Hvordan virker hydrogen?

Vi producerer naturligt selv molekylær hydrogen i tarmen. Molekylær hydrogen spiller en stor rolle i at opretholde balance i kroppens naturlige oxideringsproces – det er nemlig antioxidant. Men dårlig livsstil fører til overdreven oxidering, der opstår oxidativ stress i cellerne, og kroppen kan ikke længere følge med. Derfor kan man tilføre ekstra hydrogen for at opretholde kroppens balance. På samme måde som vi kender det fra antioxidante fødevarer. Molekylær hydrogen vil dog kunne give dig mange flere antioxidanter, end du nogensinde vil kunne spise dig til.

Samtidig er H2 den kraftigste og mindste antioxidant. Den er en effektiv antioxidant forstået på den måde, at den kun angriber de værste frie radikaler i kroppen såsom hydroxylfrie radikaler (OH). Den enkelthed hvormed H2 eliminerer frie radikaler kan ikke overdrives.

H2 neutraliserer de usikre hydroxylholdige radikaler og ændrer formen på dem, så de næsten på magisk vis bliver til vand. Da molekylær hydrogen er så meget mindre, kan den nå ind steder, hvor andre antioxidanter ikke kan. Det gælder fx hjernen. På den måde vil du hurtigere og mere effektivt rense ud i dine celler, udskille de skadelige affaldsstoffer og genskabe balancen i din krop.