Vand hjernen – tørre hjerner skrumper

Vand hjernen dehydrering - iWater.dk

Vil du gerne kunne tænke hurtigere, være mere fokuseret og opleve større mental klarhed og skarphed? Svaret er simpelt: DRIK VAND

Din hjerne består af 85% vand, og hjernens funktion afhænger af at have rigelig adgang til vand, da din hjerne ikke har nogen måde at opbevare vand på. Derfor er afhængig af, at du selv husker på at drikke nok med vand fordelt over hele dagen — hver dag.

Vand leverer næringsstoffer til hjernen og fjerner toksiner. Når hjernen er fuldt hydreret vil udvekslingen af næringsstoffer og toksiner sikre bedre koncentration og mental opmærksomhed.

Vand giver hjernen elektrisk energi til alle hjernens funktioner, herunder tanke- og hukommelsesprocesser samt hjernens produktion af hormoner og neurotransmittere.www.iwater.dk - FB billeder til hjemmeside -2

Hvad sker der, når hjernen mangler vand?

Opmærksomhedsunderskud, nedsat energi, hjernetåge, hovedpine, følelsesmæssig ustabilitet, udmattelse, søvnproblemer, stress, koncentrationsbesvær og korttidshukommelse — ja selv dine regnefærdigheder og hurtigheden af dine motoriske færdigheder reduceres, når hjernen mangler væske.

  • 1% dehydrering — giver et 5% fald i kognitive funktionsfærdigheder
  • 2% dehydrering — du vil få problemer med fokusering og matematiske beregninger

Forskning har påvist, at langvarig dehydrering får hjerneceller til at krympe i størrelse og masse. Dette er heldigvis mest almindeligt hos ældre, hvoraf mange har tendens til kronisk dehydrering i årevis.

Forebyg demens — vand hjernen, så den ikke skrumper!

Korrekt hydrering kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle demens, men også andre alvorlige sygdomme eller tilstande såsom ADHD, Alzheimers og Parkinson.

Ved blot at drikke mere almindelig rent postevand forebygger vi tilfælde som ovenstående. Men med ioniseret intelligent vand fra iWater, opnår du yderligere gode effekter, eftersom vandet indeholder mere energi i form af hydrogen H2 (brint). Derudover flere basiske mineraler og gode næringsstoffer, som måske er ny viden for mange. Det kommer vi til — men først lidt om hjernen:

Vand kræves af hver celle i kroppen og er vigtigt for alle kropsfunktioner.
Vand hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer, men det er særlig kritisk for hjernen, da hjernen ikke kan deponere væske, men har brug for løbende at få vand tilført.

Vand og hjerneudfordringer

Forskere har set, at personer med hovedskader, psykiske udfordringer ofte drikker for lidt vand – eller næsten ingen vand. Dermed går de rundt og er kronisk dehydrerede, hvilket på ingen måde fordrer healing.

Et dyreforsøg har vist, at dehydrering fremmer vasopressin og oxidativ stress. Det er tilsammen tilstande, som kan påvirke hjernen negativt, fordi ADH-niveauet stiger og vasopressin frigives fra hypofysebaglappen og kan hermed få blodtrykket til at stige. Læs hele undersøgelsen her.

I betragtning af, at vi er omkring 70% vand, og hjernen er ca. 85% væske, er det ikke overraskende, at hjernens funktion svækkes, når kroppen er dehydreret.

En tør hjerne får lettere stress

Når vand drikkes og fordeles i kroppen vil hjernen altså optimalt bestå af 85% vand. I hjernen bliver vand ført igennem hjernens cellemembran, hvor det genererer et energiflow, og elektriske spændinger opstår.

Hjernen kan deles op i to hovedbestanddele: den grå substans og den hvide substans. Den hvide substans er en slags fiberbundter, hvor hjernen hver dag har brug for 0,5 liter vand. Tidligere troede man, at vandet blev tilført hjernen via osmotisk diffusion, men i dag ved man, at vandet kommer via blodet til hjernen — via det glymfatiske system og ikke som i resten af kroppen, hvor vand diffunderer via osmose.

Hvis du ikke drikker nok vand, kan den grå supstans krympe, hvilket gør det sværere at tænke og huske.

Bare 90 minutters jævn sved kan krympe hjernen så meget som et år med ældning, mener forskere.Når hjernen mangler væske ældes den hurtigere

Når hjernen mangler væske tvinges det grå stof også til at arbejde hårdere for at behandle de samme oplysninger.

Studiet blev lavet af: Matthew Kempton og Ulrich Ettinger fra Institute of Psychiatry ved King’s College London.

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand og kroppen skal have ca. 2-3 liter vand hver dag. En tommelfingerregel er, at du skal drikke, hvad der svarer til; din vægt i kg. X 0,03 = antal liter vand pr. dag. Så får du den mængde væske, som kroppen skal bruge hver dag til blot at erstatte det, som kroppen mister til dens daglig funktioner og vedligehold. Sveder eller motionerer du, skal du altså drikke tilsvarende mere.

Alkohol og koffein vil dehydrere kroppen, da de får dig også til at tisse mere. Så drik altid mere vand, hvis du drikker kaffe eller drikker alkohol. Urtete og væske fra mad som grøntsager og frugt tæller alt sammen med forbrugt vand.

Når hjernen får stress

Vores hverdag kan være en udfordring, og selvom vi træner, tænker positive tanker, får slappet af og spiser en god kost etc, – så kan vi være så fysisk og mentalt pressede, at det udvikler sig til stress og udbrændthed.

Hjernen er også i vores vestlige verden udfordret af strålinger, forurenende stoffer, kemikalier, pesticider og giftige metaller, som passerer frit gennem hjernens blodforsyning. Ofte er der flere elementer, som tilsammen er på spil, når vi føler os fortravlede og har svært ved at overskue livet, og når vi får stress.

Hydrogenrigt vand er superfood til din hjerne

Ionisereret basisk hydrogenberiget vand produceret i en ioniseringsmaskine
Fordelen ved denne maskine er, at maskinen laver en dobbelt elektrolyse, hvilket betyder at ioniseringsmawww.iwater.dk - Chanson Royale Ioniseringsmaskineskinen strukturerer vandet – dvs. at spændingen på hver enkelt vandmolekyle reduceres med ca. 50% – og det er her efter langt nemmere at drikke.— Filtrerer kemiske stoffer ud af vandet og deler efterfølgende vandet så stoffer som nitrat, klor, flour og fosfat sorteres fra og tilbage er kun de hjernenærende mineraler. 

— Ioniseringsprocessen deler H2O således, at der kommer flere frie H2 atomer (brint) i vandet. Da hydrogen er verdens mindste og kraftigste antioxidant har vandet vigtige egenskaber.


Ioniseret vand produceret i en hydrogen ionizer
www.iwater.dk - On th go m. hank fbDenne lille ioniseringsmaskine laver en single elektrolyse, som betyder, at den deler H2O og fritlægger H2 atomerne (brint) i vandet. Dermed kan du drikke hydrogenrigt vand.

Få 27% mere energi med Hydrogenrigt vand

Derfor er hydrogenrigt vand sammen med søvn og antiinflammatorisk kost, og selvfølgelig god til at hjælpe med at bryde gamle tankemønstre og at hjælpe hjernen efter stress og udbrændthed. Men det er også metoden til, at man i et moderne samfund med mange krav til den menneskelige hjerne, kan forebygge stress.

En kommentar til “Vand hjernen – tørre hjerner skrumper

  1. Pingback: Kom hurtigt over tømmermændene – drik hydrogenrigt vand - iWater

Skriv et svar