Susanne har lagt smertepillerne på hylden og erstattet dem med ioniseret vand

smerter - færre piller, mere vand

20 år med smerter efter piskesmæld er slut

Susanne har lagt de smertestillende piller på hylden og erstattet dem med ioniseret vand.

Tilbage i 1996, den 30. december, kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. På det tidspunkt var jeg lige rykket op i 1. division som fodboldspiller, og var i gang med at læse til fysioterapeut. I tiden lige efter ulykken fik jeg gennemført nogle af mine eksamener, andre ikke, og jeg fik lov til at gå et halvt år om, så jeg kunne fokusere på genoptræning og behandling. Her prøvede jeg blandt andet kraniosakralterapi, og det havde også nogen effekt.

Ibumetin og panodil var en del af Susannes hverdag, hun levede med mange smerter og konstant træthed.

I  perioder har hun taget 600 mg. Ibumetin og to Panodil fire gange i døgnet. Men oplevede også, at de efterhånden ikke virkede mere. Det tog kun lige den øverste top af smerterne. Derfor har hun taget depotpiller morgen og aften. Ikke konstant, men i lange perioder. Det eneste, der egentlig hjalp hende var akupunktur. Når hun fik 4-6 behandlinger, kunne hun det kørende et stykke tid.

Du kommer aldrig til at kunne klare et fuldtidsjob!

Dengang ulykken skete, fik jeg beskeden: Du kommer aldrig til at kunne klare et fuldtidsjob. Det gør jeg så alligevel. Jeg arbejder som fysioterapeut i genoptræningsenheden i Herning — en fantastisk afdeling, som jeg har været med til at starte og bygge op fra bunden af. Jeg elsker mit arbejde. Men det har også kostet. Mit liv er tilrettelagt efter smerter, træthed og en kort lunte.

I de rigtig slemme perioder har min mand måtte hjælpe mig ud af sengen om morgenen. Og jeg sad og hang kl. 21 på trods af, at jeg oftest har forsøgt at lægge mig en halv time efter arbejde. Weekenderne var værst. Vi kan godt lide et glas vin, og nyder det sammen i weekenderne – det smager jo dejligt – men prisen for det har været ondt i nakken, uanset om det var to glas, fire glas eller mere. Så lørdag og søndag var slemme, og jeg havde mange smerter, som krævede ekstra energi.

Vågner op uden smerter — det havde hun ikke prøvet siden ulykken

Susanne og hendes mand havde en rigtig god ven, som fik en ny kæreste for et lille års tid siden. Når hun kom på besøg, havde hun altid sit eget vand med, og hun fortalte, at det var basisk vand, og at det var så godt for mange ting. Susanne havde tænkt: ”Ja, ja, det er fint, gør du bare det”. Hun troede ikke på det. Overhovedet.

En dag var de på besøg hos vennerne, og der var god mad, dejlig vin — og vand på bordet. Det var basisk vand, base 9, fortalte veninden. Susanne fortæller, at hun drak det, fordi det var på bordet og husker bare, at det smagte godt — og var blødt.

Næste morgen, da hun vågner, ligger hun og blinker med øjnene. Hun spørger sin mand, om han er vågen og da han svarer, ved hun, at det er hun også. Men det nye er, at hun ikke har ondt.

Det var virkelig en underlig oplevelse at vågne og ikke have ondt, og min mand tror mig først ikke. Vi har været sammen i 17 år, og han har aldrig oplevet mig smertefri.

Det basiske vand er det eneste anderledes, jeg har gjort.

Susanne Rokkjær Nilsson fik efter få uger installeret en Chanson Miracle Max Royale, der laver basisk drikkevand og som ioniserer vandet. Susannes mand er rygopereret for en dobbelt diskusprolaps, og er også begyndt at drikke basisk vand. Han oplever bedre nattesøvn uden at vågne så ofte på grund af ubehag. Susannes teenagesøn har fået behandlet en kæmpe hudafskrabning med syrevand – med flot og hurtig heling. Susannes svigerinde er begyndt at komme forbi og hente vand. Hun lider af psoriasis og har sclerose.

Susanne har nu fået et liv uden daglige smerter og tager ingen smertestillende piller. Hun har meget mere overskud — ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22.

”30. december 1996 kørte jeg galt, og fik konstateret piskesmæld. Jeg har ikke været smertefri siden. Ikke før nu. Jeg har det så godt. Jeg tager ingen smertestillende piller. Jeg har meget mere overskud – ligger ikke længere en halv time efter arbejde, og er nu oppe til kl. 22.”

Skriv et svar