Antioxidanter fra grøntsager sammenlignet med antioxidanter fra Molekylær Hydrogen

Antioxidanter fra planter og fra Hydrogen vand, hvad er forskellen?

Forholdet mellem grøntsager, antioxidanter og tarmens mikrobielle samfund er et komplekst emne, der i de senere år har fået betydelig opmærksomhed fra forskningen. I takt med at videnskaben har avanceret, er det blevet klart, at de antioxidanter, vi taler om, i mange tilfælde er relateret til molekylær hydrogen (H2) på celleplan. Dette betyder, at indtagelse af hydrogen kan fungere som et allerede kendt antioxidant for kroppen og at H2 er en naturlig gas, som kroppen selv producerer og bruger til at balancere sit immunforsvar.

Når vi indtager grøntsager, nedbrydes de af mikrober i tarmen. Grøntsager er rige på vitaminer, mineraler og fibre, hvilket tilføjer essentielle næringsstoffer til tarmens mikrobiom – et komplekst samfund af billioner af mikroorganismer. Disse mikrober fermenterer og metaboliserer de indtagne fødevarer og nedbryder dem til bioaktive gasser som H2, og har en grundlæggende indflydelse på tarmens sundhed samt den overordnede antioxidantaktivitet i kroppen.

Hydrogen er en antioxidant og grøntsager bliver til antioxidanter når de optages i tarmen

Anti-age. Hydrogen har vist dig at være den mest effektive anti-age. Og det gode er at du selv kan producere det en velfungerende tarm og eller drikke hydrogen vand eller inhalere hydrogen via en H2 pure PRO fra iwater

En Japansk undersøgelse fra 2013 fandt, at japanske 100 årige som var slanke men ikke underernærede, havde højere koncentrationer af hydrogengas i deres åndedrag end ældre personer med diabetes og relativt unge raske personer.
Den øgede produktion af hydrogen menes at være relateret til ufordøjede kulhydrater og hydrogenproducerende bakterier i tarmene, påvirket af miljømæssige faktorer og genetisk baggrund. Der blev også observeret en tendens til, at koncentrationen af hydrogengas i åndedraget hos de 100 årige korrelerede med deres efterkommere, der boede i de samme husstande.

En sund og velfungerende tarm 
kan producere op til 12 liter H2 (antioxidanter) i døgnet

Her finder du mere information om tarmens naturlige produktion af Molekylær Hydrogen H2: Her

Derfor er det vigtigt med antioxidanter

Beskyttelse mod oxidativt stress er vigtigt, da frie radikaler er ustabile molekyler, der kan skade celler, proteiner og DNA ved at forårsage oxidativt stress. Antioxidanter neutraliserer disse frie radikaler og beskytter kroppen mod deres skadelige virkninger. En ubalance med for mange frie radikaler i forhold til antioxidanter kan føre til cellebeskadigelse og er blevet forbundet med flere sygdomme. Oxidativt stress menes også at spille en rolle i aldringsprocessen, som beskrevet herover, hvor en passende balance mellem antioxidanter og frie radikaler beskytter mod aldersrelaterede sygdomme og kan bevare sundheden hos ældre.

Overproduktion af frie radikaler bidrager til inflammatoriske processer, og antioxidanter kan hjælpe med at reducere inflammation og fremme helbredelse. Antioxidanter spiller dermed en central rolle i at opretholde cellefunktionen og uskadeliggører frie radikaler, hvilket beskytter cellemembraner og andre vitale komponenter i cellerne.

Hvordan udskiller jeg flest frie radikaler? – C-vitamin eller molekylært hydrogen?

C-vitamin kan neutralisere to frie radikaler, hvilket er det samme for molekylært hydrogen. Ved at drikke en liter hydrogenrigt vand med en koncentration på 1400 ppb ville det kunne give dig omtrent det samme antioxidant potentiale som hvis du spiste  100 mg C-vitamin (Baseret på støkiometri måling) 

 

Men molekylær hydrogen stopper ikke her - der er flere fordele...

• Molekylær hydrogen opfanger kun de dårlige frie radikaler.
• Molekylær hydrogen efterlader intet affaldsprodukt efter neutralisering af en fri radikal.
• Molekylær hydrogen øger kroppens egne antioxidantsystemer.
• Molekylær hydrogen fungerer som et signalmolekyle og har således mange andre fordele.
• Molekylær hydrogen er det mindste molekyle og kan nemt trænge ind i cellerne.
(Bemærk: H₂ vejer kun 2 g/mol vs. C-vitamin ved 176,2 g/mol).
• Molekylær hydrogen har ingen kendte toksiske virkninger, uanset mængden.
• Molekylær hydrogen er uden kalorier da det drikkes i vand uden kalorier og eller inhaleres ved hydrogenterapi.

 

 Hydrogen erstatter ikke antioxidanterne i dine fødevare
men fungerer sammen med – og giver dig mere sundhed 

Så meget Molekylær hydrogen levere vores hydrogen vand flasker og hydrogen producerende enheder. Nogle af produkterne producere alene Hydrogen vand

Chanson maskinerne både renser vandet og producere basisk hydrogenrigt vand samt surt vand til hudpleje etc. Spring og Foss er alle 3 modeller som både renser og hydrogenberiger vandet – PLUS at disse modeller alle er klar til at levere rent og hydrogenberiget vand uden at du skal ikke vente 5 – 10 min på at vandet bliver spaltet og PEM membranerne kan levere Hydrogenen beriget vand.

Vi brænder for at udbrede kendskaben om hydrogen, da alt for få kender til dens fantastiske virkning.

Kender du nogen som kunne trænge til lidt “inspiration”, så del meget gerne artiklen med dem.