Boost dit humør med hydrogenrigt vand

vand humør glæde

Mange danskere kæmper med træthed og stress i deres daglige liv. Disse negative følelser har stor indflydelse på vores livskvalitet. Det påvirker ikke blot dit humør, men også din sundhed. Forskning viser nemlig, at hydrogenrigt vand med antioxidanter kan reducere oxidativ stress i dine celler og dermed være med til at forbedre humøret, sundheden og livskvaliteten. Du kan med hydrogenrigt vand blandt andet:

  • Booste dit humør
  • Få mere overskud i hverdagen
  • Blive fri for vintertristhed
  • Optimere din søvn
  • Mindske stress og uro

Bekæmp stress med hydrogenrigt vand

Desværre viser data, at udfordringer med stress og negative følelser er stødt stigende. Det hænger i høj grad sammen med, at mange mennesker i dag har en hverdag præget af travlhed og pres. Det er klart, at kroppens fysiske tilstand påvirker humøret og omvendt. Derfor kan du ved hjælp af hydrogenrigt vand, der kan forbedre din fysiske tilstand, booste dit humør.

Forskning viser nemlig, at oxidativ stress blandt andet påvirker humør og angstniveauer. Oxidativ stress er ifølge studier involveret i negative følelser som depression[1], angst[2][3] og andre neuropsykiatriske lidelser[4]. Inflammation i hjernen, som kan skyldes oxidativ stress, er også relateret til træthed, nedtrykthed, angst og dårlig søvn.[5][6][7][8]

Hydrogen er en kraftig antioxidant. Derfor kan have en positiv indflydelse på niveauet af oxidativ stress. I dag findes der læger verden over, som ordinerer hydrogenrigt vand, hydrogenbade, hydrogeninhalering mv. for at hjælpe patienter med at forebygge eller forbedre udfordringer af både psykisk og fysisk karakter. Den nemmeste måde at ordinere sig selv hydrogen på, er ved at drikke hydrogenrigt vand. Læs mere om hydrogenterapi her.

Hvad er oxidativ stress — og hvorfor er det så farligt for os?

Oxidation er en helt naturlig del af kroppens processer og er i mange tilfælde en nødvendighed for, at kroppen fungerer. Der opstår dog et problem, når oxidation udvikler sig til en oxiderende kædereaktion. Oxidation vil nemlig skabe såkaldte frie radikaler, som er oxiderende stoffer, der bliver særligt reaktive, da de mangler elektroner. Derfor begynder de at oxidere andre molekyler eller atomer og skaber endnu flere frie radikaler. Stress, forurenet luft, røg og UV-stråler er blot nogle eksempler på katalysatorer til dannelsen af frie radikaler — og derfor altså oxidativt stress.

Denne kædereaktion kan ødelægge både cellemembraner og DNA. Det kan være årsagen til en lang række sygdomme, ubalance i hjernen samt en fremskynding af aldring. Derfor påvirker oxidativt stress også vores generelle livskvalitet på en lang række måder blandt andet humøret.

Antioxidanter er midlet mod oxidativ stress

Antioxidanter er kemiske forbindelser, der kan give elektroner til de frie radialer eller binde sig til dem uden at blive reaktive. Derfor opstår problemet oxidativ stress, når der ikke er tilstrækkeligt antioxidanter i kroppen og dermed er ubalance. Det er altså kort sagt antioxidanter, der kan gå ind og stoppe denne kædereaktion. Det er her, at hydrogen kommer ind i billedet som en meget kraftig antioxidant, der derfor har potentialet til at nedbringe oxidativt stress.

Oxidativ stress påvirker centralnervesystemet

Hvis man har kronisk oxidativ stress og betændelse, så forårsager det en forringelse af centralnervesystemets funktion. Stressfaktorer kan som sagt forstærke sympatisk hyperaktivitet i nervesystemet, fremme oxidativ stress og booste inflammatorisk produktion af cytokin. Oxidativt stress i hjernen kan altså skyldes hjernens høje metaboliske hastighed og resultere i dannelsen af uforholdsmæssige mængder af reaktive oxygen- og nitrogenarter.

Det autonome nervefunktion er altså tæt forbundet med oxidativ stress og inflammation. Da hydrogen har som sagt har en kraftig antioxidant aktivitet, kan det bidrage til at forbedre sundhed og livskvalitet. Længerevarende indtagelse af hydrogen har vist sig at svække det sympatiske nervesystems aktivitet i hviletilstand — altså hjælpe med at få hjernen til at falde til ro.

Forskning understøtter hydrogen som stresssænkede og humørforbedrende middel

Et af de studier, der har vist gode resultater på virkningen af hydrogen som stresssænkede og humørforbedrende middel er et japansk forskningsforsøg fra 2017.[9] I forsøget havde de en gruppe, der drak hydrogenrigt vand hver dag i fire uger samt en kontrolgruppe. Forsøget ville undersøge, om kontinuerligt indtag af hydrogen kunne reducere, at der opstod oxidativ stress og dermed hjælpe med at forhindre fald i livskvalitet.

Før hvert besøg til målinger blev deltagerne bedt om ikke at drikke alkohol eller udføre anstrengende fysisk aktivitet og følge deres normale kost-, søvn- og drikkevaner. De medvirkende fik spørgeskemaer, der spurgte ind til søvn, træthed, humør, angst og depression samt fik taget en autonom funktionstest og en kognitiv funktionstest.

Hydrogen i fire uger forbedrede både humøret

Forskerne konkluderede tydeligt, at indtagelse af hydrogen over fire uger forbedrede både humør, angst og autonom nervefunktion. Deres resultater peger tydeligt på, at hydrogen kan være en effektiv metode til at styrke livskvalitet og opretholde et godt helbred. Det japanske forskningsstudie henviser også til en række andre forsøg, hvis resultater tyder på, at hydrogen kan være et effektiv middel til at reducere oxidativ stress i hjernen i det daglige liv.

Drik dig til et bedre humør

iWater har for nylig lavet et forsøg i samarbejde med den danske virksomhed Meldgaard A/S i Åbenrå. Efter 2 måneder med hydrogenrigt vand fik de deltagende medarbejdere i gennemsnit ikke blot 25% mere energi og overskud, men også 16% bedre humør, 20% bedre søvn samt en markant smertelindring – alt sammen fordi de drak basisk, hydrogenrigt vand. Læs meget mere om forsøget her.

Du kan altså ved at indtage hydrogen i tilstrækkelige mængder afhjælpe oxidativ stress, og dermed øge din livskvalitet og dit humør. Den nemmeste måde at indtage hydrogen er ved at drikke det. Det kan du gøre med en iWater ioniseringsmaskine.

Hydrogenrigt vand vil tilføre dig den energi, der er hjertet i alle celler, fordi det når helt ind i cellekernen, hvor dit DNA findes. Hydrogen er en form for terapi, der er i stand til at nå problemer ved kilden og bekæmpe den oxidative stress, der blandt andet påvirker dit humør og livskvalitet. Hydrogenterapi kan derfor måske bruges til at afhjælpe tristhed, afmagt manglende glæde mv. og være med til at forebygge, at det udvikler sig til mere alvorlige tilstande.

Gitte oplevede et boost i humøret

Gitte Gade, som er kunde hos iWater, har oplevet effekten af hydrogenrigt vand på egen krop. Gitte kæmpede i en periode med fødselstraumer, som gradvis udviklede sig til angst og stress. Det fik følgesygdomme af fysisk og psykisk karakter. Gitte begyndte i terapi, og fik skabt en struktureret dagligdag, hvor hun både kunne fungere som mor og få den nødvendige hvile.

Gitte begyndte at få det bedre og endte med at have det godt igen. Herefter startede Gitte med at drikke hydrogenrigt vand. Det blev noget af en øjenåbner! Gitte kunne på ganske kort tid mærke effekten af, at hun ændrede på sine drikkevaner og skiftede hurtigt til udelukkende at drikke hydrogenrigt vand fra en Chanson Max Plus ioniseringsmaskine. Gitte valgte at investere i en større ioniseringsmaskine, men man kan også starte med en mindre maskine som fx Mini Ionizer On the Go eller Mini Ionizer Office.

Hurtigt mærker Gitte, at hun får det markant bedre. Faktisk får hun det pludselig supergodt! Gitte havde aldrig tænkt, at vand kunne være det, der skulle få hende til at gå fra at have det godt til at have det helt fantastisk! Men det blev det.

Kilder:

[1] Maurya PK, Noto C, Rizzo LB, et al. The role of oxidative and nitrosative stress in accelerated aging and major depressive disorder. Prog Neuropsychopharmacol Biol Psychiatry. 2016;65:134-144.

[2] Arranz L, Guayerbas N, De la Fuente M. Impairment of several immune functions in anxious women. J Psychosom Res. 2007;62:1-8.

[3] Bouayed J, Rammal H, Younos C, Soulimani R. Positive correlation between peripheral blood granulocyte oxidative status and level of anxiety in mice. Eur J Pharmacol. 2007;564:146-149.

[4] Pandya CD, Howell KR, Pillai A. Antioxidants as potential therapeutics for neuropsychiatric disorders. Prog Neuropsycho- pharmacol Biol Psychiatry. 2013;46:214-223.

[5] Nakatomi Y, Mizuno K, Ishii A, et al. Neuroinflammation in patients with chronic fatigue syndrome/myalgic encephalo- myelitis: an (1)(1)C-(R)-PK11195 PET study. J Nucl Med. 2014;55:945-950.

[6] Castanon N, Luheshi G, Laye S. Role of neuroinflammation in the emotional and cognitive alterations displayed by animal models of obesity. Front Neurosci. 2015;9:229.

[7] Salim S, Chugh G, Asghar M. Inflammation in anxiety. Adv Protein Chem Struct Biol. 2012;88:1-25.

[8]Liu L, Mills PJ, Rissling M, et al. Fatigue and sleep quality are associated with changes in inflammatory markers in breast cancer patients undergoing chemotherapy. Brain Behav Immun. 2012;26:706-713.

[9] Mizuno K, Sasaki AT, Ebisu K, Tajima K, Kajimoto O, Nojima J, Kuratsune H, Hori H, Watanabe Y. Hydrogen-rich water for improvements of mood, anxiety, and autonomic nerve function in daily life. Med Gas Res. 2017;7(4):247-255.

Skriv et svar