Sådan beriger antioxidanter din krop — sprudlende vand og grøn kost

antioxidanter kilde vand iWater.dk

Vi ved, at det er vigtigt, at vi får rigeligt med antioxidanter gennem vores kost. Men udover at kosten kan bidrage med de vigtige antioxidanter, så kan du faktisk også kan booste din krop med de sprudlende små venner gennem hydrogenrigt vand – læs mere om boostet vand og antioxidanter her.

Forestil dig en sprudlende kilde i bjergene. Vandet fosser ned af klippesiden i skummende stimer. Forestil dig, at du drikker vandet direkte fra kilden, og det smager blødt, frisk og fyldt med energi. Sammenlign så med det vand, du er vant til at drikke fra hanen – det er ikke helt det samme, vel?

Det er der flere grunde til. En af dem er, at vandet i kilden er rent og friskt (det har ikke ligget i månedsvis i stive rør, og er ikke fyldt med diverse skadelige stoffer). En anden grund er, at vandet fra kilden indeholder sprudlende molekylær hydrogen – som er en kraftig antioxidant. Molekylær hydrogen er en antioxidant, der virker hurtigt og kraftfuldt, og som går direkte ind i dine celler.

Almindeligt vand består som bekendt af H2O – to hydrogenatomer og et oxygenatom. Molekylær hydrogen (H2) opstår, når molekylet indeholder to hydrogenatomer uden et oxygenatom. H2 findes meget få steder i verden modsat H, som findes mere eller mindre overalt. Udover i de sprudlende kilder, produceres H2 i din egen tarm, og spiller derfor helt naturligt en afgørende rolle som antioxidant i din krop. H2 har en molmasse på 2 modsat ascorbinsyrens (C-vitamin) molmasse på 176. Det gør, at H2 kan trænge hurtigere ind i alle kroppens celler.

frie radikaler og antioxidanter

Antioxidanter gennem mineraler og vitaminer

En af de vigtigste ting for at opretholde en sund og rask krop er at minimere niveauet af oxidativ stress i dine celler. Antioxidanter er kemiske stoffer, der går direkte ind i og bekæmper frie radikaler, som er årsagen til oxidativ stress. Frie radikaler skyldes oxidering i cellerne, og skaber oxidativ stress, som har en lang række skadelige virkninger på kroppen. Derfor er det utroligt vigtigt, at vi få rigeligt med antioxidanter, som kan opretholde balancen og sørge for at holde kroppen sund og rask.

Vi ved, at vi skal have masser af gode antioxidanter gennem kosten – det er nemlig rigtig vigtigt. Antioxidanter er blot en af grundene til, at indholdet af det, du spiser, er så essentielt for din sundhed. Fødevarer, der er rige på mineraler og vitaminer, vil booste din krop med de antioxidanter, der skal bekæmpe oxidativ stress.

En god antioxidant kost kan indeholde frugt og grønt, nødder, æg, planteolier, te, chokolade og en lang række andre gode, rige fødevarer. Det anbefales ikke som udgangspunkt at få sine antioxidanter gennem kosttilskud. Til gengæld kan man booste sit indtag af antioxidanter ved at drikke hydrogenrigt vand som et supplement til en sund og varieret kost. Du kan læse meget mere om, hvorfor antioxidanter er vigtige for et sund og balanceret liv her.

energiniveau god kost vand hydrogen

Boost dit immunforsvar og rens ud i hjernen

Antioxidanter er altså helt essentielle for at opretholde en sund balance. Det gælder blandt andet i hjernen og for immunforsvaret. Når man tilfører rigeligt med antioxidanter, vil kroppen have flere ressourcer til at bekæmpe de frie radikaler. Det vil føre til mere energi og ikke mindst en meget sundere krop.

Læs mere om hvorfor antioxidanter spiller en stor rolle for dit immunforsvar

Du kan nemt og enkelt drikke hydrogenrigt vand i din dagligdag ved at benytte en ioniseringsmaskine. De kan tilføje H2 til dit vand nemt og enkelt, så du kan booste din krop med antioxidanter. Hvis man har brug for større mængder antioxidanter, så kan man også inhalere molekylær hydrogen for den stærkeste effekt.

Når vi taler om sund kost og rigeligt med boostet vand, så er det utroligt vigtigt. Men det er også vigtigt at huske, at oxidativ stress også opstår af følelsesmæssige negative tilstande som stress, tristhed og ensomhed. Derfor er det lige så vigtigt at huske at tilføre glæde, latter og berøring til sin daglige kost. Selvom molekylær hydrogen er den kraftigste antioxidant, der findes, så kan man nemt fastslå, at lykke er endnu kraftigere.

Skriv et svar