Vand er superfood

Vand er superfood

Lær hvad superfood kan gøre for både krop, sind og psyke

I denne artikel får du et billede af, hvad superfood kan gøre for både krop, sind og psyke. Nøgleordene er balance, variation og mængde.

Hvis du vil booste din sundhed og dit velbefindende via din kost og din livsstil, kan vi kun anbefale, at du fokuserer på masser af varieret superfood i din hverdag — HVER DAG!

I dette blogindlæg går vi tæt på, hvad superfood bl.a. er for en abstrakt størrelse. Og hvad fænomenet kan gøre for dig, hvis du altså beslutter, at du vil gøre en aktiv indsats for et liv for dig selv på første klasse. Dette indebærer ikke forandringer i form af gods og guld, men i form af sundhed, velvære og livskvalitet.

Vi belyser superfood ud fra en holistisk betragtning med fokus på hele dig og ikke kun din kost og ernæring. For os er en hjertelig latter, der kommer fra dit inderste jeg, absolut en superfood for dit sind og dit velvære — på lige vilkår med den betydning ingefær og grønkål har for din krop.

Vi ønsker at give dig stof til eftertanke om dine muligheder og valg. Samtidig får du masser af inspiration til, hvordan du kan optimere din egen fysiske samt mentale sundhed og opnå et fantastisk liv.

Hvad er superfood?

Kært barn har ofte mange navne. For eksempel kaldes superfood også for powerfood. I denne artikel holder vi os dog til betegnelsen “superfood”, og inddeler emnet i superfood for kroppen, samt superfood for psyken. Begge typer af superfood er essentiel og vigtig næring for din livslange sundhed, dit velvære og din trivsel. Sundhed skabes nemlig ikke kun gennem munden, og det vi spiser.

Mange er vant til, at ord, der indeholder ”food” som i ”superfood” betyder, at det handler om noget, der naturligvis skal spises gennem munden. Den holdning vil vi gerne rokke ved. Livslang sundhed indtages og ”spises” gennem samtlige vores sanser og organer. Alle har brug for superfood og powerful ernæring for at fungere optimalt og fantastisk. Lad os byde på nogle eksempler:

Superfood for kroppen i hovedgrupper:

1. Vand

Den absolut vigtigste superfood over alle superfoods er VAND. Desværre er den også den mest oversete! Man kan leve i lang tid uden mad, men man kan ikke leve uden vand. Selvom det er almindelig viden, forsømmer mange mennesker at indtage denne livsnødvendige superfood i nødvendige mængder. 

Din krop er afhængig af vand, da den hver dag bruger mellem 2,5 til 3 liter vand på at holde sine funktioner i gang. Det vand skal den selvfølgelig have erstattet igen. Desværre giver din krop dig først besked om, at du skal huske at drikke vand, når det er for sent. Når du begynder at føle tørst, er kroppen allerede dehydreret med 0,8% til 2% af kropsvægten. Derfor er det vigtigt at drikke vand ofte og ikke vente på, at tørsten melder sig.

Så meget vand består dine organer af: Hjernen 85%, blodet 95%, huden 70%, celler 50-75%, knogler 77%, nyrer 80%, lever 73%, lunger 80% osv.

Vand styrker immunforsvaret og optimerer kroppen. Derudover gør det en million andre gode ting for din krop, som hører til i en anden artikel med hovedfokus på vand. Læs artiklen “Du er ikke syg, du er tørstig”

Du kan optimere dit drikkevand ved at drikke ioniseret, levende, basisk vand med antioxidanter — fri for miljøskadelige stoffer o.lign. Læs mere om det sidste i denne artikel.

2. Mad

I maden er ”superfood” en betegnelse for en række uforarbejdede fødevarer. Altså rene, økologiske og naturlige råvarer fulde af mikronæringsstoffer som vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Superfoods findes i stort set alle slags fødevaregrupper. Her kan du blive lidt klogere:

Grøntsager

Det er rigtigt, hvad din mor og far sagde ved middagsbordet, da du var barn. Grøntsager er rigtigt sunde for dig. Generelt indeholder grøntsager rigtig mange vitaimer og mineraler, der er gavnlige for din krop. Særligt de mørkegrønne arter er specielt rige på klorofyl, der stabiliserer blodsukkeret, opbygger muskler, væv, knogler og røde blodceller. Klororyl kan dermed bidrage til et øget energiniveau og en bedre basebalance i kroppen.

Frugt og nødder

I nødder og frugt findes et højt indhold af antioxidanter.

Tang

Tang er den mest ernæringstætte plante på jorden, og der går nok ikke lang tid, før tang for alvor gør sit indtog i vores køkkener. Tang er smækfyldt af blandt andet calcium.

Sund mad styrker immunforsvaret, optimerer kroppen og forebygger sygdomme. Af nogle kaldes denne type kost for anti-inflammatorisk, hvor der er fokus på syre/base-balancen. Her sørger du for gennem indtagelse af basiske madvarer at øge kroppen basebalance. Dette gør du ved at undgå syreholdige madvarer, hvor du derved nedbringer mængden af syre i kroppen og samtidig inflammation.

3. Motion og bevægelse

Motion og bevægelse er absolut også en livsvigtig superfood, der ligesom vand og mad er nødvendigt dagligt. Motion bliver til superfood for kroppen, når det foregår i et tempo, der får pulsen op og gerne minimum 30 minutter om dagen. Bevægelse bliver til superfood, når vi går 10.000 skridt om dagen, og derudover sørger for at få rørt hele kroppen, alle vores legemsdele og muskler, ofte og igennem hele dagen.

Balance, variation, mængde og kontinuitet er nøgleordene

Rigtig meget information om superfood i forbindelse med mad, kost og ernæring fremhæver specifikke grøntsager, bær og lignende, og udråber dem som vidundermidler. Det vil vi godt advare imod. Der er ingen tvivl om, ovenstående er sunde og fantastiske superfoods. Dette betyder dog ikke, at du skal indtage en enkelt fødevarer i ubegrænsede flere gange om dagen. Overdreven brug af superfoods kan skade kroppen.

Den menneskelige krop er kompliceret, og vi behøver ikke én men mange superfoods. Kunsten er derfor, at du tager pulsen på netop DIN krop, din sundhed og dit helbred. Derudfra kan du finde frem til kombinationen af de mange superfoods, som netop du kan have gavn af. Når disse er identificeret, handler det om at få dem indsat i en plan, så de passer ind i dine madvaner og din livsstil henover hele dagen. Sidst men ikke mindst, er det også vigtigt, at du indtager dem kontinuerligt over en længere periode, og ikke forventer resultater efter blot en enkelt gang.

Superfood for sind og psyke i hovedgrupper

1. Søvn

Søvn styrker immunforsvaret, optimerer kroppen og forebygger sygdom. Derudover er det med til at opløfte humøret og forbedrer din evne til indlæring og din koncentration. Får du nok søvn, vil din tålmodighed også øges og opfarende temperament dæmpes. Søvn giver din krop det bedste udgangspunkt for at fungere optimalt. Gennem søvnen restituerer dine organer og din hjerne, og de får tid til at reparere det, der trænger. Derudover udskilles affaldsstoffer og syre fra hjernen, når du sover.

2. Sex, glæde, latter, dans og musik

Alle disse superfood er med til at styrke dit immunforsvar, optimere kroppen og forebygge sygdomme. Her frigives “kærlighedshormonet” oxytocin samt tre andre “lykkehormoner”; serotonin, dopamin og endorfiner. Disse hormoner har mange gode egenskaber, som blandt andet er at; afstresse dig, give en god nattesøvn, booste din hjerne, styrke selvværdet, forbrænde kalorier og afhjælpe smerter. Og dette er kun et lille udpluk af de mange egenskaber.

3. Selvkærlighed og selvomsorg — fred, ro, balance og harmoni

Denne superfood er utrolig vigtig for sindet, og kan, udover at optimere kroppen og hele DIG, også bidrage til at styrke immunforsvaret. Selvkærlighed og selvomsorg giver indre ro, blance og harmoni. Med dette i fokus hjælpes du til at frigive spændinger, blokeringer og negativitet i din krop. Derved får du en øget vitalitet og energi, som kan være med til at skabe en lykkefølelse og glæde i krop og sind.

4. Socialt samvær med andre

Socialt samvær kan ligeså bidrage til et styrket immunforsvaret og en optimering af kroppen. Holder du dig aktiv både fysisk og psykisk, sikrer du dig løbende udvikling og påvirkning udefra. Dette giver et tilhørsforhold og en følelse af, at andre har brug for en. At integrere sig i fællesskab med andre kan være en vigtig faktor for sindets sundhed.

Superfood

 

Lad superfood være dit basale sundhedsfundament og bære dig gennem livet

Mange har den opfattelse, at superfoods alene er sunde råvarer og ingredienser, der indgår i vores tre daglige hoved- og mellemmåltider. Det gør de selvfølgelig også, men superfoods kan meget mere end kun det. Denne viden ønsker vi at dele med dig.

Vi anbefaler, at du fokuserer på henholdsvis;

  1. Din basale sundhed som værende dit sundhedsfundament under dig, og det der gør, at du står fast, stærkt og sundt i dig selv — både fysisk og mentalt.
  2. Din sunde kost og ernæring, altså dine daglige måltider, som er det brændstof, vi alle indtager for at holde os i gang.

 

Dit livslange sundhedsfundament

Få din basale sundhed på plads og stå stærkt i dig selv, uanset hvordan verden ser ud omkring dig. Hvis du har et stærkt sundhedsfundament, vælter du ikke så let, selvom det stormer, og du står midt i orkanens øje. Den traditionelle måde at betragte vores basale sundhedsfundament på er for rigtig mange mennesker gennem indtagelse af vitaminpiller, mineraler og måske kosttilskud. For det meste er alt dette i pilleform. Vi er mange, der har prøvet at købe præparater for en formue og ofte blevet skuffet over den udeblevne effekt. Tænk hvis du besluttede at udskifte alle de præfabrikerede produkter, du har i dit hjem med naturlige, ægte, rene og uforarbejdede superfoods.

 

Tilbud
Original price was: kr. 25.995,00.Current price is: kr. 23.995,00.