Hvorfor er overgangsalderen så tørlagt?

www.iwater.dk - Vibeke Guldager - overgangsalderen

Hvorfor er overgangsalderen så tørlagt? 

Måske vi i virkelig burde skrive tabubelagt. For overgangsalderen er en tid med store fysiske forandringer, der ikke altid er lige nemme at se i øjnene. Det, som du måske ikke vidste er, at du kan hjælpe dig selv med overgangsalderens symptomer ved at drikke vand.
Ja, det er faktisk vores påstand.
Du behøver ikke at føle, at du er alene på rejsen. Man kan nemt komme til at føle sig alene i overgangsalderen, måske endda forkert, lidt skør eller uhelbredelig syg. Det er meget individuelt, hvordan vi reagerer på denne transitionsfase. Typisk er der mange fysiske og psykiske reaktioner på denne overgang. Men du er ikke alene, siger Vibeke Guldager.

Vibeke Guldager: Det er cool at være hot

Blogger og foredragsholder Vibeke Guldager ved alt om udfordringerne ved at befinde sig midt i overgangsalderen. Følelsen af at overgangsalderen nærmest angriber dig bagfra og vælter dig omkuld, som en tsunami du ikke havde set komme. Det kan være en svær tid for mange psykisk og fysisk. Derfor arbejder Vibeke Guldager med at fjerne tabuet fra overgangalderen. Hendes motto er nemlig, at det er cool at være hot.

Mange kvinder oplever et tabu forbundet med at komme i overgangsalderen. Udover hedeture, humørsvingninger, manglende sexlyst og række andre symptomer, så er det som om en slags dyne er lagt over samfundet ift. at tale om kvinders overgangsalder. Der er et tabu. Det er netop det tabu, som gør, at mange kvinder ikke taler meget om overgangsalderen, og det kan få os til at føle os alene. Det er her Vibeke Guldager gør en forskel. Hun gerne vil være din wingwomen igennem denne periode. Hun tilbyder faktisk walk and talk sessions, hvor man kan få sparring på sin proces af Vibeke.
Hun inviterer til dig velkommen til plus 5 klubben (5 kilo ekstra på vægtskålen). Denne nye klub for alle, hvis krop er i gang med en total ombygning. Nøjagtig som vi har været rummelige og forstående over for vores teenagebørn, så skal vi nemlig også kunne rumme os selv i denne fase. Det er noget, som alle oplever individuelt. For som Vibeke også siger, så sker der noget med vores smagsløg.
Det er som om, vi skal smage livet på ny. Nøjagtig som små børn øver og smager sig frem i deres opvækst. Pludselig kan de lide det ene, men ikke det andet. I sidste uge var det omvendt! Sådan kan vores smagsløg også forandres i overgangsalderen. Mange kvinder, der har været gravide, kender også dette fænomen.

Drik vand med antioxidanter

Det her med smagsløgene er lidt mere interessant i overgangsalderen. For udover den fysiske oplevelse af forandring, så følger også den psykologiske forandring. Hvor værdier, holdninger, historik, familie og andre udfordringer kommer op til overfladen og kræver, at vi skal deale med dem. For mange, som ikke tidligere i livet har brugt så meget tid og energi på selvindsigt, kan chokket være overvældende.
Alle disse forandringer, eller nye måder at leve på, er et tegn fra din krop. Din krop forsøger at fortælle dig noget. Kroppens reaktioner kan omfavnes på mange forskellige måder og de ubehagelige symptomer forebygges. Bemærk, at dette råd er ikke gældende for alle, men er til inspiration, så du kan afprøve det og komme godt og støttet igennem din overgangsalder.
Som vi skrev indledningsvis — du kan faktisk drikke dig til en bedre overgangsalder!
Mere enkelt kan det ikke blive.
Her drikker hun vand, der er renset for pesticider kombineret med hendes flydende grøntsagsmaskine, som hun selv kalder den.
Tilmeld dig her!

Skriv et svar