Karina er nu fri for kronisk hovedpine

Karina kom af med sin hovedpine

Når piller mod hovedpine giver hovedpine

Rigtig mange danskere lider af hovedpine. Desværre har flere og flere kastet sin lid efter hovedpinepillerne, når smerten begynder at tage til omkring nakke og hoved. Det gør vi, fordi hovedpinepiller fra diverse præparater er nemme at få fat i, nemme at skylle ned og virker umiddelbart efter indtagelse.

De smertelindrende piller synes for de fleste desværre at være en gave fra guderne i en travl hverdag. Vi har hverken tid eller tålmodighed til at miste koncentrations- og præstationsevnen foruden overskuddet og den gode energi.

I både Gigtforeningen og Migræne- og Hovedpineforeningen har man også oplevelsen af, at danskernes forhastede livsstil kan være årsag til den fristende løsning, det kan være at skylle et par piller ned, inden smerterne får lov til at tage over.

”Folk ringer til foreningen, fordi de ofte har ondt i hovedet. De spiser op til 14 panodiler dagligt. Det er helt utroligt, hvad folk sætter til livs”, siger Hanne Johansen, der er formand i Migræne- og Hovedpineforeningen.

”Så siger folk: Vi er nødt til at gøre det, for vi er bange for at blive syge, og vi skal passe vores arbejde. De ved ikke, at for meget medicin kan fremkalde det næste anfald. Det er en ond, ond cirkel”, fortæller hun.

Denne tendens er desværre stigende. Salget af smertestillende præparater er steget med 12 procent over de seneste 10 år – hvilket også afføder tusindevis af danskere, der over tid har udviklet et overforbrug.

Pillerne bruges forebyggende

Vænner man sig til at lindre hovedpinen med piller hver gang, smerterne kommer snigende, udvikles nemt, ganske automatisk, et usundt forhold til medicinsk behandling af en gene som hovedpine.

”De, der i forvejen har et overforbrug, kan have tendens til at tage et par piller fra morgenstunden, fordi man tænker, at smerterne kunne komme senere,” siger professor, overlæge og leder af hovedpinecentret ved Glostrup Hospital, Rigmor Jensen.

”Idét panodiler får til opgave at virke forebyggende, bevæger vi os ud på et skråplan,” fortæller Chansons CEO, Mette-Marie Linding.

Kort sagt, er hovedpinepillen kommet for at blive. Den kan være en enorm hjælp og lettelse som sidste udvej ud af hovedpinen. Men siden hvornår er vi begyndt at tillade os selv at slå smerten ned med piller, før vi har udsat hovedpinen for frisk luft, en kort lur og masser af vand?

Hvad er pillens alternativ?

Hovedpinepillens overmand er at finde før hovedpinens indtræden og i opløbet. Det kan findes i en god og tilstrækkelig nattesøvn, frisk luft, sunde kostvaner — og ikke mindst vand til opretholdelse af en optimal hydrering og stabil væskebalance.

Ironisk nok, er vandet, man skyller en panodil ned med, for mange mennesker det første glas vand i løbet af dagen. Det  viser sig ofte at være selve årsagen bag hovedpinen. Vand er den absolut mest naturlige kilde til smertelindring. Sørg for at drikke forebyggende og ikke først, når tørst opstår.

Læs eventuelt vores artikel om hvordan Susanne har lagt pillerne på hylden efter mange år.

Drak sig ud af hovedpinen

Selv om hovedpine ofte kan skyldes et overforbrug af hovedpinepiller, for lidt søvn, dårlig kost og væskemangel, findes hovedpinen også som en bivirkning af diverse lidelser. I disse mere alvorlige tilfælde kan selv de mest logiske og livsstilsændrende tiltag ikke altid lindre smerterne. Det kunne Karina Hansen bekræfte, indtil hun skiftede sit postevand ud med basisk ioniseret vand fra Chanson.

Karina Hansen, uddannet kostvejleder, kender om nogen til spændinger i nakken, trykken for tindingerne og borende smerter, der dunker i takt med pulsen. I 2016 fik hun svar på sin kroniske hovedpine, forårsaget af slidgigt i nakken/rodkanalstenose. En lidelse, der medførte daglige smerter i nakke og hoved, som hun modvilligt måtte reducere ved at indtage diverse smertestillende præparater.

I vinterhalvåret 2016 investerer Karina og hendes mand i en ioniseringsmaskine. Det er med håbet om, at basisk ioniseret vand måske kan øge, især Karinas, livskvalitet og hjælpe hende med at skære ned på alle de smertestillende piller.

”Jeg havde længe døjet med kronisk hovedpine og nakkesmerter pga. forsnævring af rygkanalen i nakken. Jeg spiste panodiler flere gange dagligt. Jeg blev panisk, hvis jeg kom hjemmefra uden pillerne. Desuden bøvler jeg med smerter i mine hofter grundet en dobbeltsidet hoftedysplasi. Så det håbede jeg også, vandet kunne have en positiv effekt på.

Som uddannet kostvejleder er jeg bekendt med syre-base-balancen. Jeg ved derfor godt, at smerter er tegn på et surt miljø i kroppen. Når man er nødsaget til at indtage smertestillende i det omfang, jeg gjorde på daværende tidspunkt, var jeg godt klar over, at kroppen var yderst belastet. Dette var specielt én af grundene til købet af ioniseringsmaskinen fra Chanson.”

Allerede 3 dage efter købet af ioniseringsmaskinen – og flere liter basisk ioniseret vand senere, forsvandt Karinas kroniske hovedpine som dug fra solen — og har ikke været der lige siden.

”Helt fantastisk! Mine nakkesmerter forsvandt også. Jeg følte en enorm lethed i kroppen. Selv mine hofter er mindre ømme om morgenen, når jeg vågner”

Én ting er, at Karina slap af med den kroniske og dunkende smerte i hoved og nakke. Dette beriger hende stadig den dag i dag med god energi og overskud — både på arbejdsmarkedet og i privaten. En anden ting er, at Karina også har kunne reducere indtaget af de mange smertestillende præparater. Præparater, som nævnt tidligere, der kan få store konsekvenser for kroppens tilstand på længere sigt.

Karinas syvende, og tilmed største operation, forløb sig overraskende smertefrit

”Jeg blev hofteopereret i september 2017. Dette var min 7. hofteoperation. Så jeg vidste desværre, hvad der ventede mig af smerter og mobilitet. Men denne operation gik overraskende helt anderledes end de foregående seks. Jeg havde mit vand fra Chanson med på hospitalet. Selvom sygeplejerskerne grinede af mig, for jeg var helt overbevist om, at det ville hjælpe mig hurtigere ovenpå efter operationen. Og det gjorde det! Jeg var frisk i hovedet med det samme. Jeg havde ingen smerter. Allerede da jeg havde følelsen tilbage i benene efter rygmarvsbedøvelsen, kom jeg ud at gå — og det gik over alt forventning. Forløbet over de efterfølgende uger var smertefrie, og mængden af smertestillende piller reduceret. ”

Karina fortæller, hvordan hun fik tilbudt morfin, og først fik smerter af netop morfinen. En læge forklarede hende efterfølgende, at morfinen var årsag til smerterne, fordi doseringen havde været unødvendig.

”Jeg sov godt om natten, og i løbet af dagen var jeg frisk. Genoptræning forløb sig gnidningsfrit og uden de mindste smerter. Til 6-ugers tjek hos lægen, viste røntgen en overraskende flot heling og tydelig nydannelse af knogle. Min læge var meget imponeret over min heling i knoglen, idet jeg er 40+. Han havde regnet med 8 uger på krykker – men jeg kunne nøjes med 6 uger, ligesom de unge under 40 år”, smiler Karina.

Karina tilføjer kort til interviewet, hvordan hendes mand også mærker positiv effekt af basisk ioniseret vand.

”Min mand er aktiv cykelrytter, løber og svømmer. Han kan virkelig mærke en forskel i sin restitution. Han har ikke tunge ben efter hård træning og føler sig lettere. Han kan mærke, at han ikke danner nær så meget mælkesyre, som påvirker musklerne negativt. Så han har faktisk aldrig været i så god form, som han er på nuværende tidspunkt.”

Skriv et svar