6 typiske symptomer på dehydrering

www.iwater.dk - #drikvand

Dehydrering kan skyldes mange forskellige ting — alt fra varme lufttemperaturer, alkohol og fysisk hård aktivitet til sygdom med fx feber eller diarre. Men én ting er sikkert; det er hverken rart eller sundt at være dehydreret. Derfor gennemgår vi her seks typiske symptomer på dehydrering og giver dig gode råd til, hvad du kan gøre, hvis du bliver dehydreret.

Hvad er væskemangel?

Væskemangel opstår i bund og grund fordi, man har for lidt væske i kroppen. Menneskets vægt udgøres af omkring 65% vand, så hvor meget vand, der er i kroppen, afhænger af din vægt. For at holde væskemængden ved lige skal man altså huske at få nok væske indenbords. Uden nok væske i kroppen fungerer vores krop og hjerne ganske enkelt ikke. Her spiller en optimal væskebalance en stor rolle. Væskebalancen er forholdet mellem, hvor meget sved og urin, vi udskiller og hvor meget væske, vi får ind. Så har du fx løbet en lang tur og svedt en masse, har du brug for meget væske, end hvis du ikke havde løbet for at opretholde en god væskebalance.

Varmt vejr, alkohol, sygdom med feber eller diarre er også noget, der påvirker din væskebalance og kan gøre dig dehydreret.

Hvordan mærker man væskemangel?

Dehydrering har konsekvenser for kroppen. Er du dehydreret og har væskemangel, vil du derfor ret hurtigt opleve at blive dårlig. Du kan dog opleve det på forskellige måder, og derfor har vi herunder opstillet seks typiske symptomer på dehydrering.

6 symptomer på dehydrering

  • Træthed og slaphed i kroppen
  • Tørst
  • Hovedpine
  • Koncentrationsbesvær
  • Slap hud og tørre slimhinder — bliver din hud på håndryggen stående efter, du har hevet i den, er det et tegn på, at du er dehydreret.
  • Mørk urin — er din urin meget mørk, når du tisser, er det et tydeligt tegn på dehydrering. Dog er det normalt, at du om morgenen efter at have sovet har mørkere urin end normalt.