For meget syre i kroppen påvirker din sundhed

Syre i kroppen - iWater.dk

Alt hvad du spiser, tænker og gør påvirker din indre syre-base-balance

Forsker Dr. Otto H. Warburg vandt Nobelprisen for at opdage årsagen til kræft. Han fandt, at kræftceller trives bedst, hvor der er meget syre i kroppen, og hvor vævet er uden cirkulation, hvilket også betyder iltfattigt. Når der er mangel på ilt, skabes et surt og iltfattigt miljø, hvor kræftceller kan trives. Alle normale celler har et absolut krav for ilt, mens kræftceller kan leve uden ilt.

Warburg lavede forsøg, hvor han fratog en celle ca. 35% af dens ilt i 48 timer og fandt, at den kunne udvikle sig til kræft.  Omvendt fandt han også, at celler, som lever i et stærkt iltet basisk miljø, ikke kan udvikle sig til kræft.

pH-måling af blod, spyt og urin

Den aktuelle pH-værdi i et menneske måles bedst via spyt og i urin. Man kan simpelt udføre en pH-måling via pH-indikator  lakmuspapir. pH i menneskekroppens blod er 7,36 (7,35-7,45), hvor selv ganske små variationer skaber problemer! Kroppen er altså hele tiden på arbejde, med at balancere kroppens pH-værdi.

Urinens aktuelle pH-værdi er ofte en indikator på, hvad vi har spist og drukket det seneste døgns tid. Således vil en solid fest med kød og alkohol samt stress og overdreven motion give sig udslag i en sur pH-værdi. Urinens pH-værdi bør som hovedregel ligge på 7. Det vil vi gerne have, men den er ofte mere sur.

Hvor sur er du? 

De fleste menneskers kostvaner udfordrer desværre kroppens evne til at holde sig lidt basisk. Den bliver i stedet sur.

Med en ioniseringsmaskine kan du ganske enkelt hjælpe dig selv hver gang, du drikker et glas vand. I ioniseringsmaskinen kan du nemlig regulere pH-værdien i det vand, du drikker og ændre dit neutrale vandhanevand  (pH 7) til, at du kan drikke svagt basisk vand vand fra pH 8 – 10,8. Herved giver du kroppen en chance for at neutralisere den syre, som måtte stamme fra en for travl hverdag, forkert livsstil eller fra en usund og syredannede kost.

Alt væv og al væske i kroppen har en optimal pH-værdi, som skal opretholdes for, at immunsystemet kan kan fungere optimalt. pH-niveauet i kroppens væsker påvirker hver eneste celle i kroppen. Den optimale syre-base-balance er nødvendig for at beskytte os mod livsstilssygdomme og mere alvorlige sygdomme som kræft.

Usund livsstil gør kroppen sur og syrefyldt

Hvis vi dagligt udsætter kroppen for stress, så tærer vi på kroppens buffersystem. Kroppen bliver nød til at tage mineraler fra sit eget væv. Den stjæler magnesium fra muskler og kalk fra knoglerne. Der skabes grobund for inflammation, som også kaldes “den stille inflammation”, fordi kroppen langsomt ophobning af affaldsstoffer, idet kroppen ikke kan nå at bortskaffe syren.

Når metabolismen kommer ud af balance bliver kroppen sur. Metabolismen er betegnelsen på de kemiske processer som sker i kroppen, når den omsætter vand, mad og andre materialer til stoffer, som kroppen har brug for, for at kunne fungere.
Selv om metabolismen i det store og hele er den samme for os alle, er der individuelle forskelle. Men grundlæggende kan man sige at den største udfordring for metabolismen er, at vi spiser eller drikker for meget, forkert eller for lidt.
Dehydrering og mangel på væske spiller en vigtig rolle for din metabolisme. Når næringsstoffer og energi fra kost og stofskifte bruges, bliver der dannet en masse affaldsstoffer i kroppens celler.  Disse affaldsstoffer skal fjernes, ellers vil de forgifte og forsure kroppen.
Nogle af affaldsstofferne bliver udskilt fra leveren sammen med galden og kommer ud med afføringen. Andre affaldsstoffer føres med blodet til de to nyrer. I nyrerne filtreres affaldsstofferne ud af blodet, og sammen med vand skilles de ud i urinen. Nyrerne filtrere ca. 180 l væske i døgnet, som bliver koncentreret i rørsystemet til ca 1-2 l urin per døgn.
Vores blod består næsten kun af vand. Vores lymfesystem som cellerne lever i består af fire gange så meget vand, som blodet udgør. Vores lymfe væske er cellernes miljø, der hvor de lever. Enhver celle i vores krop er bygget op af det vand vi indtager. For at cellerne og metabolismen kan fungere optimalt skal lymfevæsken være ca. pH 7 og gerne let basisk, ellers giver det problemer for cellerne og der opstår ophobninger af affaldsstoffer.
Det er lymfevæsken som sørger for at cellerne kan komme af med deres affaldsstoffer.
Drik derfor min 1 liter vand for hver 30 kg. Kropsvægt. og endnu bedre drik hydrogenerigt vand og basisk vand som selvfølgelig er renset for bl.a. PFAS

Basisk krop styrker dit immunforsvar holder dig ung, og giver dig indre glæde og veltilpashed

Tænk på kroppen som en container fyldt med billioner af celler. Ved at holde din krop let basisk, holder du kroppen ung, og du giver dine celler de allerbedste livsbetingelser. En basisk livsstil vil påvirke dit liv positivt — lige fra måden, du spiser, tænker, føler og lader dig stresse på, til måden du bevæger dig og trækker vejret på.

Se alkaline-ekspert Bettina delfs bedste råd til basisk livsstil

Vi bliver alle mere sure med alderen. Vi er født basiske, men som årene går, starter “forsuringsprocessen” mod alderdommen. Syren svækker langsomt kroppens immunforsvar. Selvom det ikke er noget, der tales meget om, så er det faktisk denne forsuring, som er den egentlige årsag til livsstilssygdomme — triggeren til, at kroppen begynder at udvikle autoimmune sygdomme.

Basisk ioniseret vand og/eller hydrogenrigt vand er den hurtigste og nemmeste måde at opbygge/genopbygge din naturlige syre-base-balance igen. Ved at du dagligt drikker rigeligt med basisk ioniseret vand og drikker basisk juice. Derudover selvfølgelig ved at spise overvejende friske grønne og basiske grøntsager.

Basisk vand optages hurtigt og kan nemt effektivt transporteres ud til cellerne, hvor det samtidig virker meget udrensende. Det hjælper kroppen med at eliminere affaldsstoffer og syreophobninger, og da kroppen består af 70% vand er det nemt og effektivt at starte her.

Der skal 20 glas basisk vand pH 9
til at neutralisere et glas cola.

Læs hvordan basisk ioniseret vand indeholder antioxidanter

Skriv et svar