Naturlig udrensning → 9 råd til at bekæmpe giftstoffer i din krop

Udrensning

En udrensning af din krop kan være en rigtig god idé, hvis du føler dig utilpas, oppustet eller syg.

Hvordan kan du så nemt foretage en naturlig udrensning af din krop? 

Det handler det her blogindlæg om, så sæt dig godt til rette og læs videre.

Hvad er udrensning?

I dag er udrensning et vidt begreb, der kan betyde og hentyde til mange ting. Man skal derfor passe på med at være helt skråsikker i en egentlig og endegyldig definition af udrensning.

I dette blogindlæg forstår vi udrensning således:

En udrensning er et ønske om at ‘rense’ kroppen for de giftstoffer, der allerede findes i kroppen. For at rense kroppen benyttes metoder og tiltag, der er så naturlige som muligt.

Kroppens organer foretager hele tiden en udrensning i kroppen. Uønskede stoffer og kemikalier udskilles fra kroppen, eksempelvis via vores udånding eller urin.

Så derfor er formålet med de ni råd, der er nævnt i dette blogindlæg, at understøtte kroppens naturlige udrensning.

Kroppens naturlige udrensning — hvordan foregår det?

Lungerne, huden, tarmene, leveren og nyrerne.

Disse organer er de fem vigtigste, når det kommer til at rense kroppen naturligt.

Hvert organ har en vigtig funktion. Derfor er det vigtigt, at de alle fungerer så optimalt som muligt.

Her kan du se, hvordan det givne organ udrenser din krop:

ORGAN SÅDAN UDRENSER DET
Lungerne Ved udånding kommer kroppen af med kuldioxid (CO2)
Huden Når vi sveder, udskiller vi affaldsstoffer gennem huden. Det er blandt andet derfor, at motion, hvor pulsen kommer i vejret, er så vigtigt. Når pulsen kommer op, sveder vi mere, og kroppen kan bedre afgive giftstoffer.
Tarmene Cellerne i vores tarme kan selv transportere uønskede stoffer tilbage til fordøjelseskanalen. På den måde kommer de dårlige affaldsstoffer ud med afføringen.
Leveren Leveren har en række vigtige funktioner i kroppen. Én af dem er at omdanne kemiske stoffer i kroppen, så de kan udskilles med urinen.
Nyrerne Vores to nyrer filtrerer ca. 1500 liter blod i døgnet. Nyrerne udskiller blandt andet de omsatte stoffer fra leveren. Nyrerne kan dog også selv omsætte og udskille skadelige stoffer, som siden forlader kroppen med urinen. Et vandfilter kan være et effektivt trick til at sikre, at dit drikkevand er så rent som muligt.

Som nævnt er det uhyre vigtigt, at de ovenstående organer fungerer så optimalt som muligt.

For på den måde vil du løbende sikre, at kroppens egen, naturlige udrensning fungerer effektivt.

På den lange bane er det bedre at omlægge din livsstil for alvor end at springe på en tilfældig detox-kur en måned eller to for så at falde tilbage i en gammel, usund livsstil.

Undgå giftstofferne → 9 gode råd til alle

Der er mange ting, du kan og bør gøre i din hverdag for at sikre, at din krops naturlige udrensningssystem fungerer optimalt.

Det vigtigste er at sørge for, at giftstoffer aldrig kommer ind i din krop, og at du understøtter din krops naturlige udrensning.

Her er 9 gode råd til at opnå det:

RÅD HVAD VIL DET GØRE?
Spis økologisk Minimere pesticidrester der via din kost ender i din krop.
Undgå at spise store rovfisk Store rovfisk, der er øverst i fødekæden, har ofte et højt niveau af miljøgift. Eksempelvis gedde, aborre og laks.
Spis mange grøntsager Økologiske grøntsager og planter generelt har færre miljøgifte end dyr. Derfor kan vegansk mad og plantebaseret kost være en god idé.
Luft ud regelmæssigt Luft gerne ud 3 x 10 minutter gange dagligt i din bolig. Elektriske apparater og maling kan afgive skadelige stoffer til luften.
Bo et sted med ren luft Undgå at bo tæt på store veje, hvor der er meget biltrafik, da det giver mere luftforurening.
Vask hænder løbende Skadelige stoffer fra dine omgivelser kommer ofte ind i din krop via dine fingre.
Undgå rygning og røg Både aktiv og passiv rygning er utrolig skidt for din krop.
Drik rent  basisk  ioniseret vand med antioxidanter Der er en delikat syre/base-balance i din krop, og mange mennesker har en overvægt af syre i kroppen. Med basisk ioniseret vand fra en ioniseringsmaskine kan du sikre, at dit drikkevand fra hanen er mere basisk, gøre underværker for udrensningen af din krop. Det basiske ioniserede vand indeholder desuden en stor mængde antioxidanter, som er med til at neutralisere de skadelige giftstoffer og frie radikaler, bør du undgå for en optimal naturlig udrensning i din krop.
Slap af Hvis du er stresset, er din krop i alarmberedskab og den producerer skadelig kortisol og oxidativ stress. For mange kan det betyde, at de belaster nervesystemet og immunsystemet. Derfor er restitution, afslapning og en god nattesøvn vigtigt. Anbefalingerne lyder på, at du skal have mellem 7-8 timers søvn uden afbrydelser. Investér derfor også gerne i en fornuftig seng, som passer til dine behov.

Mulige resultater efter en udrensning af affaldsstoffer

Hver krop er forskellig. Så det er ikke muligt at slå fast, at en given udrensning af kroppen eller detox altid vil medføre målfaste resultater.

Når det er sagt, er der mange, der oplever et generelt løft i deres sundhed, hvis de lægger deres livsstil permanent om.

Eksempelvis ved at undgå giftstoffer (måske ved at stoppe med at ryge) og i stedet fokusere på en sundere livsstil (eksempelvis sund, varieret kost, mere rent vand og mere motion).

Særligt Stress er i vor tid et stort sundhedsmæssigt problem, og kroppen påvirkes voldsomt af stress. Heldigvis er kroppen dog også god til selv at restituere, når den ikke længere bliver udsat for fysisk eller psykisk stress.

Nogle af de gode resultater kan være:

→ En følelse af mere energi.

→ En sundere tarmflora.

→ Renere og glattere hud.

→ Klarere øjne.

→ Mere energi og skærpede sanser.

→ En bedre reguleret vægt.

→ En øget følelse af vitalitet og lethed i kroppen.

Læs også artiklen: lad os få renset ud om udrensning og udrensningssymptomer
Tilbud
Show Buttons
Hide Buttons