Ioniseret vand: Hvad er det egentlig, og hvorfor bør du drikke det?

ioniseret vand

Vand er livsvigtigt — Ioniseret vand når dit vand skal kunne lidt mere end slukke tørsten

De fleste ved efterhånden, at det er vigtigt at drikke rigeligt med vand. Men hvad de fleste ikke ved er, at vand ikke bare er vand — og at der findes såkaldt ioniseret vand. Netop ioniseret vand vil vi gøre dig klogere på her. Vi vil komme omkring, hvad ioniseret vand egentlig er, hvilke fordele der er ved at drikke det, og hvordan det spiller sammen med en sund, basisk kost. 

Hvad er ioniseret vand?

Lad os lægge ud med at forklare, hvad ioniseret vand er.

Ioniseringen af vandet foregår i en elektronisk ioniseringsmaskine, som med elektrolyse adskiller vandet i to dele; en basisk del og en sur del. Det er den basiske del, der går under navnet ‘ioniseret vand’. I det har ioniseringsmaskinen dannet såkaldt H2 moleculær hydrogen — et super antioxidant, som din krop og sundhed vil elske. Vi kommer omkring antioxidant-snakken senere.

Dét sker i vandet

H2 er et resultat af spaltningen af H20 og den efterfølgende kemiske proces, som sker under ioniseringen af vandet. 

Udover dannelsen af H2 i ioniseret vand spaltes også salte og mineraler til positivt og negativt ladede ioner. Positive ioner som calcium og magnesium, som begge er vigtige for en sund, velfungerende krop bliver en del af det ioniserede basiske vand. Netop derfor indeholder ioniseret vand, i modsætning til almindeligt postevand fra hanen og vand på flaske, en lang række sundhedsfremmende egenskaber:

  • Du får øget energiniveau
  • Det virker smertelindrende
  • Det booster dit immunforsvar
  • Du får en masse gode antioxidanter

Netop de her egenskaber vil være til enorm gavn for din krop, sundhed og velvære. Hvordan det hænger sammen, vil vi komme ind på nu. 

Hvorfor drikke ioniseret basisk vand?

Det ioniserede vands sundhedsfremmende egenskaber hænger sammen med, at ioniseringen af vandet skaber ioniseret basisk vand. Ioniseret vand til drikkelse har nemlig en pH-værdi på mellem 8,5 til 9,5. Dét betyder, at du får basiske stoffer og meget mindre syre ind i kroppen, i forhold til når du drikker almindeligt drikkevand fra hanen. Da vi i kroppen har rigeligt med syre, er det ikke syre, vi har brug for mere af — men da kroppen ikke selv kan producere basiske stoffer, har vi netop brug for dem.

Basisk kost, ioniseret vand og godt helbred går hånd i hånd

En god syre-base-balance er nødvendig for vores krop, hvis vi vil optimere vores helbred og potentielt undgå livsstilssygdomme. For hvis kroppen bliver for sur, går det ud over organer og knogler, som vil opgive sine basiske mineraler for at kompensere for surheden. Den her syre-base-balance kan til en vis grad vedligeholdes ved at spise basisk kost og gå efter basiske fødevarer. Men hvis du vil din krop det bedste, bør du tænke ioniseret basisk vand ind som en del af en overvejende basisk kost. Det basiske vand neutraliserer nemlig syren i din krop, så du nemmere får styr på din syre base balance og på den måde optimerer og fremmer dit helbred. 

Vil du læse mere om, hvordan du spiser basisk kost og hvilke fødevarer, der er basiske, kan du læse vores artikel om syre-base-kost.

Få dine antioxidanter ind med vandet 

En af egenskaberne ved ioniseret vand er som nævnt, at det indeholder en masse antioxidanter. Faktisk svarer mængden af antioxidanter i 1 liter ioniseret vand med en pH-værdi på 9 til mængden af antioxidanter i 25 gulerødder og hele 265 æbler – og dét taler vel lidt for sig selv.

Antioxidanter er på samme måde som basiske fødevarer essentielle for at opretholde et godt helbred og en stærk krop. Antioxidanter er kemiske stoffer, som findes i blandt andet vitaminer og mineraler. De beskytter din krop ved at bekæmpe såkaldte frie radikaler og beskytte mod ødelæggende iltning. En kost rig på antioxidanter kan hæmme eller endda forhindre udviklingen af sygdomme fx hjertekarsygdomme og kræft.

I en kost rig på antioxidanter bør ioniseret vand spille en vigtig rolle. For selvom du bør gå efter at få antioxidanter fra fødevarer, bør du også gå efter at få dine antioxidanter gennem vandet. Kroppen består nemlig af 70% vand og hver enkelt celle består af 99% vand. På den måde giver det bare rigtig god mening at drikke sine antioxidanter med ioniseret vand. Din krop og dit helbred vil takke dig for det!

Vil du vide mere om antioxidanter, kan du læse vores artikel om netop antioxidanter og vigtigheden af dem.

Stærkt ioniseret vand til rengøring, frugt, grøntsager og smertelindring

Ovenfor har vi talt om ioniseret vand som drikkevand, men vandet kan også bruges til andet end drikkevand. Med de fleste ioniseringsmaskiner kan du nemlig vælge hvilken slags ioniseret vand, du vil have. Her kan du blandt andet vælge stærkt ioniseret vand med en pH-værdi på omkring 10,8. Dét er ikke egnet til drikkevand, men fungerer ekstremt godt til rengøring, frugt, grøntsager og smertelindring:

  • Rengøring; opløser og fjerner fedt på overflader som køkkenborde, skabslåger og andet, som trænger til en solid omgang rengøring.
  • Frugt og grøntsager; fjerner pesticidrester på frugt og grønt og giver liv til slatne frugter og grøntsager, der ellers var havnet i skraldespanden. Du lægger bare dit frugt og grønt i vandet i 10-20 minutter, og så skulle det være lige til at sætte tænderne i. 
  • Smertelindrende; på steder på kroppen med betændelse, hævelse eller andre smerter. Her lægger du bare en gennemvædet klud med det stærke ioniserede vand og lader det virke i 30 minutter. Herefter skal du gerne kunne mærke en forskel i dine smerter! 

Det basiske ioniserede drikkevand fungerer også smertelindrende, når du drikker det. For når der er smerte i et område, er der altid en sur tilstand i det omkringliggende væv. Netop her kan det basiske vand gå ind og neutralisere den sure tilstand og opbløde smerterne. 

Forskning på ioniseringsområdet

I de sidste par år har forskning i effekter af ioniseret basisk vand for alvor taget fart. Der findes efterhånden mange udenlandske studier på området, der påpeger positive effekter.

Optimér din sundhed med en ioniseringsmaskine

Vi håber, at du nu er blevet en smule klogere på ioniseret vand og de sundhedsfremmende fordele, der er ved at drikke det. Vi håber, du har fået blod på tanden i forhold til at bytte dit almindelige vand fra hanen ud med ioniseret vand.

Så tænker du nu “Hvor kan man købe ioniseret vand?”, er du havnet det helt rigtige sted. Hos Chanson finder du nemlig en række forskellige ioniseringsmaskiner, som nemt og hurtigt omdanner dit hanevand til ioniseret basisk vand. Tag et kig på vores udvalg af ioniseringsmaskiner og kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål. 

læs alt om hvordan en ioniseringmaskine virker her
Tilbud

Antiinflammatorisk livsstil

iWater Ionizer Kande 1L

DKK 2.599,00

Antiinflammatorisk livsstil

iWater Mini Ionizer On The Go

DKK 1.599,00

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons