Derfor bør du bruge hydrogenrigt vand til at brygge kaffe

Derfor bør du bruge hydrogenrigt vand til at brygge kaffe

Hydrogenrigt vand er basisk vand, hvilket fremmer en god syre-base-balance i kroppen. Hvis kroppen bliver for sur, kan det få negative konsekvenser for vores knogler og organer. Disse vil opgive deres basiske mineraler for at balancere syre-base-forholdet. Det sker blandt andet, når vi indtager mange fødevarer med en høj pH-værdi. Når vi drikker hydrogenrigt, basisk vand lægger vi derfor et godt fundament for, at kroppen kan skabe en god syre-base-balance.

Derudover er hydrogenrigt vand vand godt at bruge til andre ting – for eksempel til at rengøre frugt og grønt med, fordi det er mere effektivt til at fjerne pesticider. Hydrogenrigt vand er faktisk også godt til at brygge kaffe med. Mere om dette lidt senere.

Hydrogenrigt vand som en del af en basisk kost

Syre-base-skalaen angives ud fra pH-værdier, der går fra 0-14. Jo lavere tal, desto surere værdi. En sur kost har derfor en overvægt af fødevarer med en høj pH-værdi, mens en basisk kost har en overvægt af fødevarer med en høj pH-værdi. En nem måde at stabilisere en god syre-base-balance i kroppen er at drikke hydrogenrigt, basisk vand. Så er du sikker på, at du hver dag får lagt et godt fundament for et basisk indtag. Du kan med fordel kombinere hydrogenrigt vand med basiske fødevarer og derigennem etablere nogle gode vaner i køkkenet.

En god balance har en let basisk overvægt, og for eksempel skal blodet i vores kroppe helst have en pH-værdi på omkring 7,35-7,45. Almindeligt postevand har en pH-værdi på omkring 7, som derfor trækker lidt i den forkerte retning i forhold til syre-base-forholdet. Basisk, hydrogenrigt vand har til gengæld en PH-værdi på omkring 8-10, hvilket derfor kan være med til at stabilisere en god pH-værdi i kroppen.

Den bedste kaffe med hydrogenrigt vand og hele kaffebønner

Hydrogenrigt vand er også godt at bruge til at brygge kaffe, fordi det basiske vand er bedre til at trække bitterheden ud af kaffebønnerne. Hvis du vil have mest muligt ud af din kaffe, kan du derfor med fordel brygge kaffen med hydrogenrigt vand. Derudover kan du optimere din kaffe endnu mere ved at bruge hele kaffebønner, som du selv kværner. De hele kaffebønner giver nemlig en rundere og mere autentisk smag i forhold til formalet kaffe, instantkaffe og kapselkaffe.

Den forbedrede smag, du opnår ved at bruge hele kaffebønner, forstærker og komplementerer den forbedrede smag, du kan opnå ved at bruge hydrogenrigt vand til brygningen. Det ioniserede vand kan også med fordel bruges til espressomaskiner for en bedre og mere aromatisk kaffeoplevelse. Ejer du ikke en espressomaskine og er på udkig efter en, kan du blive klogere på, hvilken du skal vælge i denne guide til de bedste espressomaskiner.

Antioxidanter

Hydrogenrigt vand og kaffe har også deres høje indhold af antioxidanter til fælles. Mange forbinder antioxidanter med blåbær og gulerødder, hvilket bestemt heller ikke er forkert. Men kaffebønner indeholder også en stor mængde antioxidanter.

Flere og flere mennesker får anbefalinger fra deres læge om at begrænse kaffeindtag på grund af syrerefluks eller deres diæt generelt. Men kaffe har som allerede beskrevet mange mange sundhedsmæssige fordele, samtidig er det en integreret del af vores kultur.

Svampekaffen hjælper dig med at nyde kaffe uden de bivirkninger, vi ellers kender kan man tilføre svampeekstrakt. Svampeekstrakten er vandopløselig og blandes i bønnerne, så ekstraktet let kan opløses, når du laver din kaffe på den traditionelle måde.

Bekæmper de frie radikaler

www.iwater.dk - ionizer egenskaberLigesom en god syre-base-balance er antioxidanter essentielle for at opretholde et godt helbred. Det skyldes, at antioxidanter bekæmper frie radikaler i kroppen. Frie radikaler er kort fortalt kemisk ustabile molekyler, der kobler sig på stoffer i kroppen og ødelægger dem gennem iltning. Frie radikaler kobler sig på stoffer ved at stjæle elektroner fra dem for selv at blive stabile. Denne proces kan igangsætte skader på kroppen, og man ser blandt andet en sammenhæng mellem for mange frie radikaler og kræft, diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Frie radikaler kommer især fra rygning, kemiske stoffer og forurenet luft. Her kan vi selv gøre en stor indsats for at bekæmpe de frie radikaler ved at indtage en basisk kost og drikke hydrogenrigt vand, der er rig på antioxidanter.

Mængden af antioxidanter i en liter hydrogenrigt vand med en pH-værdi på 9 svarer til mængden af antioxidanter i 265 æbler eller 25 gulerødder, hvilket er rigtig meget. Antioxidantrige fødevarer er vigtige, men fordi kroppen består af 70 % vand, giver det også god mening at sørge for, at det vand vi indtager, er hydrogenrigt.

Fødevarer, der er rige på antioxidanter: Planter, kakao og kaffe

Vil du gerne spise flere fødevarer, der er rige på antioxidanter, kan du som udgangspunkt gå efter farverig frugt og grønt. Det kan for eksempel være mørkegrønne grøntsager som kål, broccoli og spinat, alle former for farverige bær samt bælgfrugter som linser, ærter og bønner. Som udgangspunkt vil plantebaseret kost være antioxiderende. I denne kategori ligger også kaffebønner og kakao. Hydrogenrigt vand er ligeledes antioxiderende, hvorfor du med hydrogenrigt vand kan komplementere din ellers antioxidantrige kost.