Struktureret vand er levende vand

Struktureret vand

Struktureret vand

”Er vand ikke bare vand?” Sådan vil mange danskere nok tænke.

Vi er i Danmark velsignet med noget af verdens bedste vand. Derfor har vi måske svært ved at forestille os, at noget vand kan være bedre – særligt end det gode danske postevand!

Men har man været på Island, i Norge eller i de Schweiziske Alper og smagt rent bjerg vand fra naturlige kilder, er man ikke længere i tvivl. Vand kan smage forskelligt, og kan komme i mange smags varianter. Ja, at der er forskel på postevand, ligeså vel som der er forskel på, hvor vandet kommer fra.

Rørt vand

Nogle kan måske huske udsendelsen om en mand fra Midtjylland, som rørte sit vand, og på den måde fik vandet til at smage mere blødt. Anders Breinholt og Huxi Bach lavede derfor en blindtest for at undersøge, om de også kunne smage forskel på vandet fra Valby og det ”rørte” vand — det kunne de! Se udsendelsen her: Natholdet.
På daværende tidspunkt var der mange, som grinte lidt af idéen om at skulle stå og røre sit vand, men måske er tiden inde til at lade os inspirere. Måske ligger der en visdom gemt i det rørte vand?

Hvad sker der med vandet, når det bliver rørt?

Vandløb, floder og vandfald er alle små og store hvirvelstrømme, som kan ændre på vandets molekylestruktur. Det har gennem de senere år vist sig, at netop vandets struktur er essentielt for kvaliteten af det vand, vi drikker.

Dr. Pollack, PhD, biomedicinsk ingeniør på Pennsylvania Universitet, har i årtier forsket i vand. Han er gennem sine studier kommet frem til, at der er en fjerde form for vand. Han kalder det den 4. fase af vand. Tidligere har der kun været tre officielle former for vand. Is, damp og H2O. Men Pollack begyndte for 10 år siden at tale om, at vand kan have strukturen H3O2 – en mere viskos, basisk og struktureret form for vand end normalt postevand.

Dr. Pollack og hans forskerteam har ligeledes fundet, at tætheden og brydningstiden i det strukturerede vand er 10% højere end i almindeligt postevand, samt at vandet er negativ ladet.

“Smeltevand fra gletschere er en optimal måde at få struktureret vand på. En masse mennesker har vidst, at dette vand var virkelig godt for helbredet” — Dr. Pollack 

Struktureret vand kendetegner sig på den måde, hvorpå vandmolekylerne organiserer sig i gentagne geometriske mønstre – heraf navnet struktureret vand. Men kært barn har også mange navne, så både struktureret vand, vitaliseret vand, ioniseret vand, basisk vand og hydrogenrigt vand er alle i mere eller mindre grad begreber for struktureret vand.

Billederne viser forskellen på strukturen i:

1) Almindeligt postevand — med manglende struktur
2) Basisk ioniseret vand — som er produceret i en Chanson-maskine
3) Surt ioniseret vand — som ligeledes er produceret i Chanson-maskine
4) Vand som er renset og ioniseret gennem et ikke-elektrisk ioniseringsapparat som fx. et kulfilter, filterkande, etc.

I Schweiz, Østrig, Tyskland, Ungarn og Japan har forskere igennem mange år forsket intensivt i vand og vandets egenskaber. På et laboratorie i Zurich har man taget disse interessante billeder under mikroskop. Billederne viser med alt tydelighed strukturforskellen i vand, som har gennemgået forskellige påvirkninger. Billederne kaldes krystallografi og viser vandet elektriske begrænsninger og kantefelter.

Struktureret vand smager mere blødt og er nemmere for kroppen at optage

Jo bedre forbindelsen i krystalliseringen er, jo mere energi er der i vand — desto bedre vil vores kroppe kunne absorbere vandet og drage nytte af vandets egenskaber. Biokemiker Albert Szent-Györgyi forskede i frie radikaler, som er årsag til kræft. Han opererede allerede i 1970 med teser om, at kræft er et elektronisk problem på det molekylære niveau. Hans forskning førte til, at videnskaben begyndte at bruge begreber som redox-signalering og redoxreaktioner. Det er en betegnelse for det, der sker, når et stof overfører elektroner til et andet. Samt at den skadelige proces i kroppen kan reduceres, når man indtager vand med redox-potentiale. Det, vi idag vil kalde for antioxidanter.                                             

Når vand mister energien

På samme vis som en tomat mister liv og spændstighed efter at have ligget på køkkenbordet i et par dage, bliver postevand også energiforladt, når det ligger stille i vandrøret. Vandstrukturen ændres, og eftersom vi ikke er skabt til at drikke stillestående vand, men det, der løber frit og energisk i naturen, kan det så tænkes, at det påvirker vores krops sundhed?

Er der er antioxidanter i struktureret vand?

Først i 2007 skete der rigtig noget, da magasinet Nature Medicine publicerede Dr. Shigeo Ohtas studier om det strukturerede vand som en antioxidant. Siden er hans studier blevet fulgt op af flere tusinde nye studier — og rejsen ind i vandets univers er kun lige begyndt.

Læs mere om hvorfor antioxidanter er vigtige for et sundt og balanceret liv
Del gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons