Kroppens syre-base-balance

Syre base balancen

Kroppens syre-base-balance er vigtig for din sundhed

Er din syre-base-balance i kroppen lavere end et pH niveau på 7, har du større risiko for at udvikle knogleskørhed (osteoporose), diabetes, svage muskler, dårlige nyrer og mange andre problemer med sundheden, herunder også kræft. En række typiske symptomer på dårlig syre-base balance i kroppen er blandt andet:

  • Sur mave
  • Indre uro
  • Hovedpine
  • Muskelspændinger
  • Ømme muskler og led
  • Sure opstød
  • Træthed

Blodets pH-værdi skal holdes indenfor meget snævre rammer (pH 7,3-7,45). Ellers bliver vi syge, og kan i værste fald dø. Derfor har vi et indbygget buffer-system i kroppen, der hjælper med at opretholde blodets pH-værdi. Blodet henter nemlig sin base i bindevævet og fra kalken i knoglerne. Hvis dette buffersystem overbelastes, kan det forårsage skader på kroppen.

Alt hvad du spiser, tænker og gør indvirker kroppens syre-base-balance

Når din krop bliver sur kan årsagen være mange, men det klassiske eksempel er, at kosten er for syrefyldt kombineret med stress og/eller bekymringer. Det kan også være, fordi kroppen er blevet udsat for ekstrembelastning som f.eks. marathonløb – og herved ikke har fået den tilstrækkelige hvile og restitution.

Når først du begynder at interessere dig for kroppens syre-base-balance, åbner der sig en helt ny verden. Her handler det hele om balance mellem for meget og for lidt på både det fysiske og psykiske plan. Når psykologer fortæller om, at deres klienter taber håret pga. af stress, er det, fordi deres stress har accelereret kroppens syreproduktion og svækket immunforsvaret. Det samme gælder, når marathonløberen har overtrænet kroppen i en sådan grad, at immunforsvaret er svækket, og hun får halsbetændelse.

Læs mere om Basisk livsstil i denne anbefalede bog

Hydrogenrigt vands forbedrende effekt 

Historien om Anette er et godt eksempel, fordi hun i en lang periode på flere år havde levet med stress pga. familiens økonomiske situation. Anette tabte håret og var frustreret, for lige meget hvad hun prøvede af kure og vitaminer, blev hun ved med at tabe håret. Det var først, da hun blev opmærksom på syre-base-balancen og begyndte at drikke hydrogenrigt vand med en pH værdi på 9, at hun i løbet af en uge stoppede med at tabe håret. Anette er langt fra det eneste eksempel på, hvordan man ved at stabilisere kroppens pH-balance, har fået hårvækst tilbage, efter at være begyndt at drikke hydrogenrigt vand med pH-værdier på mellem 8-9.

Søren havde ikke haft øjenvipper i mere end 20 år, fordi han lider af en gigtlidelse. Han er dagligt afhængig af noget medicin, hvor en af bivirkningerne er, at han får betændelse i øjenvippernes hårrødder. Efter 10 ugers daglig indtagelse af basisk hydrogenrigt vand, er betændelsen væk, og hans øjenvipper er begyndt at vokse igen.

400.000 danskere lider af søvnproblemer. Målte vi deres pH-værdier ville de højst sandsynlig have lavere pH værdier end hos de mennesker, som hver nat får en rolig og afbalanceret søvn. Målte vi pH-værdierne hos bekymrede mennesker kontra mennesker uden bekymringer etc., ville kroppens pH værdier vise det samme billede.

Selvfølgelig skal vi gøre noget ved problemet, men hvad nu hvis problemet kan løses ved hjælp af ændringer i kroppens syre-base-balance ved blot at drikke basisk hydrogenrigt vand med antioxidanter. Derefter finde overskud til at tage fat i de bekymrende tanker?

Er du kaffetørstig?

Hver gang du drikker en kop kaffe, drikker du en væske med en pH værdi 4. Drikker du meget kaffe, vil din krop langsomt blive mere og mere sur. Så hvad gør du, hvis du bare elsker kaffe og ikke kan eller vil undvære den?  Hvis du laver din kaffe på basisk hydrogenrigt vand med en pH-værdi på 9 vil din kaffe blive ca. pH 6,5, og dermed har du sparet dig selv for syreophobninger. Som supplement vil du også kunne spare på kaffebønnerne, fordi hydrogenrigt vand har evnen til at trække mere smag ud af både kaffebønner og teblade. Selvfølgelig kan du også ved at drikke et glas basisk hydrogenrigt vand sammen med din kaffe, neutralisere kaffens syredannende effekt på kroppen, og herved opretholde syre-base-balancen.

Læs mere om, hvordan hydrogenrigt vand kan booste din tilværelse her

Skriv et svar