Leddegigt blev afhjulpet med ioniseret vand

Leddegigt hydrogenrigt vand - iWater.dk

Leddegigt blev afhjulpet med ioniseret vand

Stærke smerter i en fingers mellemled viste sig desværre at være leddegigt

I begyndelsen af 2016 vågnede jeg en morgen med stærke smerter i en fingers mellemled. Min første og eneste tanke var leddegigt. Desværre slog mine bange anelser til. Inden der var gået 14 dage, var begge hænders led, knoer og håndled ramt af hævelser, ømhed og med diffuse jagende smerter i knoglerne. Desuden var jeg meget træt.

Jeg er sygeplejerske, og da jeg hverken ville have binyrebarkhormon eller en såkaldt mild form for kemoterapi, var det nødvendigt med nytænkning. Jeg lagde ud med at genopfriske Julia Vøldan. I hendes teorier skyldes flere sygdomme, også autoimmune sygdomme som leddegigt, syreophobning. Så jeg begyndte med en kostændring. En kost, der i det lange løb gør det svært eller umuligt at holde vægten oppe, så jeg tabte mig 4 kg på et par måneder. Mine hænder fik det faktisk værre.

Jeg blev tiltagende øm og i begyndelsen af juni var det så slemt, at jeg fik et “nøgleproblem”. På den tid af året går man jo ikke med overtøj, så på vej ud af døren, plejer jeg at lægge nøglerne ned i en bukselomme. Det gik nogenlunde med at få dem puffet ned, men hænderne var så byldeømme, at jeg ikke kunne fiske dem op igen.

Basisk ioniseret vand og basisk kost

På det tidspunkt supplerede jeg både med kosttilskud, radioni og akupunktur. Da jeg en dag sad i venteværelset, faldt jeg over en artikel om ioniseret vand. Så var jeg tændt. Den 15. juni fik jeg en ioniseringsmaskine. Allerede efter 6 uger var både hævelse, ømhed og smerter meget aftaget. I begyndelsen af august kunne jeg igen fiske mine nøgler op af lommen uden problemer.

I begyndelsen af juni fik jeg lavet en privat blodundersøgelse; den viste en syreophobning på 30.

Efter 5 måneder med basisk vand er samme tal nede på 10. Jeg er ikke i tvivl. Der sidder en lille rest tilbage, for jeg kan ikke lukke hånden helt grundet lidt stive fingre. Måske forsvinder det også en dag, og gør det ikke, kan jeg fint leve med dette, da jeg hverken har smerter, ømhed, hævelser eller træthed.

At finde sin egen balance

Jeg elsker kaffe og chokolade, ikke ligefrem basefremkaldende kost. Men for mig er livskvalitet at kunne gøre det, jeg har lyst til. Det er friheden til at være ikke-begrænset. (Det er muligt, den sidste rest gigt havde været væk, hvis jeg ikke havde den tilbøjelighed.)

Men sandheden er, jeg nyder både kaffe, chokolade og lækre kager. Men har selvfølgeligt en solid grundkost. Jeg har været vegetar i næsten 20 år, jeg tager ingen medicin, ej heller smertestillende i perioden med jagende smerter.

Jeg er overbevist om, at dette ioniserede vand har været den styrende kraft i min helbredelsesproces. Det har været dyrt, men jeg følte ikke, jeg kunne handle anderledes, hvis jeg ville være rask.

Karin Kjær
Sygeplejerske

læs meget mere om hvordan vand kan hjælpe på gigt her

Skriv et svar