Vi drikker alt for lidt vand

www.iwater.dk - #drikvand

Vi drikker alt for lidt vand

At være dehydreret er det mest skadelige, du kan gøre for dit helbred. Det vil tappe dig for energi, og hele kroppen vil lide under det.

Der, hvor det bliver særlig synligt, er i din hud, som vil blive rynket og indtørret. Du vil hurtig kunne komme til at se ældre ud — ganske enkelt fordi din krop ikke er tilstrækkelig fugtig.

Væskemangel er faktisk en af de største årsager til sygdomme i verden. Flere undersøgelser peger på, at op mod 75% af verdens befolkning er kronisk dehydrerede.

Læge og forsker F. Batmanghelidj skrev allerede for 50 år siden bogen:

“YOU’RE NOT SICK, YOU’RE THIRSTY! ”

Den gode nyhed er, at du hurtigt kan rette op på din væskemangel ved ganske enkelt at drikke vand. I løbet af blot 24 timer kan du vende din væskemangel fra en katastrofe til, at du kan mærke, at huden bedres, energien kommer tilbage, og du stopper med at være dehydreret.

Hvorfor er dehydrering så skadelig for kroppen?

Din krop består af omkring 60-70% vand. Derfor er det selvfølgelig essentielt for et godt helbred, at alle dine celler er fyldt op. Er du derimod ikke fyldt op, vil det påvirke alle dine celler. Har du en reduceret væskemængde på blot 2%, vil det kunne svække dit energiniveau og dit immunforsvar.

Én tilstrækkelig hydrering har stor effekt på energiniveauet og hjernefunktionen. Flere studier viser, at selv at være mildt dehydreret påvirker hjernens funktioner.

Derfor er vand så vigtigt:

1. Fugter dine slimhinderne i mund, øjne, næse og skede

2. Beskytter kroppens organer og væv

3. Udrenser kroppen, så du undgår ophobning af affaldsstoffer

4. Forbedrer fordøjelsen

5. Optager mineraler og næring til cellestofskiftet

6. Regulerer kroppens temperatur gennem sved

7. Smører effektivt dine sener og led

8. Nødvendigt for en optimal nyre- og leverfunktion, så de kan udrense affaldsstoffer

9. Sikrer cellulær sundhed, og transporterer næring, ilt og brint til alle cellerne

10. Holder dig ung og vedligeholder alle kroppens billioner af celler

Nervesystemet

Vand bringer naturligt ilt, brint og mineraler ind i kroppens celler. Her afleveres elektroner til cellen og dens kraftværker — cellens mitokondrier. Vand sørger for, at cellerne kan tale med hinanden og regulere hinandens vækst ved hjælp af svingninger og mønstre. 

Når man er dehydreret bliver denne nervefunktion forstyrret, og derfor kan det resultere i smerter i kroppen og forstyrrelser i kroppens bindevæv. Læs her en artikel om bindevæv og smerter.

Hydrogenrigt vand

Der er hydrogen i vand. Det er netop hydrogen i dit drikkevand, som giver vandet energi. Oprindelig var der rigtig meget hydrogen i vores drikkevand. Men det var dengang, vi tappede det direkte fra kilderne!

Der er selvfølgelig stadig hydrogen i det postevand, som du tapper fra din vandhane, men markant mindre. Hvis du lader dit vand ionisere i en ioniseringsmaskine, kan du optimere dit drikkevand med hydrogen. Hydrogen er i kroppen er en kraftig antioxidant.

“Hos patienter med kroniske smerter, hvor ingen umiddelbar årsag er at finde, bør man i første omgang undersøges for dehydrering, før anden kompliceret behandling sættes ind. “

                   – Læge og forsker F. Batmanghelidj

Lad dig inspirere af de mere end 70 videointerviews, som du finder på YouTube

Hjernen har brug for vand

Det er bevist, at dehydrering nedsætter de kognitive egenskaber og kan føre til depression, demens og Alzheimer. Hjernen har ganske enkelt brug for vand. Derfor bør en hovedpine altid forsøges at drikkes væk med vand, før du griber ud efter medicin.

Er du drænet for energi — det skyldes muligvis dehydrering

Når vand bliver ført igennem cellemembranerne, vil det generere et energi-flow eller elektrisk spænding (som selvfølgelig er kraftigere, når man drikker ioniseret vand)!

Den elektriske spænding vil aktivere vores små kraftværker, mitokondrierne og hele omdannelsen af ATP til energi bliver aktiveret øjeblikkeligt. Derfor har væskemangel så stor en betydning på cellernes funktioner og kan i værste fald gøre dem ubrugelige. Derfor mærker du så tydeligt en mangel på energi, når du ikke får drukket tilstrækkeligt med vand.

Frugtjuice giver ikke energi. Frugtjuice giver primært sukker og vitaminer!

Det værste, du kan gøre, når du mangler energi, er at drikke juice, energidrikke eller saft. Når kroppen skriger på vand, og du giver den sukkervand, så vil det først give dig et blodsukker-kick. Men herefter vil kroppen skulle bruge endnu mere energi på at optage sukkeret. Vand er ren energi til cellerne uden sukkerklister og belastende sukkerstoffer, farvestoffer og kemiske tilsætningsstoffer.

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand. Derfor skal kroppen have ca. 2-3 liter vand hver eneste dag. En tommelfingerregel er, at du skal drikke, hvad der svarer til; din vægt i kg. x 0,03 = antal liter vand pr. dag.

Så får du den mængde væske, som kroppen skal bruge til blot at erstatte det, du bruger på kroppens daglige funktioner og vedligehold. Sveder eller motionerer du, skal du altså drikke tilsvarende mere.

Vidste du, at:

Vores blod består af 95% vand. Hver celle består af 99% vand, og hjernen består af ca. 66% vand.

Hvor hurtigt optages vand i kroppen?

Der er stor forskel på, hvor hurtigt vand optages i kroppen. Man siger, at postevand optages ca. inden for ½ time, mens levende kildevand, rørt vand eller ioniseret vand fra en ioniseringsmaskine optages inden for ganske få minutter.

Både kaffe og alkohol er vanddrivende

Man kan med fordel drikke et glas vand sammen med, at man nyder et glas vin eller kaffe. Man vil tilmed kunne reducere tømmermænd, hvis man huske at drikke vand, når man drikker alkohol.

Derfor bør du undgå at blive dehydreret

Hjernen består af 2/3 vand. Er du i underskud af væske, kan det derfor vise sig som træthed, irritabilitet, stresssymptomer og hukommelsessvigt.

Undersøgelser viser, at hvis du mister 1,36% af kroppens væske, vil det begynde at påvirke dit humør, og du vil have en øget sandsynlighed for hovedpiner (se studie her). Samtidig bliver hukommelsen allerede blev svækket ved et væsketab på 1% (se studie her)

Læs også vores artikel, om hvordan hydrogenrigt vand kan få dig til at gå fra at have det godt til super godt her.

Del gerne
Show Buttons
Hide Buttons