Drik vand — slip af med cravings og få mere overskud

Drik vand - iWater.dk

Træt af daglige cravings? Drik vand kontinuerligt igennem dagen, og ikke kun når du føler tørst. Hvis du begynder på en vandrutine, vil du kunne mærke mere energi – og du vil med stor sandsynlighed slippe af med cravings efter sukkerholdig mad og drikkevarer.

De fleste ved, at de gerne skulle indtage 2-3 liter vand om dagen. Men de færreste ved måske, at det har betydning, hvornår du drikker vandet. Vores kroppe kan nemlig ikke opbevare vand i længere tid. Det betyder, at vandet skal drikkes, før vi skal bruge det.

Det betyder også, at vandet først og fremmest går til de vigtige funktioner i kroppen (fx hjernen). Hvis du ikke får nok vand, så går det ud over de resterende vigtige funktioner. Det vil påvirke din generelle sundhed og energiniveau. Derfor skal man altid sørge for at undgå dehydrering — på den korte og lange bane.

Se 6 typiske tegn på, at du er dehydreret her

Drik vand, inden du skal bruge det

Da vi ikke er i stand til at opbevare vand, er det vigtigt, at du drikker vand kontinuerligt i løbet af dagen. Gør det til at drikke vand i løbet af dagen, selvom du ikke nødvendigvis er tørstig. Når du føler tørst, mærker kroppen nemlig allerede effekten af dehydrering.

Vand spiller eksempelvis en stor rolle for fordøjelsen. Derfor er det en god idé at drikke et stort glas vand cirka en halv time før hvert måltid. Dette forbereder maven og tarmene til effektivt at frigive de rigtige kemikalier til fordøjelse. Fordøjelse bliver derfor nemmere, bedre og tærer mindre på din energi. Generelt er det er ikke anbefalet at drikke vand under et måltid – det betyder nemlig ofte, at maden bliver opløst i stedet for fordøjet.

Drik også gerne vand et stykke tid, inden du skal træne, arbejde eller andre energikrævende aktiviteter. Det giver kroppen tid til at få vandet ud til de rigtige steder i kroppen. Du skal selvfølgelig altid drikke, når du er tørstig (udover ved måltider).

Vi forveksler ofte tørst med sult

Der er mange mennesker, som oplever udfordringer med pludselig lyst til mad eller drikke, såkaldte cravings. Selvom cravings kan være et udtryk for at kroppen har brug for noget specifikt eksempelvis salt, så tyder alt på, at vi ofte forveksler sult og tørst. Når vi craver sukker, salt og fedt, så kan det sagtens være fordi, vi er tørstige. Det kan være værd at prøve at drikke et stort glas vand eller to, før man går efter sin craving – du vil ofte opleve, at din craving forsvinder, og du får meget mere energi.

I forhold til kaffe, the, juice, sodavand mv., så er det vigtigt at huske, at de ikke tæller med i det anbefalede daglige indtag af væske. Faktisk bruger din krop ofte den dobbelte mængde vand på at fordøje væsken – alt efter hvad du drikker, og hvor koncentreret det er.

Hvis man gerne vil holde på vandet og dermed energien, så kan det være en rigtig god idé at skære ned på sit forbrug af disse typer drikkevarer eller helt skære det fra. Hvis man eksempelvis er glad for sin kaffe eller juice, så kan man med fordel huske at drikke et ekstra glas vand ved siden af.

Skriv et svar