektrolyseprocessen.

Hvis ikke man har pH-dråber til at måle vandet med, kan den stærke lugt og smag på vandet indikere den opnåede pH-værdi på eksempelvis 2,5. Desto lavere pH-værdi, desto stærkere lugt af klor skal gerne være til at lugte og smage. Hvis det ikke er muligt at opnå den ønskede pH-værdi, kan det skyldes, at maskinen trænger til afkalkning med citronsyre eller servicerensning på vores værksted.

Hvorfor opnår jeg ikke den ønskede farve på mine pH-strips, når jeg tester vandet?

De fleste pH-strips og lakmus pH-indikatorer er primært til måling af pH-værdi i kropslige væsker, herunder spyt og urin. Disse viser kroppens pH-værdi og forudsætter en konsekvent afmåling for et retvisende resultat. Vi anbefaler derfor ikke at bruge pH-strips til at aflæse andre væskers pH-værdi —anvend i stedet pH-dråber. pH-dråber er nøjagtige og viser øjeblikkelige resultater ved blot få dråber, derfor anbefales disse til måling af vandet — samt diverse andre drikkevarer.

Hvor høj pH-værdi skal min urin helst have?

En pH-værdi afmålt om morgenen skal helst ligge så tæt på 7 som muligt. pH-værdien vil aldrig blive højere end dette, da urinen jo består af de affaldsstoffer, som kroppen helt naturligt altid udskiller – også selvom den er basisk.

Jeg har læst, at hvis du tilføjer hydrogen til vand, så bliver det til hydrogenperoxid (brintoverilte)?

Vand har den kemiske formel H2O. Hydrogenperoxid har den kemiske formel H2O2, som ved sammenligning indeholder en ekstra oxygen. Derfor kan vand ikke omdannes til hydrogenperoxid. Hydrogengas kan ikke binde sig til eller reagere med vandmolekylerne, den kan kun opløses i vandet. Derfor er hydrogenrigt vand og hydrogenperoxid to helt vidt forskellige ting.

Jeg har hørt, at alkalisk drikkevand kan neutralisere overskydende syre.

Alkalisk vand er ikke en buffer og har lav alkalinitet. Som sådan kan det ikke neutralisere meget syre. Kun en lille mængde natrium kan påvirke pH-værdien i en liter alkalisk vand. Til at sætte dette i perspektiv kan man ved at tilføre 1 tsk. bagepulver (natriumbicarbonat) neutralisere den samme mængde syre som 10.000 liter alkalisk vand ved en pH på 10 vil kunne gøre. Dette er også den primære årsag til, at læger har været skeptiske over for “alkalisk hydrogenrigt vand”. Det har simpelthen ikke været kendt før år 2007, at fordelene ved det hydrogenrigt vand kan tilskrives den opløste hydrogengas og den strukturering, som sker i vandet, når der bliver tilført energi til vandet.

Jeg har hørt, at når et menneske er sygt, så har personen også en sur pH i blodet. Er det sandt?

Sundt blod pH varierer mellem 7,35-7,45. pH i blodet er stramt reguleret. Lægevidenskaben vurderer, at hvis en person har en pH i blodet på 7,1 lider denne af acidose. Det gælder selvom pH 7,1 faktisk er alkalisk efter pH-skalaen. Kun meget sjældent sker det, at folk får virkelig surt blod (pH <7,0). Hvis blodets pH falder under 7,0, vil kroppen ikke overleve meget ret lang tid. Derfor er det faktisk sådan, at næsten alle syge personer har en alkalisk pH i blodet, selvom nogle kan have acidose. Ligeledes kan nogle sygdomme faktisk forårsage alkalose (forhøjet pH i blodet). Det er sygdommen, der forårsager ændringer i pH i blodet og ikke omvendt. Selvfølgelig kan en lav pH i blodet forårsage alvorlige skader på kroppen, og skal derfor hurtigt korrigeres.

TDS-niveau i hydrogenrigt vand

Totalt opløste faste stoffer (TDS) er et mål for det opløste kombinerede indhold af alle uorganiske og organiske stoffer til stede i en væske i molekylær, ioniseret eller mikrogranulær suspenderet form. TDS-koncentrationer rapporteres ofte i dele pr. million (ppm). Nå man taler om TDS, så er det vigtigt, at vi ved, hvad vi måler på. Er det partikler af jern, aluminium, krom, magnesium, kalk eller taler vi luftarter som oxygen eller hydrogen? Destilleret vand har fx ingen faste ioner. Det vil sige, at destilleret vand ikke tilfører den menneskelige krop vigtige næringsstoffer, men selvfølgelig heller ikke de dårlige. Omvendt osmose renser typisk vandet til et TDS på O — det renser også vandet for alt! — også det gode.

Nanofiltreringssystemer har teknologi til at kunne lade de gode partikler som magnesium, salte, calcium og kalium passere. Der er mere calcium og mere magnesium i vandet fra ioniseringsmaskinen, så når du måler TDS-niveauet i ioniseret vand, kan det sagtens ligge på mellem 300 og 500 TDS. Men det er ikke dårligt – tværtimod, så betyder det, at du kun får det gode, og at metaller og andet snusk er filtreret ud af PJ 8000 filteret og ud via elektrolyseprocessen til restvand. Verdens bedste vand, som er bedømt af verdens bedste vandsommelier, kommer fra Frankrig og har en naturlig TDS på 700.

Der kommer meget lidt eller intet vand ud af min Chanson-maskine

  1. Der har sat sig sand, rust eller snavs i indløbsfilteret –Se her hvordan du afmonterer det og renser det. Et nyt filter kan købes i vores webshop: Filter til quick connection 1/4′ indløbsslange.
  2. Din maskine er tilkalket. Forsøg at afkalke din maskine. Du kan finde en video, hvor du kan se, hvordan du afkalker din Chanson ioniseringsmaskine her. Hvis det ikke virker, er din maskine for tilkalket og skal på værksted. Kontakt iWater.

Ioniseringsmaskiner tilkalker hurtigt, fordi de netop spalter calcium, kalium og magnesium frem og det dårlige Nitrat og fosfat væk. Vi anbefaler dig, at du tilkøber en cirkulationspumpe, som du kan bruge til regelmæssig afkalkning, da den dårlige smag udelukkende skyldes ophobning af kalk.

Del gerne