Molekylær hydrogen kan afhjælpe fatigue og sænke stress

Fatigue stress træthed - iWater.dk

Kronisk fatigue er et begreb for mental udmattelse – en hjerne på kronisk overarbejde. Det skyldes en længere periode med stress. Tallene viser tydeligt en stigning af mennesker, der lider af kronisk fatigue. Kronisk træthed påvirker dit fysiske og mentale sundhed. Det nedbryder kroppen, og gør det svært at leve sit bedste liv.

De fleste med kronisk fatigue går rundt med en tåget hjerne. Det gør det udfordrende at være den bedste forældre, ven og medarbejder. Derudover så påvirker kronisk fatigue din krop i en grad, der medfører tabte gode leveår.

Når nervesystemet kommer i ubalance

Kronisk fatigue opstår, fordi vi lever stressede liv. Vi har ikke tid til at restituere, vi bekymrer os, vi er på overarbejde og følelsesmæssigt afkoblede fra os selv. En længere periode med stress vil medføre en ubalance i det autonome nervesystem. Det accelererende sympatiske nervesystem vil være på overarbejde, og derfor vil det være svært at slappe af og sove. På den måde er stress og fatigue en rigtig ond spiral.

Når det autonome nervesystem er i ubalance, så bliver hjernen stresset. Det bliver sværere at udskille affaldsstoffer fra cellerne og optage næringsstoffer. Der opstår oxidativ stress i cellerne. Oxidativ stress er utroligt skadeligt for din krop, og er årsagen til en lang række fysiske og mentale udfordringer.

Molekylær hydrogen kan fungere som stabilisator

Antioxidanter er som bekendt mestre i at bekæmpe oxidativ stress. De arbejder for at neutralisere cellerne, så der igen er balance. Molekylær hydrogen er både den kraftigste antioxidant og den mindste. Det giver den noget helt særlige kompetencer, når det kommer til fatigue i hjernen. Studier viser nemlig, at molekylær hydrogen, modsat andre større antioxidanter, er i stand til at trænge gennem blod-hjerne-barrieren.

”Molekylær hydrogen kan lindre eller genoprette skader, der leder til fatigue – ved at vende de oxiderede celler og reducere ROS. Derfor har mange nyere studier i molekylær hydrogeninhaleringsterapi vist en effekt på en lang række sygdomme” (Lee, 2020: s. 79).

Meget tyder på, at molekylær hydrogen er i stand til sænke aktiviteten i det sympatiske nervesystem og aktivere det parasympatiske nervesystem. Med andre ord: sænke stress og få os til at slappe af. Samtidig virker molekylær hydrogen altså neutraliserende på den oxidative stress, som i forvejen er kilden til problemet.

Disse studier indikerer, at molekylær hydrogen skaber både positive psykologiske og fysiske forandringer:

  • De psykologiske forandringer inkluderer en stigning i motivation og koncentration samt fald af i stress og fatigue
  • Fysiske forandringer er en stigning i den parasympatiske aktivitet samt et fald af den sympatiske aktivitet

Molekylær hydrogen booster dig med antioxidanter

Helt naturligt skulle vores kroppe helt af sig selv kunne opretholde en balance i den naturlige oxideringsproces. Men på grund af måden, vi lever på, så sker der overdreven oxidering – oxidativ stress. Derfor er det ofte ikke længere nok at spise antioxidante fødevarer. Det er her molekylær hydrogen kommer ind i billedet.

Når du inhalerer molekylær hydrogen eller drikker molekylær hydrogenrigt vand, så får du mange flere antioxidanter, end du nogensinde vil kunne spise dig til. På den måde vil du hurtigere og mere effektivt rense ud i dine celler, udskille de skadelige affaldsstoffer og genskabe balancen i din krop. Studier tyder på, at det molekylær hydrogen har særlige evner, der kan bidrage til at sænke niveauet af stress og afhjælpe fatigue.

Har du fatigue? læs mere og bliv klogere her
kr. 1.795,00
This product has multiple variants. The options may be chosen on the product page

Kilder:
Lee, Youn Sung, 2020: Immunity=Competitive Edge Hydrogen Inhalation Therapy: Powerful Antioxidant Agent Hydrogen Inhalation Therapy, Hue Light Co. Ltd; Translated ed. Edition (yderligere oversat til dansk af iWater)

Skriv et svar