GOG-spillere har nu mindre inflammation i krop og led

GOG-spillere har nu mindre inflammation i krop og led

Når inflammation bliver en begrænsning

Mød to professionelle håndboldspillere

Det er hårdt at leve af sin sport. Der er ikke noget at sige til, at “pensionsalderen” er så lav. Hård træning, krævende kampe, en restriktiv livsstil, skader og stort pres nedbryder og skaber masser af inflammation i kroppen — inflammation, der giver flere smerter og træthed.

I vinter var vi med i et forsøg med håndboldspillere for GOG Håndbold. Tilfældige spillerne skulle drikke hydrogenrigt vand i 10 uger og lægge mærke til ændringer og eventuelle forbedringer. Men da følelser og oplevelser jo er subjektive er udviklingen samtidig blevet dokumenteret med hjælp af thermografiske billeder. Resultaterne er enormt opløftende!

Efter 10 uger på vandvognen er effekterne ikke til at tage fejl af. Generelt er en stor del af de unge spilleres smerter reduceret til under 50% — ja, eller helt forsvundet. Tilsvarende er forbruget af smertestillende medicin også faldet markant — helt op til 75%. Spillernes ydeevne er samtidig steget væsentligt tids- og intensitetsmæssigt, og de kan alle nu træne med på fuld styrke.

Farveforklaring:

De thermografiske billeder er taget af www.ThermoCare.dk og viser varmeudskillelsen i kroppen. Jo mere varme, jo mere rødligt bliver området — eller hvidt, hvis det er helt slemt. Hvis området er koldt, går det fra at være grønligt over til mørkeblåt. Områder med mere inflammation vil udskille meget varme (hvidt/rødt), mens områder med lidt eller ingen inflammation vil være kølige (grønt/blåt).

Lasse Rosendahl

Lasse har knæproblemer i højre knæ grundet en korsbåndsskade. Han har desuden smerter i højre skulder, sin ankel og albue. Også hudproblemer er til gene for ham. Lasse tager smertestillende i form af to Panodiler efter næsten hver træning (3-4 gange om ugen).

Efter 10 uger

Lasses knæ er blevet bedre, han er næsten tilbage til normalen. Skulderen er desuden ligeledes blevet bedre, og gør kun ondt nu efter træning. Også hans albue og ankel er blevet mere fleksible og har en større bevægelighed. Netop træningen er også blevet mere effektiv. Faktisk er intensiteten fordoblet uden, at der er en forringelse af Lasses smerter.

Ja, han har det faktisk bedre, end han har haft det længe. Brugen af smertestillende er faldet fra 3-4 gange om ugen til 1 gang hver eller hver anden uge. Selv uren hud er på retur!

Siw Aabech

Har overbelastningsproblemer i sin skudarm, sin højre skulder, et skævt bækken og en to år gammel fiberskade i hoftebøjeren i højre side. Siw har desuden astma, som hun tager medicin for både morgen og aften samt før og efter træning.

Efter 10 uger

Siw træner og styrketræner nu 50% mere i ugen, fordi hendes bækken ikke længere gør ondt. Den øgede træning betyder desuden også, at bækkenet er blevet stærkere — SÅ positivt! Skulderen mærker hun heller ikke noget til længere. Faktisk er de smertestillende, som ellers var en fast del af aftenrutinen, blevet gemt væk. Astma i hverdagen er blevet bedre, men stadig slem ved fysisk anstrengelse.

Som en ekstra gevinst har Siw mistet sin store sukkertrang, og har bl.a. skåret kraftigt ned på sit sodavandsforbrug.

Det, Siw fortæller om nedsat smertepåvirkning og mindre ømhed bakkes tydeligt op af de thermografiske billeder, som er blevet taget af hende både inden og efter de 10 uger. Ved opstart ses det høj inflammationsniveau i nakke, skulder, læg og bækken — altsammen forbedret ved forløbets afslutning.

Thermografier kan måske også hjælpe dig?

Medicinsk termografi er et rimelig nyt begreb her i Danmark, men mulighederne med det er vidtrækkende! De kan eksempelvis afdække roden til sportsskader, opdage tidlige stadier af brystkræft og bidrage til at finde roden til rygsmerte. Var det noget for dig? Så kan vi bestemt anbefale ThermoCare i Svendborg!

2 tanker om “GOG-spillere har nu mindre inflammation i krop og led

 1. Henrik Thorhauge siger:

  Fedt at høre at høre om den dokumenterede sammenhæng mellem nerver, inflammation og overfladetemperatur.
  Det har kiropraktorerne arbejdet med i 100 år..

  Kan man så synliggøre det med et smart kamera, så alle kan se det, så bliver man jo bare dobbelt glad.

  Kiropraktisk behandling fokuserer jo netop på at behandle problemet grundlæggende fra bunden og op, såvel som indefra og ud.
  Det kan hjælpe mange aktive mennesker – unge som gamle.

  Basisk vand er bare med til at forstærke den proces.

  .. Keep op the good work

  • Mette-Marie siger:

   Ja, I har virkelig fat i den lange ende der, Henrik – at se på hele kroppen er vejen frem! Dejligt, at så mange kan hjælpes 🙂 Og mange tak for roserne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Show Buttons
Hide Buttons