Kan H2 forbedre vores hukommelse?

Kan H2 forbedre din hukommelse

Hukommelsen svækkes desværre ofte, som vi bliver ældre. Det kan være svært at leve sit liv, som man tidligere har kunnet, det kan være genererede, og hvis ens kognitive udfordringer bliver særligt slemme, kan det have stor negativ indflydelse på livskvaliteten og evnen til at levet livet, som man drømmer om.

Fald i de kognitive funktioner i forbindelse med aldring er et stort og udbredt problem. Derfor forskes der utroligt meget i netop dette — med blandede resultater. Det er derfor stort, at et nyt forskningsstudie nu viser, at molekylær hydrogen (H2) måske kan spille en afgørende rolle i forbedringen af kognitive funktioner hos ældre.

H2 viser markant forbedring af hukommelsen hos ældre kvinder

Forsøget viste, at hydrogenterapi forbedrede kognitiv funktion med 14,2% hos de deltagende ældre kvinder. Kvinderne var alle mellem 65 og 68 år. Det eneste, de ændrede ved deres livsstil under forsøget, var, at de inhalerede 600ml H2 i 15 minutter dagligt i fire uger.

På blot fire uger sås altså en forbedring på intet mindre end 14,2% af deres kognitive funktion. Denne blev vurderet via MMSE og Alzheimer kognitive skala (ADAS-Cog). Dette pilotforsøg bekræfter tidligere dyreforsøg, som også indikerer, at H2 kan betragtes som et gavnligt middel til aldersrelateret kognitiv sundhed.

Hjernens funktioner afhænger helt af vand

Et andet helt afgørende element for at vedligeholde de kognitive funktioner er vand. Hvis din hjerne er velhydreret, består den af hele 85% vand. Hjernens funktioner afhænger derfor af at have rigelig adgang til vand, da din hjerne ikke har nogen måde at opbevare vand på. Hjernen er derfor afhængig af, at du selv husker på at drikke nok med vand fordelt over hele dagen — hver dag.

Vand leverer næringsstoffer til hjernen og fjerner toksiner. Når hjernen er fuldt hydreret, vil udvekslingen af næringsstoffer og toksiner sikre bedre koncentration og mental opmærksomhed. Vand giver hjernen elektrisk energi til alle hjernens funktioner, herunder tanke- og hukommelsesprocesser samt hjernens produktion af hormoner og neurotransmittere.

Forskning har påvist, at langvarig dehydrering får hjernecellerne til at krympe i størrelse og masse. Dette er mest almindeligt hos ældre, hvoraf mange har tendens til kronisk dehydrering i årevis. En dehydreret hjerne vil have store udfordringer som eksempelvis opmærksomhedsunderskud, nedsat energi, hjernetåge, hovedpine, følelsesmæssig ustabilitet, udmattelse, søvnproblemer, stress, koncentrationsbesvær og korttidshukommelse. Det er derfor helt essentielt for din sundhed, at du sørger for at holde din krop og din hjerne hydreret.

Læs meget mere om vand og hjernen her.

Skriv et svar