Hydrogenrigt vand: Hvad er det egentlig, og hvorfor bør du drikke det?

hydrogenrigt vand - ioniseret vand

De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at drikke rigeligt med vand. Men hvad de fleste ikke ved er, at vand ikke bare er vand — og at der findes såkaldt ioniseret vand. Netop ioniseret vand vil vi gøre dig klogere på her. Vi vil komme omkring, hvad ioniseret vand egentlig er, hvilke fordele der er ved at drikke det, og hvordan det spiller sammen med en sund, basisk kost. 

Hvad er hydrogenrigt vand?

Lad os lægge ud med at forklare, hvad ioniseret vand er.

Ioniseringen af vandet foregår i en elektronisk ioniseringsmaskine, som med elektrolyse adskiller vandet i to dele; en basisk del og en sur del. Det er den basiske del, der går under navnet ‘ioniseret Chanson vand’. I det har ioniseringsmaskinen dannet såkaldt H2 — en super antioxidant, som din krop og sundhed vil elske. Vi kommer omkring antioxidant-snakken senere.

Dét sker i vandet

H2 er et resultat af spaltningen af H20 og den efterfølgende kemiske proces, som sker under ioniseringen af vandet. 

Udover dannelsen af de gavnlige antioxidanter H2, spaltes vandets ioner. Det ioniserede basiske vand indeholder derfor 50% flere salte, magnesium, calcium, kalium — som alle er vigtige for en sund og velfungerende krop.

Din egen kilde med ioniseret vand

Med en med en Chanson ioniseringsmaskine får du altså din egen kilde, hvor du med teknologiens hjælp genskaber en vandkvalitet som var det en rislende kilde.

Det er kun få steder i verden, hvor der naturligt forekommer basisk vand med høj pH-værdi og som samtidig er rig på hydrogen(H2). Det drejer sig om nogle ganske få mineralske kilder i Lourdes i Frankrig, Nordenau i Tyskland, Tracote i Mexico, Hita i Japan samt gletsjervand i Himalayabjergene. Alle kilder, som hverdag bliver besøgt af tusinde af mennesker.

Ioniseret vand optages hurtigere i kroppen

Vandmolekylernes overfladespænding halveres, så antallet af vandmolekyler per mikroklynge reduceres. Alt dette er afgørende for, at vandmolekylerne lettere kan trænge igennem til cellerne og optages 5-6 gange hurtigere og mere effektivt end almindeligt postevand. Du vil samtidig opleve, at vandet er langt lettere at drikke.

Derfor indeholder ioniseret vand — i modsætning til almindeligt postevand fra hanen og vand på flaske — en lang række sundhedsfremmende egenskaber, som kan føre til et øget energiniveau og et dagligt boost af dit immunforsvar. 

Det ioniserede vands sundhedsfremmende egenskaber hænger sammen med, at ioniseringen af vandet skaber ioniseret basisk vand. Ioniseret vand til drikkelse har nemlig en pH-værdi på mellem 8,5 til 9,5. Dét betyder, at du får basiske stoffer og meget mindre syre ind i kroppen i forhold til, når du drikker almindeligt drikkevand fra hanen. Da vi i kroppen har rigeligt med syre, er det ikke syre, vi har brug for mere af — men da kroppen ikke selv kan producere basiske stoffer, har vi netop brug for dem. Hvordan det lige hænger sammen med det ioniserede vand, vil vi forklare nedenfor.  

Basisk kost og godt helbred går hånd i hånd 

En god syre-base-balance er nødvendig for vores krop, hvis vi vil optimere vores helbred og potentielt undgå livsstilssygdomme. For hvis kroppen bliver for sur, går det ud over organer og knogler, som vil opgive sine basiske mineraler for at kompensere for surheden. Den her syre-base-balance kan til en vis grad vedligeholdes ved at spise basisk kost og gå efter basiske fødevarer. Men hvis du vil din krop det bedste, er der meget der tyder på, at du bør tænke ioniseret basisk vand ind som en del af en overvejende basisk kost. Det basiske vand neutraliserer nemlig syren i din krop, så du nemmere får styr på din syre-base-balance.

Vil du læse mere om, hvordan du spiser basisk kost og hvilke fødevarer, der er basiske, kan du læse vores artikel om syre base kost

Få dine antioxidanter ind med vandet 

En af egenskaberne ved det ioniserede vand er som nævnt, at det indeholder en masse antioxidanter. Faktisk svarer mængden af antioxidanter i 1 liter ioniseret vand med en pH-værdi på 9 til mængden af antioxidanter i 25 gulerødder og hele 265 æbler — og dét taler for sig selv.

Antioxidanter er på samme måde som basiske fødevarer essentielle for at opretholde et godt helbred og en stærk krop. Antioxidanter er kemiske stoffer, som findes i blandt andet vitaminer og mineraler. De beskytter din krop ved at bekæmpe såkaldte frie radikaler og beskytte mod ødelæggende iltning.

I en kost rig på antioxidanter bør ioniseret vand spille en vigtig rolle. For selvom du bør gå efter at få antioxidanter fra fødevarer, bør du også gå efter at få dine antioxidanter gennem vandet. Kroppen består nemlig af 70% vand og hver enkelt celle består af 99% vand. På den måde giver det bare rigtig god mening at drikke sine antioxidanter med det ioniserede vand. Din krop og vil takke dig for det!

Vil du vide mere om antioxidanter, kan du læse vores artikel om netop antioxidanter og vigtigheden af dem.  

Stærkt hydrogenrigt vand til rengøring, frugt, grøntsager og smertelindring

Ovenfor har vi talt om ioniseret vand som drikkevand, men vandet kan også bruges til andet end drikkevand. Med de fleste ioniseringsmaskiner kan du nemlig vælge, hvilken slags ioniseret vand, du vil have. Her kan du blandt andet vælge stærkt ioniseret vand med en pH-værdi på omkring 10,8. Dét er ikke egnet til drikkevand, men fungerer ekstremt godt til rengøring, frugt, grøntsager:

 • Rengøring opløser og fjerner fedt på overflader som køkkenborde, skabslåger og andet, som trænger til en solid omgang rengøring.
 • Frugt og grøntsager fjerner pesticidrester på frugt og grønt og giver liv til slatne frugter og grøntsager, der ellers var havnet i skraldespanden. Du lægger bare dit frugt og grønt i vandet i 10-20 minutter, og så skulle det være lige til at sætte tænderne i.

Forskning på ioniseringsområdet

I de sidste par år har forskning i effekter af ioniseret basisk vand for alvor taget fart. Der findes efterhånden mange udenlandske studier på området, der påpeger positive effekter.

Start din hverdag med ioniseret vand

Vi håber, at du nu er blevet en smule klogere på ioniseret vand. Hos Chanson finder du nemlig en række forskellige ioniseringsmaskiner, som nemt og hurtigt omdanner dit hanevand til ioniseret basisk vand med antioxidanter. Tag et kig på vores udvalg af ioniseringsmaskiner og kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål. 

6 kommentarer til “Hydrogenrigt vand: Hvad er det egentlig, og hvorfor bør du drikke det?

  • Mette-Marie Linding siger:

   Hej Liselotte

   beklager vores lange responstid – du skriver at du gerne vil høre om priser, har du været inde i vores shop og se. her vil du finde vores hydrogen producerende produkter fra 1495 og op efter. <ønsker du personlig betjening er du velkommen til at ringe os op på 24605020 < mvh < Mette-Marie Linding

  • Mette-Marie Linding siger:

   Hej Liselotte
   Der er stor forskel på om du ønsker en mobil flaske som laver hydrogenberiget vand eller om du ønsker en stationær maskine som både filtrere dit drikkevand, opkoncentrere det med basisk mineraler, hydrogenberiger det med bitte små nano hydrogen bobler. (verdens mindste og mest intelligente antioxidanter)
   Men priserne ligger fra 900 kr. til 20.000 kr.

   • Mette-Marie Linding siger:

    Ioniseret vand er vand som er opkoncentreret med af vandets naturlige basiske mineraler + det er hydrogenrigt (fyldt med antioxidanter) det er renset også for de meget omtalte PFAS.- og så får vandet en lethed som gør det let og mere smagfyldt som naturlig kildevand.

    Særlig Hilsen
    Mette-Marie Linding

Skriv et svar