VAND HJERNEN – tørre hjerner skrumper

Vand din hjerne, så den ikke skrumper

Vil du gerne kunne tænke hurtigere, være mere fokuseret og opleve større mental klarhed og skarphed? Svaret er simpelt: DRIK VAND

Din hjerne består af 85% vand og hjernens funktion afhænger af at have rigelig adgang til vand, fordi din hjerne ikke har nogen måde at opbevare vand på og derfor er afhængig af, at du selv husker på at drikke nok med vand fordelt over hele dagen.

Vand leverer næringsstoffer til hjernen og fjerner toksiner. Når hjernen er fuldt hydreret vil udvekslingen af næringsstoffer og toksiner sikre bedre koncentration og mental opmærksomhed.

Vand giver hjernen elektrisk energi til alle hjernens funktioner, herunder tanke- og hukommelsesprocesser samt hjernens produktion af hormoner og neurotransmittere.

Hvad sker der når hjernen mangler vand?

Opmærksomhedsunderskud, nedsat energi, hjernetåge, hovedpine, følelsesmæssig ustabilitet, udmattelse, søvnproblemer, stress, koncentrationsbesvær og korttidshukommelse – ja selv dine regnefærdigheder og hurtigheden af dine motoriske færdigheder reduceres, når hjernen mangler væske.

 • 1% dehydreret giver et 5% fald i kognitive funktionsfærdigheder
 • 2% dehydreret og du vil få problemer med fokusering og matematiske beregninger

Forskning har påvist, at langvarig dehydrering får hjerneceller til at krympe i størrelse og masse. Dette er heldigvis mest almindeligt hos ældre, hvoraf mange har tendens til kronisk dehydrering i årevis.

Forebyg demens – vand hjernen, så den ikke skrumper!

Korrekt hydrering kan hjælpe med at reducere risikoen for at udvikle demens, men også andre alvorlige sygdomme eller tilstande såsom ADHD, Alzheimers og Parkinson. Ved blot at drikke mere almindelig rent postevand forebygger vi tilfælde som ovenstående, men med ioniseret vand fra Chanson opnår du yderligere særligt gode effekter eftersom vandet indeholder mere energi i form af brint  H2 (hydrogen) samt flere basiske mineraler og gode næringsstoffer som måske er ny viden for mange – det kommer vi til men først lidt om hjernen:
Vand kræves af hver celle i kroppen og er vigtig for alle kropsfunktioner.
Vand hjælper med at transportere ilt og næringsstoffer, men det er særlig kritisk for hjernen da hjernen ikke kan deponere væske men har brug for løbende at få vand tilført

Vand og hjerne udfordringer

Forskere har set at personer med hovedskader, psykiske udfordringer ofte drikker for lidt vand – eller næsten ingen vand, og at de dermed går rundt og er kronisk dehydrerede, hvilket på ingen måde fordre en healing.

Et dyreforsøg har vist at dehydrering fremmer vasopressin og oxidativ stress, tilsammen tilstande, som kan påvirke hjernen negativt fordi ADH niveauet stiger og vasopressin frigives fra hypofysebaglappen og kan hermed få blodtrykket til at stige. Læs hele undersøgelsen her:

I betragtning af at vi er omkring 70% vand, og hjernen er ca. 85% væske, er det ikke overraskende, at hjernens funktion svækkes når kroppen er dehydreret.

Hjernebetændelse er ofte forbundet med forskellige typer hjerneudfordringer, især efter skader eller længere tids stress/udbrændthed. Hjernen har svært ved at hele sig sig selv. Det sætter sig som kronisk inflammation. Hjernen er måse også belastet af skadelige stoffer, kemi og design medicin. Når kroppen er dehydreret forværres dette afgiftningsproblem og hjernen har svært vad at rense sig.  Her kan du læse mere om hjernerystelse, stress og hjernen

En tør hjerne får lettere stress

Når vand drikkes og fordeles i kroppen vil hjernen altså optimalt bestå af 85% vand. I hjernen bliver vand ført igennem hjernens cellemembran hvor det genererer et energi flow og elektriske spændinger opstår.

Hjernen kan deles op i to hovedbestanddele: den grå substans og den hvide substans. Den hvide substans er en slags fiberbundter hvor hjernen hver dag har brug for 0,5 liter vand. Tidligere troede man, at vandet blev tilført hjernen via osmotisk diffusion, men i dag ved man, at vandet kommer via blodet til hjernen – via det glymfatiske system og ikke som i resten af kroppen hvor vand diffundere via osmose.

Hvis du ikke drikker nok vand, kan den grå supstans krympe, hvilket gør det sværere at tænke og huske. 

Bare 90 minutters jævn sved kan krympe hjernen så meget som et år med ældning, mener forskere.Når hjernen mangler væske ældes den hurtigere

Når hjernen mangler væske tvinges det grå stof også til at arbejde hårdere for at behandle de samme oplysninger

Studiet blev lavet af: Matthew Kempton og Ulrich Ettinger fra Institute of Psychiatry ved King’s College London

Hvor meget vand skal man drikke?

Alle funktioner i vores celler og organer har behov for vand og kroppen skal skal have ca. 2 – 3 liter vand hver dag. En tommelfingerregel er at du skal drikke hvad der svarer til; din vægt i kg. X 0,03 = antal liter vand pr. dag. Så får du den mængde væske som kroppen skal bruge hver dag, til blot at erstatte det som kroppen mister til dens daglig ”opvask” og vedligehold. Sveder eller motionerer du, skal du altså drikke tilsvarende mere.
Alkohol og koffein vil dehydrere kroppen, da de får dig også til at tisse mere. Så drik altid mere vand, hvis du drikker kaffe eller drikker alkohol.
Urtete og væske fra mad som grøntsager og frugt tæller alt sammen med forbrugt vand.

Når hjernen får stress

Vores hverdag kan være en udfordring, og selvom vi træner, tænker positive tanker, får slappet af og spiser antiinflammatorisk mad etc, – så kan vi være så fysisk og mental presset at det udvikler sig til stress og udbrændthed.

Hjernen er også i vores vestlige verden udfordret af strålinger, forurenende stoffer, kemikalier, pesticider og giftige metaller som passere frit gennem hjernens blodforsyning og ofte er der flere elementer, som tilsammen er på spil, når vi føler os fortravlede og har svært ved at overskue livet, og når vi får stress.

For at stoppe de mange kilder til frie radikaler/affaldsstoffer, der angriver hjernen og forårsager hjernebetændelse, er der brug for et godt immunforsvar og et stærkt antiinflammatorisk middel som H2
Læs mere:

Oxidativ beskadigelse og neural inflammation (betændelsesreaktioner) skønnes at spille en væsentlig rolle i udviklingen af Alzheimers sygdom, Lewy body demens og andre neurodegenerative sygdomme.
kilde: Dansk, National videnscenter for Demens

 

Hydrogenrigt Vand er særlig effektivt til at reparere en stresset hjerne?

Hydrogenrigt Vand har vist sig særligt gavnligt når det handler om at bekæmpe oxidativ stress og inflammationstilstande i hjernen.

Det vi taler om her, er helt almindelig postevand som man fører igennem en ioniseringsmaskine eller ionizer hvor maskinen laver en elektrolyse af vandet – og vand bliver herefter basisk og hydrogenberiget eller kun hydrogenberiget.

Hydrogenberiget vand har vist sig at kunne trænge igennem hjernebarrieren og afhjælpe oxidativ stress og inflammation i hjernen. Derfor er Hydrogenrigt Vand  antiinflammatorisk og derfor en superfood til hjernen.

Hydrogenrigt Vand er superfood til din hjerne

 1. Ionisereret basisk Hydrogenberiget vand produceret i en ioniseringsmaskine
  Fordelen ved denne maskine er, at maskinen laver en dobbelt elektrolyse, hvilket betyder at ioniseringsmaskinen Strukturerer vandet – dvs. at spændingen på hver enkelt vandmolekyle reduceres med ca. 50% – og det er her efter langt nemmere at drikke

  -Filtrere kemiske stoffer ud af vandet og deler efterfølgende vandet så stoffer som nitrat, klor, flour og fosfat sorteres fra og tilbage er kun de hjerne nærende mineraler

  -ioniseringsprocessen deler H2O således at der kommer flere frie H2 atomer (brint) i vandet og da brint er verdens mindste og kraftigste antioxidant har vandet vigtige antiinflammatoriske egenskaber.

 2. Ioniseret vand produceret i en hydrogen ionizer
  Denne lille ioniseringsmaskine laver en single elektrolyse som betyder at den deler H2O og fritlægger H2 atomerne (brint) i vandet og dermed kan du drikke brint beriget vand eller – antiinflammatorisk vand.

Derfor er Hydrogenrigt Vand sammen med søvn antiinflammatorisk kost  – og selvfølgelig hjælp til at bryde gamle tanke mønstre, måden man kan reparere hjernen efter stress og udbrændthed. Men det er også metoden til at man i et moderne samfund med mange krav til den menneskelige hjerne, kan forebygge stress.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons