Frie-radikaler-og-oxitativ-stress-svækker-dit-immunforsvar

www.iwater.dk Oxidativ stress

Et billedligt eksempel på, hvordan antioxidanter modvirker iltning er den med æblet ,der bliver brunt. Et æble, der er skåret over, og som ligger åbent, er udsat for iltning (oxidation), og vil derfor blive brun. Hvis du hælder hydrogenberiget vand på æblet, vil oxideringen stoppe, og æblet forbliver frisk.

HVAD BETYDER OXIDATIV STRESS?

Oxidativ stress er en ubalance mellem den mængde af antioxidanter, som er tilstede i din krop, og de frie radikaler, som du producerer, afhængigt af dit stressniveau.

Vi producerer hver dag frie radikaler og kan ikke undgå at producere dem. Det er som en bil, der heller ikke kan køre uden, at der kommer udstødning. Men vi kan ved hjælp af antioxidanter fra det vand, vi drikker, den kost vi spiser, og det liv vi lever, reducere den skadelige virkning, som stress kan påføre kroppen.

Oxidativ stress betyder, at ellers sunde celler oxiderer og skader dine celler

Frie radikaler og reaktive iltmolekyler går ind og forstyrrer naturlige processer i vores krop ved at reagere med molekyler som proteiner, lipider og DNA. Dette medfører cellulære skade, genskader eller endog udvikling af cancerceller, som opstår når ødelagte/muterede celler formerer sig.

Normalt går antioxidanter går ind og sænker mængden af frie radikaler og den oxidative stress som vi dagligt “udstøder”. Antioxidanterne ”donerer” elektroner, og dermed minimerer kroppens mængde af frie radikaler. Men når kroppen ikke får tilført tilstrækkelige mængder af antioxidanter, som kan fjerne og eliminere disse frie radikaler, så udvikles oxidativ stress.

Aldring kan defineres som de skadelige forandringer, der forekommer i cellens mitokondrie på grund af den oxidative metabolisme. Når der er ubalance i denne proces mellem produktionen af frie radikaler og mængden af antioxidanter, så vil cellen og kroppens immunforsvar svækkes, og vi vil ikke længere være modstandsdygtige nok.

Oxidering af cellerne eller ”rustning” af cellerne er årsagen til, at vi ældes, og/eller sygdom opstår. Dette er vores livsvilkår og vil være en kontinuerlig proces fra vi fødes til vi skal herfra. Men vi kan nogenlunde selv bestemme eller i hvert fald påvirke, hvor hurtigt denne proces skal forløbe.

HVORDAN PÅVIRKES DET OXIDATIVE STRESSNIVEAU?

Selvom vi spiser sundt vil mængden af naturlige antioxidanter falde med alderen. Men langvarig stress har dog en markant betydning. Ligeledes har det betydning hvor mange toksiner, forurening, kemikalier, antibiotika, ekstrem solbadning, rygning og fysisk stress, man udsættes for.

Når mængden af frie radikaler forøges, bruger vi af vores antioxidant reserver, og der vil være en stigning i mængden af celler, der beskadiges. Dette medfører, at der vil opstå inflammation i vævet. Måske ikke de store infektioner, men nogle der langsomt sniger sig ind.

Det er her, det kan blive farligt, da det som regel ikke giver mærkbare symptomer, men at det i stedet langsomt svækker kroppen. Efter nogle år har det måske gjort så meget skade og immunforsvaret er svækket i en sådan grad, at kroppen ikke længere kan stå op for sig selv.

Autoimmune sygdomme kaldes det. Det kan udvikle sig til mange forskellig lidelser, men som grundlæggende er det et udtryk for, at kroppen er i uligevægt, fordi den gennem tid har produceret flere frie radikaler, end den har fået tilført antioxidanter.

HVORDAN KOMMER JEG AF MED OXIDATIV STRESS?

Vi er som mennesker designet til at producere antioxidanter H2. H2 er verdens mindste og kraftigste antioxidant og produceres i en sund og velfungerende tarm.

Generelt er farverige og friske grøntsager samt frisk frugt spækket med vitaminer, mineraler og næringsstoffer, der alt sammen i tarmen bliver omdannet til antioxidanten H2 (molekylær hydrogen).

Derfor bør du spise friske grøntsager

Spis sæsonens grøntsager og helst friske og økologiske. Det er nemlig sådan, at den tid grøntsager eller frugter er undervejs, har en indflydelse på den mængde af H2, som de vil tilføre fordøjelsen, og dermed den mængde af antioxidanter som de vil kunne bibringe kroppen. Det er en proportionalt nedadgående kurve, der er værd at huske på. Det samme gælder for frisk produceret antiinflammatorisk vand som f.eks produceres i en iWater kande.

Kan man få for mange antioxidanter?

Nej, det kan man på ingen måde! Skulle kroppen få for mange vil kroppen selv regulere det ved at udånde den overskydende H2

                      ——————-

Hydrogen beriget vand kan afhjælpe oxidativ stress

At sikre sig et liv, hvor kroppen er i overskud af antioxidanter er et spørgsmål om livsstil. Det kan være svært og faktisk en stressende faktor, når man hele tiden skal holde den gode sunde livsstil.

Derfor er der også flere og flere som fik øjnede op for, at de ganske enkelt kan ændre deres vand fra almindeligt postevand til hydrogenberiget postevand. Så bliver deres vand antiinflammatorisk fyldt med de super effektive H2 antioxidanter, som kan kan beskytte kroppen mod den negative oxidative metabolisme.

og/eller

Opkoncentrere drikkevand til at mere basisk vand og samtidig hydrogenberige vandet i en Chanson ioniseringsmaskine, som også leveres med et af verdens mest effektive kulfiltre.

www.iwater.dk antiinflammatorisk vand
www.iwater.dk drik dine antioxidanter
Tilbud

Antiinflammatorisk livsstil

iWater Mosel Filterkande

DKK 495,00
Tilbud
Tilbud
Tilbud

Vandfiltre til drikkevand

Outdoor filter

DKK 195,00
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Tilbud
Show Buttons
Hide Buttons